Taas intervallia 27.9 ja melkoista kypsymistä koko juoksuohjelmaan…

No joo,tosi positiivinen otsikko… Jospa nyt kuitenkin ennen purnaamista, aloitan ihan vain tuosta tämän päivän juoksusta.

Juoksu meni ihan jees, vaikka nuo intervallit vähän kyllästyttääkin ja tänään vuorossa oli taas sellainen ”niin kovaa kuin pääset”-juoksupäivä.

Intervalli: 2min kävelyä+1min juoksua, 24min 3,64km. Syke max 189, ka 165. Juoksuindeksi 32 (=heikko).

 

No nyt siihen purnaamiseen…

Mua kyllästyttää tuo KuntoPlussan juoksuohjelma TODELLA paljon!!!! Hyppäsin nyt viikosta 3 viikkoon 6, mutta raivostuttaa, että edelleenkään ohjelmassa ei juuri ole kunnon lenkkejä. Onhan tuo varmasti hapenottokyvyn ja kaiken mahdollisen kannalta hyvä, että ohjelmassa on intervalleja, mutta on suorastaan TYLSÄÄ juosta 3x/vko, joista 2harjoitusta on intervalleja ja edelleen vkon 6 kohdalla hölkkälenkki kestää 25min. Kaipaisin suuresti pitempiä lenkkejä ja vähemmän intervalleja.

Nyt sitten googlen kautta löysin http://www.fitlandia.fi/ -sivuston, jossa myös on juoksuohjelmia aloittelijoille. Näissä ohjelmissa aletaan heti juoksemaan pitkiä, tunnin lenkkejä. Taidan heittää siis vanhat ohjelmani paperinkeräykseen ja siirtyä Fitlandian ohjelmiin. Yhtenä vaihtoehtona kylläkin olisi sykemittarini kautta saatava Polarin oma juoksuohjelma. Polarin ohjelman saa kylläkin vain 4viikoksi. Siinä kyllä löytyy juoksuista pituutta, ekankin viikon pitkä juoksu kestää 1h 40min 😀 Pieni ero nykyiseen verrattuna 🙂

Tässä, jos jotakuta kiinnostaa, Fitlandian maraton-ohjelma: http://www.fitlandia.fi/wp-content/uploads/2013/05/Fitlandia_Juoksuohjelma_maraton.pdf

Muutenkin olen miettinyt, kun nuo juoksuindeksit on niin heikkoja ja sykkeet juoksuissani korkealla, että olisi ehkä ihan fiksua alkaa tarkemmin seuraamaan sykkeitä ja tosiaan hölkkäämään rauhallisesti. Nykyään juoksen aina itselle tuntuvaa hyvää vauhtia, mutta enhän minä sitä sitten jaksakaan puolta tuntia pidempään. Nyt siis uusi ote niskasta, taidan jo huomenna lähteä noudattamaan uutta ohjelmaa!!!

sykerajoista-1024x487.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *