välineurheilua

sleepinrollers2.jpg

No hello!!!

Olen kiharanainen henkeen ja vereen, varmaankin siksi että oma tukka on raskas, karkea ja sitä on paljon. Mutta jos en laita sitä on tukka päätä myöten liiskana. Oma hius siis tottakai piikkisuora ja siksi kaiholla katselen luonnonkiharoilla varustettuja kanssasisariani. Onneksi on jos jonkinmoista tukanväännintä ja -käännintä olemassa. Esittelen muutamia nyt ja vinkkejä niiden käyttöön.

sleepinrollers.jpg

Sleep in rollersit, pehmeät paplarit joidenka kanssa voi nukkua. Toki voi nukkua, mutta vaikka tukka olisi aamulla hyvin, saattaa olla niska hieman jumissa ja silmissä näkyy se että olet hakenut oikeaa asentoa tuhanteen kertaan. Mutta näillä saa loistavan kohotuksen ja taipuisuutta ihan hereillä ollessakin. Kosteaan hiukseen, omaan hiuslaatuun sopiva muotoilutuote ja rullat päähän. Sama kun kaikissa paplareissa ja rullissa, rullaussuunta on oleellinen, mikäli jokin tietty kampaus on hakusessa, on hyvä hieman pohtia kuinka rullan asettaa. Setissä tuli mukana iso läjä rullia ja noita pinkkejä, söpöjä klipsuja minkä tarkotusta en tajua mutta ei se mitään, ne on silti ihania. Oli pussissa dvd.kin mitä olen yrittänyt katsoa jo kolmisen vuotta mutta en ole vielä saanut edes kurkotettua sitä pussin pohjalta.raudat1.jpg

Seuraavana luonnollisesti esittelen kihartimia. Kuvassa kaksi erilaista revolv´it rautaa, isompi aivan peruskiharrin ja kartiomallinen. Revolv`it on siis rauta jonka idea on pyörivä kiharrinosa ja tällä on todella nopea tehdä kiharaa. Isompi rauta on 32 mm ja sillä saa tosi kivan rennon kiharan ja näppärästi taivutettua latvaa tai vaikka otsahiuksia. Kartiomallinen on 26mm paksuimmillaan ja kärkeä kohti oheneva rauta on ohuimmillaan 19mm. Tällä saa tehtyä kahdenlaista kiharaa, joko latvaa kohden pienenevää tai sitten niin että tyvi lähtee napakammasta kiharasta. Varsinkin paksu ja painava hius, kannattaa kihartaa niin että napakkuus tulee tyvelle. Ja tottakai kuvaan tuli myös peruspiippari millä saa ihanaa napakkaa ja nimenomaan ysärihenkistä kiharaa. Koska kyse on kuumista raudoista kannattaa ehdottomasti käyttää lämpösuojatuote hiuksissa ennen kun lähtee kihartelemaan. Ja lämpösuoja siis kaikkialle hiuksiin. Itse en jaksa innostua tuotteista mitkä on ”vaan” lämpösuojia vaan suosittelen aina tuotteita mitkä sopii tiettyyn tarkoitukseen, tietylle rautatyypille sekä omalle hiustyypille. 

raudat2.jpg

Suoristusrautaha on kaikille tuttu ja suurin osaa sillä jonkinlaista kiharaa tai lainetta tehdä. Kannattaa muistaa että osioiden koko, sekä muoto ja suunta  vaikuttaa kampaukseen ja kiharan laskeutumiseen. Kuvassa on paras ystäväni ilmakiharrin, joka on suurimalle osalle kammotus eikä houkuta edes kokeilemaan. Mutta ilmakiharrin on fööni ja harja samassa, saat yhdellä kädellä tehtyä föönikampauksen minkä tahansa mittaseen hiukseen. Itse käytän ilmakiharrinta kosteaan hiukseen ja alle laitan yleensä hiuksia hoitavan ja pehmentävän lämpösuojatuotteen. Saan ihanat ilmavat kiharat, tai ainakin taipuvat hiukset. Tuotteilla mitä käyttää hiuksessa on usein iso merkitys kiharan kestävyyden kannalta. Hiuslaatuja on niin monta kun on pallolla tallaajia joten se mikä toimii yhdellä ei toimi toisella joten monesti menee erehdyksen ja kokeilun kautta se että löytää ne oikeat tuotteet itselleen. Kampaajalta kannattaa pyytää apua sen oikean löytämisessä.

lämpörullat.jpg

Viimoisena esittelyssä on lämpörullat. Lämpörullat on nopein tapa näistä saada kiharat. Kuivaan hiukseen sumutus hyvää lämpösuojaa(toki sen voi laittaa myös kosteaan hiukseen ja antaa hiuksen kuivaa) ja rullat päähän. Itse suosin hienojakoisia, aika kuivia suihkemuodossa olevia tuotteita. Toki kosteatkin tuotteet on ihan jees mutta en pidä siitä että täytyy antaa tuotteen kuivaa ennen kun pääsee jatkamaan hiuksen työstöä. Taaskin rullaussuuntaan on hyvä kiinnittäää huomiota mutta pitkässä hiuksessa sillä ei ole niin väliä. Rullasetin mukana tuli noita klipsuja sekä metalliset ”hengettömät” jolla rullat saa kiinni. Itse en niistä pidä joten ne taitaa olla metallinkeräykseen mennyt jo aika päivää sitten. Viidessätoista minuutissa saat kiharat aikaan, lämpöpesäke lämpenemään,  rullaus päähän, hampaidenpesu,  aamukahvi, ripsari ja huulikiilto ja rullat veke ja olet maanantaiaamunakin työpaikan oma hollywoodkuningatar. Kokeile jos et usko.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *