Amager – Kööpenhaminan Manhattan

Perjantai-iltaa Amagerin aamuista!

Tänään oli taas onni ja autuus herätä Amagerilla, pehmeä sumu oli sulkenut maiseman syliinsä, kun ennen yhdeksää polkaisin kuntosalille. Tämä ei ole sitä minun arkielämää sitten yhtään, minähän en ole yhtään aamuihminen. Mutta niin siinä vain kävi, että salille huitaisin body pumppiin! Kun saa itsensä liikkeelle aamusta, se kyllä aina palkitsee. Sumuinen maisema näytti kauniilta aamulla, siitä ei nyt valitettavasti tullut otettua yhtään kuvaa, mutta ranta oli sumun peitossa niin, että Amagerin ”laguunin” toista rantaa ei näkynyt.

Body pump on vanha tuttu harrastus jo Suomesta ja nyt sitten aloitin sen innolla täällä uudestaan. Ei ole vanhaa kunnon pumppia voittanutta, niin helppoa liikuntaa! Mietin siellä tunnilla, että monia liikkeitä voisi tehdä ihan hyvin kotonakin, mutta on se kyllä jännä, että ei tule vatsaliikkeitä ynnä muuta puserrettua vapaaehtoisesti ja oma-aloitteisesti. Parempi siis varmasti mennä ihan sinne tunnille. Kaikille ei varmaan pumppikaan sovi, tai huvita. Mutta jotenkin mun ruumiinrakenteelle just hyvä. Ja motivoi, koska tuloksia saa aika nopeasti.

Jumpan jälkeen menin ensin normaaliin saunaan ja sitten höyrysaunaan. On kyllä onni, että olen löytänyt sellaisen kuntosalin, missä on hyvä sauna! Tuli lilluttua siellä vähän normaalia pitempään ja sitten tulikin jo kiire, koska olin sopinut tyttöjen kanssa brunssin klo 11 Wulff & Konstaliin, jotka mainostavat olevansa ”uniikki kahvila/leipomo Kööpenhaminan Manhattanilla – siis Amagerissa!”

Brunssi olikin tosi hyvä ja kohtuu hintainen. Lisäksi kiva, että kaikki syömiset ei ole sellaisia mitä saa kotona väännettyä. Joskus tuntuu nimittäin hassulta maksaa jostain keitetyistä munista ravintolahintaa… Täällä oli siis mukana vähän erikoisempia vaihtoehtoja myös. Wulff & Konstali on siisti, konstailematon, mutta kuitenkin trendikäs. Palvelu oli mutkattoman moitteeton. Jonkin verran ruuhkaa oli, paikka on ilmeisen suosittu. Tänne tulee mentyä varmaan uudestaankin!

Brunssiin voi valita itse haluamansa 5 tai 7 annoasta. Itse valitsin leipäkorin, lohitahnaa, avokadoa, kanaterriinin…ja apua! Mikähän se viides oli? No anyway, hyvää oli! Ja tässä vielä linkki kiinnostuneille: http://wogk.dk

Paikka löytyy siis Amagerilta, ei ihan rannasta, mutta rannan tuntumasta. Brunssin lisäksi kaikki erikseen myytävät pikkusyötävät näyttivät myös hyviltä ja oma viehätyksensä tulee avoikeittiöstä, jossa näkee kiireiset kokit työntouhussa.

Nyt hyvää viikonloppua – se on koittanut tänne Amageriin myös!

brunch.jpg

croissant.jpg

 

wulffkonstali.jpg

 

Kommentit (1)
  1. Kiva kun kirjotat blogia täälta Köpiksesta. Itse olen asunut täällä jo vuosikausia (vanhempi rouvashenkilö),mutta on silti mukavaa lukea toisen suomalaisen huomioita ja kokemuksia.
    Kiitoksia ja hyvää lopputalvea!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *