Ladataan...

Moikka! Pahoittelut hävettävän pitkästä postaustauosta. Näköjään blogin pitäminen työn ohella on liian työlästä, mutta yritän parhaani mukaan välillä jaksaa päivittää blogia :) Tänään luvassa on valtavasti kuvia ja juttua Karibian risteilyltä. Tosiaan olimme kiitospäiväviikolla viiden yön Karibian risteilyllä. Laiva pysähtyi Bahamaksilla ja Haitilla. Risteily lähti Miamista. Alunperin suunnittelimme ajavamme Miamiin (18 tuntia), mutta päädyimme kuitenkin lentämään, kun satuimme löytämään siedettävän hintaiset lennot. Miamissa tosin olimme vain yhden yön, harmiksemme lennot olisivat olleet todella kalliit, jos olisimme jääneet vielä pidemmäksi ajaksi Miamiin. 

Laivayhtiönä oli Royal Caribbean ja aluksena Navigator of the Seas. Alus oli valtava, paljon isompi kuin perus Ruotsin laivat. Laivalta löytyi mm. iso allasalue, kuntosali porealtaineen ja saunoineen, ryhmäliikuntaa, kauneushoitola, kiipeilyseinä, koripallokenttä, minigolf, juoksurata, leffateatteri, pieni luistelurata ja kasino. Tylsää ei siis todellakaan tullut. Joka päivä oli järjestetty erilaisia esityksiä, kuten luistelushow. Säät pääosin suosivat. Parina päivänä oli hieman pilvistä ja satoi hetken, mutta muuten aurinkoista. Lämpötila on juuri täydellinen, hieman alle 30 astetta. Ruuista en älynnyt ottaa kuvia, olisi pitänyt. Tosiaan ruuat kuuluivat risteilyn hintaan. Joka päivä oli tarjolla aamupala, lounas ja illallinen sekä kahvila, joka oli auki 24h. Illallisella sai valita, meneekö buffettiin ja ravintolaan, jossa tilattiin listalta ruuat ja tarjoiltiin pöytiin. Me kävimme pääosin buffetissa, sillä ruoka oli paljon parempaa buffetissa. Buffetin valikoima oli aivan älyttömän laaja, ja joka päivä oli joku teema, esimerkiksi mexikolainen yms. Miinusta siitä, etteivät juomat kuuluneet hintaan. Olisi pitänyt erikseen ostaa limun/alkoholin sisältävä paketti, joka oli aika kallis. Tarjolla oli vettä ja sitruunalimonadia, toki erikseen sai ostaa limua, viiniä ja drinkkejä. Buffettiin ei ollut pukukoodia, mutta yhtenä iltana oli Kapteenin illallinen, jolloin ravintolan pukukoodi oli formaali. Todella monella oli päällä pitkä iltapuku, ihmiset panostivat tähän iltaan paljon!

Ensimmäinen kohde oli Bahamaksen pääkaupunki, Nassau. Tähän kohteeseen emme ostaneet mitään retkeä, vaan kiertelimme kaupungissa itseksemme. Jos nyt saisin päättää, olisin ehkä halunnut kuitenkin ottaa retken, esim. Blue Lagooniin. Laiva oli n.8-9 aikaan aamulla satamassa ja lähti viiden aikaan illalla. Aikaa kierrellä oli siis ihan sopivasti, tosin minnekkään kauas ei ehtinyt.  Nassaussa hinnat olivat dollareissa, vaikka ilmeisesti Bahamaksella on käytössä omakin rahayksikkö. Nassaulla oli muutamia merkkiliikkeitä ja hankin kauan haaveilemani Guccin laukun sieltä, kun hinta on pari sataa vähemmän kuin Amerikassa ja verovapaasti ;)

 

Haitin kohde oli Labadee, joka on Royal Caribbeanin omistama muutaman neliökilometrin kokoinen alue. Haitissa teimme retken lyhyen laivamatkan päässä olevaan yksityisrantaan. Retkellä tutustuimme myös paikallisten tapoihin ja rannalla oli mm. kanootteja, joten sai meloa. Tykkäsin tästä retkestä todella paljon! Ranta oli aivan älyttömän kaunis ja merivesi todella lämmintä. Muuten Labadee oli ehkä vähän pettymys, sillä ilman retkeä emme olisi päässeet kuin pienelle Royal Caribbeanin omistamalle alueelle. 

 

Kaiken kaikkiaan tykkäsin risteilystä todella paljon! Tässä on hyvä vaihtoehto perinteiselle rantalomalle. Mikään seikkailumatkahan tämä ei ole, vaan kaikki on todella järjestettyä eikä omatoimisesti pysty oikein mitään tekemään. Laivalla oli paljon lapsiperheitä ja vanhuksia, toki myös nuorempaakin porukkaa. Kaiken kaikkiaan tärkeitä oli, että pääsi lomailemaan ja rentoutumaan :) Risteily ei ollut ollenkaan pahan hintainen, muistaakseni ristely sisältäen ruuat ja tipit oli kahdelta yhteensä reilu $1000 ja mielestäni oikein hintansa arvoinen reissu. 

Ladataan...

Moikka! Me ollaan ihan pian lähdössä lentokentälle Clevelandiin ja kohti Miamia. Huomenna sitten lähtee Miamista meidän laivamme. Olemme siis menossa Karibian risteilylle, pysähdymme Bahamaksilla ja Haitilla. Takaisin olemme perjantai aamuna ja sitten lennämme suoraan takaisin Clevelandiin. Olemme pe-la yön vielä Pittsburghissa, Pennsylvanian osavaltiossa. Silloin täällä onkin sopivasti Black Friday, joten ostoksilla tulee varmasti käytyä. Täällä on ensi viikon torstaina kiitospäivä, ja torstai ja perjantai ovat vapaapäiviä töistä. Olemme siis vain kolme päivää poissa töistä. Eilen töissä oli kiitospäivälounas, joka koostui kalkkunasta, perunamuusista ja kurpitsapiirakasta. 

Tänään ajattelin kuitenkin höpötellä kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta ja hinnoista Suomeen verrattuna. Uskaltauduin täällä vihdoin kampaajalle, tosin jo noin kolme viikkoa sitten. Tukasta tuli todella kiva! Alla kuva, jonka otin kampaajan jälkeen. Kampaajalla oli hyvin saman tyylistä kuin Suomessa, tosin rakennus ja paikka oli enemmän "kotihenkinen" kuin Suomessa. Koko pään raidat, leikkaus ja sävytys maksoi 145$, eli n. 126 €. Tähän päälle tippi, niin hintaa tulikin n.150€. Suomessa olen maksanut muistaakseni pahimmillaan n.160€ ja halvimmillaan 135€, joten aika samassa hintaluokassa liikutaan. Tykkäsin kampaajasta todella paljon ja aion ensi kerralla mennä varmaankin samaan paikkaan. 

Olen käynyt täällä myös pari kertaa laittamassa geelilakkauksen kynsiin, tämä on maksanut 35$ tippeineen, eli n.30€. Täällä on kivaa, kun voi vain kävellä kynsisalonkeihin, aikaa ei tarvitse varata läheskään kaikkiin paikkoihin. Nämä kynsisalongit ovat monesti aasialaisten pitämiä. 

Yleisesti kosmetiikka on täällä halvempaa kuin Suomessa, ainakin jenkkimerkit. Legendaariset MACin huulipunat ovat täällä n.16€ (versus Suomessa 21,90€). Sen sijaan Clinique on täällä todella edullinen Suomeen verrattuna. Käyttämäni meikkivoide on täällä n.25€, Suomessa 42€. Huulipunat ovat täällä 17€ ja Suomessa 26.9€. Eli hinnat riippuvat todella paljon merkistä, mutta ovat aina ainakin muutaman euron edullisempia. Täällä saa myös tilattua kotiin ihania kosmetiikkaboxeja, eli kerran kuussa kotiin tulevia yllätysboxeja. Vaihtoehtoja on todella paljon ja ovat mielestäni kohtuullisen edullisia. Tilasin kokeiluun Boxycharmin, joka maksaa 21$ (18€). Tuotteita on yli 100 dollarin arvosta. Alla kuva tämän kuun boxista ja sen sisällöstä. Parhaat meikkikaupat ovat Sephora ja Ulta Beauty. Täältä saa myös merkkejä, joita ei Suomesta saa, kuten Narsia, Benefitiä ja Too Facedia. 

Jotain me kuitenkin raahasimme kassikaupalla tänne Suomesta, nimittäin deodorantteja ja hammastahnoja! Täällä deodorantit ovat deostickejä, sellaisia kuivia. Roll-oneja on aika vähän saatavilla. Myös hammastahna on täällä paljon kalliimpaa kuin Suomessa. :D

Tälläistä tällä kertaa, matkan jälkeen palaan blogiin Karibian tunnelmissa :)

Ladataan...

Heippa! Nyt, kun olen työskennellyt täällä jo yli kuukauden, ajattelin kirjoitella työkulttuurin erovaisuuksista vs. Suomi tänne blogiin. Nämä ovat siis vain omia kokemuksiani, varmasti eri firmoissa on erilaista. Ja tosiaan olen töissä suomalaisessa firmassa, joten ehkä työkulttuurikaan ei ole niin amerikkalaista kuin täysin amerikkalaisessa firmoissa.

Työpäivät ovat pidempiä

Täällä työpäivät ovat pidempiä kuin Suomessa. Suomessa työpäiväni oli 8h (sisältäen 30 min ruokatauon ja kaksi kahvitaukoa). Täällä työpäivät ovat 9 tuntisia, sisältäen tunnin ruokatauon. Muita tauokoja ei ole. Eli käytännössä teen tunnin enemmän töitä kuin Suomessa tein. Kun tähän lisätään 40 min työmatka suuntaansa, ei vapaa-aikaa viikolla hirveästi ole. Toisaalta se ei ole haitannut, vaan olen viihtynyt hyvin. Päällikkötasolla työpäivät taitavat olla vielä pidempiä. Töitä myös tehdään mielestäni yhtä tehokkaasti kuin Suomessa.

Lomia on vähemmän

Lomia on täällä huomattavasti vähämmän kuin Suomessa. Lomat määräytyvät sen mukaan, kuinka pitkään on ollut töissä yrityksessä, mutta siltikään lomaa ei ole yhtä paljon kuin Suomessa. Lisäksi työntekijät saavat 5 sairaslomapäivää. Sen enempää ei palkallisesti saa olla töistä poissa sairauden vuoksi. Myöskin esim.äityisloma on todella lyhyt. Jos on ollut pitkään firmassa töissä, saa pitää 6 viikkoa äitiyslomaa. Jos on ollut vasta vähän aikaa, niin saa pitää vain 2 tai 3 viikkoa. Ja kaikki tietysti palkattomana. Myöskin pyhä- ja vapaapäiviä on vähemmän, vain 9 päivää (Suomessa 12). 

Ihmiset puhuvat avoimemmin yksityisasioistaan

Tämä on tullut isona yllätyksenä, olen mm. kuullut juuri ihmisen tavattuani hänen avioliiton ongelmistaan ja erosta ja erään toisen ihmisen painosta ja laihdutustavoitteista. Tämä toki riippuu ihmisestä, mutta yleisesti ottaen yksityiselämästä puhutaan enemmän ja vapaammin.

Lounasruokalaa ei ole 

Vaikka kyseessä on n.200 ihmistä työllistävä yritys. Lounas käydään syömässä ulkona tai otetaan eväät mukaan. Tunnin ruokatauko on ihan tarpeellinen, jos haluaa lähteä ulos syömään. 

Teemapäiviä juhlitaan

Halloweenina sai pukeutua ja valittiin paras pukeutuja, myöskin halloween keksejä oli tarjolla (kuva). Kiitospäivänä tarjotaan kaikille ateria. Odotan erityisesti Ugly Xmas Sweater kilpailua, toivottavasti sellainen järjestetään :)

Ihmiset ovat avuliaita ja ystävällisiä

Minä olen kokenut, että kaikki ovat olleet todella ystävällisiä työpaikalla. Apua saa myös aina. Tykkään amerikkalaisessa kulttuurissa ehdottomasti ihmisten ystävällisyydestä, oli se sitten teeskentelyä tai ei. 

Tälläistä tällä kertaa, minä odotan jo kovasti kiitospäiväviikkoa, sillä silloin olemme Karibian risteilyllä, jee! Päädyimme kuitenkin ostamaan lennot Miamiin, sillä ajaminen olisi ollut aika tuskaista. Odotan myös Black Fridayn alennuksia, silloin olemme jo takaisin maissa ;) Alla randomeja kuvia elämästä täällä. 

 

Ladataan...

