Pari vinkkiä kampaajalle raskauden aikana

Sain jälleen kunnian käydä tukkatohtorilla Hearts Salon Töölössä. Mulle on jäänyt päälle tapa käydä kampaajalla vain Suomessa, koska Nykissä hyvän kampaajan etsimiseen ei jotenkin vaan riitä aikaa, kärsivällisyyttä ja rahaa. 

Täällä on paljon kampaajia, mutta mun lasisella pikkutupsulla en uskalla mennä esimerkiksi afroamerikkalaiseen penkkiin, koska heidän hiustenlaatu on vastakkainen mun hiirenhännästä. 

Suomi ja Hearts Salon it is then! 

Koska oon raskaana, ei mulle tehty massiivisia värjäysprojekteja. En ollut ennen tätä visittiä kovinkaan tietoinen mitä saa ja mitä ei saa tehdä kampaajalle mennessä. Onneksi paikalla on Tuuve, jonka sanat laitan korvan taakse joka kerta. Ihanaa oppia samalla kun saan uuden kuontalon. 

Kyselin, että mitkä on ne yleisimmät jutut, mitä raskaana olevien naisten kannattaisi muistaa kampaajalle mennessä. Tässä pari isointa: 

 

Vaaralliset kemikaalit

Värjäämistä, jolloin väri koskettaa päänahkaa ei suositella, koska väristä imeytyy haitallisia aineita kroppaan jotka sitten kulkeutuu sikiöön. Kemikaaleja ei ole hyvä hengitelläkkään ja kampaajien lapset on kuulemma usein pienempiä kuin normaalisti. 

Tutkimukset mitä tästä aiheesta on tehty on melko vanhoja ja koska väriaineet on nykyään paljon parempia ja ei-niin-vaarallisia, ei oo pakko pidättää hengitystä koko aikaa kampaajan penkissä istuessa. Hehe.

 

Helppo polkkatukka vauva sumuun

Moni tuleva äiti haluaa leikata itselleen polkkatukan jo varautuen tuleviin viikkoihin kun räjähtänyt kuintalo on sen hetken go-to-look. Sitä Tuuve ei kuitenkaan suostu leikkaamaan. 

Ei vielä, sanoo hän ja tähän on syynsä. 

Raskauden aikana monella tukka ”paksunee” ja kynnet on hyvässä kunnossa. Homma menee päälaelleen synnytyksen jälkeen,imetykseen aikana ja monella hiukset ohenee hetkellisesti hormonaallisten muutosten takia. 

Jos siis leikkaat polkkiksen jo ennen hiusten ohenemista, hiusten ohetessa ei jäljelle jää kuin pikku hampukka. 

Paras vaihtoehto on siis pistää tukka söttörälle noiksi ensimmäisiksi viikoiksi kun elämä uuden tulokkaan kanssa menee enemmän tai vähemmän sumussa ja kun ns. pahimman yli on selvitty, laittaa sitten kuontalon kuntoon ja katsoo riittääkö hiusta polkkaan. 

 

Sävypesulla ensiapua

Koska meillä Nykissä vesi on melko metallipitoista, muuttuu mun hiukset kellertäviksi. Ja vaikka vanha Hollywood blondi sopii usealle, itse tykkään kylmemmästä, tuhkanvaaleasta sävystä. Mulle tehtiin pesupaikalla ”sävytys”, joka ei siis varsinaisesti ole värjäys, vaikka se hetken vaikuttaakin hiuksissa. 

 

Tämä sävytyspesu vie pois keltaisuuden ja taas jaksaa porskuttaa – ainakin seuraavaan Suomireissuun! 

Onneksi sain mukaan kotona tehtävän syväpuhdistuksen ja kotisävytteen. Näillä voin tehdä ensiapua kerran kuussa tai tarpeen mukaan. 

Suosittelen kovasti käymään Hearts Salon Töölössä, sieltä saat mukaan uuden ihanan tukan, sekä ymmärryksen siitä mitä sun hiuksille kannattaa tehdä ja miksi. Niitä vastauksia mitä minä oon odottanut kaikki nämä vuodet! 

 

Ennen-kuvan (unohdin ottaa) jätin pois suojellen teidän silmiä. Tässä jälkeen-tulos, tottakai mun leppareilla, eli kiharoillakin:

IMG_2298.jpeg

Sävytyspesu toi esiin vanhat raidat, mikä oli todella positiivinen yllätys – ihan kun olisi laittanut tuoreet!

IMG_2303.jpeg

– Krista & Masuasukki 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *