Safkasunnuntai: säilömisen riemu

Olen vähän himosäilöjä ja rakastan tehdä etikkakurkkuja. Moni kokee ne isotöisiksi, mutta asia ei ole ollenkaan niin!

Säilöntäpurkit täytyy keittää mikä on ikävin vaihe mutta muuten puuha onkin leppoisaa.

Kurkut voi säilöä kokonaisena, tai viipaloida,kuutioida tai mitä ikinä keksiikään. Kurkut purkkiin ja etikkaliemi kaadetaan siihen päälle.

Perusohje etikkaliemelle on 1 litra kiehuvaa vettä johon lisätään 1 dl etikkaa ja 1 dl suolaa. Liemen pitää jäähtyä ennen kuin kurkkujen päälle kaataa.

Kurkkuja voi maustaa mm.valkosipulilla, sinapinsiemenillä, sipulilla, mustapippurilla, chilillä, mustaherukanlehdillä ja tillillä. Tämän satsin jätin ilman mitään lisäkkeitä mutta kerkeän kyllä vielä säilöä pari maustettuakin satsia.

Kurkkujen  kannattaa antaa olla pari viikkoa rauhassa ennen syöntiä ja en osaa tarkkaa säilyvyysaikaa antaa mutta yleensä säilön n.10kg kurkkuja mitkä vuodessa hupeneee joten kyllä ne sen vuoden ovat meillä hyvänä säilyneet.

Koen suunnatonta mielihyvää siitä ajatuksesta että olen itse säilönyt hampurilaisten välissä olevat kurkut, ja jotain todella marttahenkisen nostalgista tässä puuhassa on!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.