Moi! Pitkästä aikaa. Tosiaan uusi työ on vienyt lähes kaiken ajan ja blogia en ole jaksanut päivittää. Pitää nyt ottaa itseään niskasta kiinni ja yrittää ainakin yksi postaus kirjoittaa viikossa! Aloitin työskentelyn samassa firmassa, missä mieheni on töissä. Ensimmäinen työpäiväni oli 5.10. eli nyt on hieman yli kolme viikkoa töitä takana. Olen Quality Specialist, eli suomeksi laatuasiantuntija. Olen viihtynyt töissä todella hyvin. Ensimmäiset kaksi viikkoa olin tuotannossa perehtymässä eri osastoihin ja viime viikolla aloitin varsinaiseen työhöni perehtymisen. Edelleen on paljon opittavaa. Ihmiset ovat todella mukavia ja olen viihtynyt erinomaisesti.

Työpäiväni ovat 8 tunnin pituisia + 1h palkaton ruokatauko. Saan myös tehdä ylitöitä, joista maksetaan ylityölisää, joten yleensä olen hieman pidempään töissä. Töihin tullaan todella aikaisin, suurin osa hieman seitsemän jälkeen ja viimeiset viimeistään kahdeksalta. Meidän osastolla on joka aamu palaveri klo 8:15. Työmatkoihin meillä menee noin 40 min suuntaansa, eli yleensä aamulla lähdetään 6:30-6:45 ja kotiin palataan kuuden pintaan. Siihen päälle tunnin treenit illalla, niin ei paljoa vapaa-aikaa jää iltaan :D hieman on ollut totuttelemista tuon 4kk loman jälkeen, toisaalta on tuntunut todella kivalta olla kiireinen ja tehdä töitä. Minulla ei ole yhtään lomaa, sillä olen käytännössä tuntityöläinen. Mutta saan pitää palkatonta lomaa aina, kun mieheni pitää lomaa, mikä on todella kiva! Sairastaa pitää myös omalla ajalla, sekin on palkatontonta.

Ruokalaa ei töistä löydy, vaikka kyseisessä paikassa on n.200 henkilöä töissä. Yleensäkkään täällä ei taida olla samanlaista työpaikkaruokala-kulttuuria kuin Suomessa. Pieni kioskin tyyppinen huone toisaalta löytyy, mistä saa ostaa automaateista syötävää, sandwitcheja, sipsiä, karkkia, limua ja muuta epäterveellistä. :D Olen ottanut omat eväät töihin, toisaalta läheltä löytyy ruokapaikkojakin. Mieheni käy yleensä syömässä lounaan ulkona. Koko henkilöstölle tarjottiin viime viikolla lounas (kuva alla). Todella terveellistä....

 

Muuten täällä on sujunut oikein mukavasti, miehen kaverit olivat täällä viikon ja näin viime viikolla kaveriani, joka lensi Chicagosta tänne viikonlopuksi. Olemme ehtineet myös käydä katsomassa amerikkalaista jalkapalloa ja jääkiekkoa, minusta on tullut Blue Jackets fani :) 

Ladataan...

Heippa! Täällä on ollut kiire, ja blogiakaan en ole ehtinyt päivittämään. Työnhaun kanssa kävi hyvin, sain kaksi työtarjousta :) Perjantaina olisi tarkoitus aloittaa työt, jos vaan kaikki byrokratiat saadaan sitä ennen kuntoon. Kerron työjutuista lisää myöhemmin tällä viikolla. Nyt kuitenkin muutamia faktoja ja kuvia Ohiosta.

- Ohiossa on yli kaksi kertaa enemmän ihmisiä kuin Suomessa, mutta Suomi on pinta-alaltaan kolme kertaa isompi

- Ohiossa ja varsinkin Columbuksessa liikenne on hurjaa ja kuskit kahjoja (näin olen kuullut myös paikallisilta). Ja sen kyllä huomaa tuolla ajaessa, ikinä ei anneta tietä, kaikki ajavat aivan takapuskurissa kiinni, ylinopeutta on vähintään 10 mailia/h. Noh, onneksi kolareilta ollaan toistaiseksi vältytty. 

- Täällä fanitetaan yliopiston (amerikkalaista) jalkapallojoukkuetta todella paljon! NFL-liigaa ei läheskään niin paljon. Yliopistojoukkueen, eli Buckeyesin stadioniin mahtuu yli 100 000 ihmistä ja pelit ovat aina lähes täysiä. Alla kuva pelistä:

- Vaikka onkin lokakuu, täällä on edelleen kesä! 

Viikonloppuna suuntaamme Cincinnatiin, joka on Ohion eteläosassa. Hotellimme on itseasiassa toisessa osavaltiossa, Kentuckissa. Menemme katsomaan Cincinnatin NFL-liigan Bengalsien peliä. :) Mukavaa viikkoa kaikille!

Pages