Safkasunnuntai-amerikkalaiset omenapannukakut ja limemustikkahillo

Ensimmäisenä tunnustus,vihaan pannukakkua.Sellaista uunissa pellillä tehtävää,se on ihan kauheeta.Amerikkalaiset pannukakut on enemmänkin paksuja lettuja.Vihaan kyllä paksuja lettujakin jos nyt ihan rehellisiä ollaan,mutta näistä tykkään.

pannari5.jpg

Ohje on oma variaatio ja yhdelle hengelle! Tästä tuli 17 pikkulettua,eli jos teet muillekin niin tee ohje tuplana tai triplana.Tai siis jos suostut jakamaan tollasesta naurettavasta 17 kappaleen määrästä kaverillekin(niin olet jalo ihminen ja vähään tyytyväinen).Suosittelen tekemään taikinan ensin,niin se saa hieman turvota sillä välin kun teet hilloa.Ja hillo puolestaan kerkeää jäähtyä sillä välin kun paistat pannukakut.

pannari.jpg

Pannareihin tuli:

1 kananmuna

1 rlk sokeria

1 tl leivinjauhetta

0.5 tl vaniljasokeria

1.25dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

1 dl maitoa

1 rkl turkkilaista jogurttia

1 rkl sulatettua voita

puolikas omena raastettuna

Vatkaa kananmuna sekä sokeri vaahdoksi ja sekoita kuivat ainekset keskenään.Annostele munasokeri seokseen vuorotellen nesteitä sekä kuivia aineita,näin saat kuohkean pannaritaikinan. Lisää omenaraaste viimeisenä.

Käytä paistamiseen voita ja paista pannarit kauniin ruskeiksi.

pannari2.jpg

Limemustikkahillo:

Puolikas lime

75g pakastemustikoita

0.5dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 rkl vettä

Laita kattilaan vesi,limen mehu ja lisää siihen jäiset mustikat ja sokerit.Keitä niin kauan kunnes koostumus on hillomaista.Kaada kattilasta tarjoiluastiaan jotta hillo hieman jäähtyy.Tuplaa/triplaa tämäkin annos mikäli syöjiä on enemmän kuin yksi.

Tässäkin kannattaa tosin vähän omaa makumieltymystä kuunnella,jos ei ole kirpeän ystävä voi limeä laittaa vähemmänkin.Mutta tässä juuri tuo kirpeys on se juttu, se kyllä taittuu makean vaniljaisen kerman kanssa.

Lisukkeena kermavaahdon lisäksi toimii oivasti tuoreet mustikat sekä kookoslastut/hiutaleet.

pannari3.jpg

pannari4.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma diy