Kevään kuulumisia

Heippa! Ja hyvää pääsiäistä kaikille! Ehdin vihdoin kirjottelemaan taas, kun oli yksi extra vapaapäivä. Täällä tosiaan pelkästään pitkäperjantai on vapaata töistä ja maanantai on normaali työpäivä. Teki kyllä hyvää tuo lomapäivä, nimittäin koko vuosi on töitä tehty maanataista perjantaihin ilman yhtään vapaapäivää. Nyt tosin on kivoja juttuja tiedossa: ensi viikolla ystäväpariskunta tulee käymään muutamaksi päiväksi tänne, sitä seuraavana viikonloppuna menemme Kentuckyyn katsomaan laukkakisoja (Kentucky Derby, yksi tunnetuin laukkakilpailu) ja sitten laukkakilpailun jälkeen ajetaan kahdeksi yöksi Nashhvilleen, Tennesseehen. Sitten Suomen reissutkin jo häämöttävät, kesäkuussa teen ihan pienen reissun yksin Suomeen, nimittäin ystävälläni on häät, joissa olen kaasona. Lisäksi heinäkuussa tulemme mieheni kanssa yhdessä Suomeen, sillä miehen siskolla on häät. Silloin viivymme kauemmin, todennäköisesti 2-3 viikkoa Suomessa. Ihanaa, kun talvi on takana ja nyt on kaikkea kivaa tiedossa!

Tosiaan mitään kovin ihmeellistä emme ole täällä nyt talvella tehneet, lukuunottamatta viikonloppureissua Detroittiin. Detroitillahan taitaa olla vähän huono maine autiokaupunkina, mutta ihan näkemisen arvonen paikka oli mielestämme kuitenkin. Täältä ajoi sinne vain 3h, joten ei ollut ollenkaan pahan matkan päässä. Kävimme Ford-museossa ja tehdaskierroksella ja suosittelen kumpaakin jos sinne suunnalle satutte. Myös kaupungilla tuli pyörittyä. Kaupunki vaikutti selvästi isommalta kuin Columbus. Alla muutamia kuvia Detroitista. Jos passit olisivat tulleet mukaan, olisimme päässeet myös piipahtamaan Kanadan  puolella, sillä Detroitista pääsee todella näppärästi Kanadan puolelle. Tarkoitus on kuitenkin tehdä myöhemmin reissu Niagaran putouksille ja Torontoon, täältä ajaa putouksille n.6h ja sieltä tunnin Torontoon.

Muuten elämä on lähinnä mennyt töissä ja vapaa-ajalla kuntoilen yms. Olemme käyneet myös Columbus Blue Jacketsien pelejä pari kertaa katsomassa. Blue Jackets pääsi ensimmäistä kertaa Play Offien toiselle kierrokselle, 8 parhaat joukkoon! Täällä on myös ollut muutaman viime viikon aikana todella hyvät kelit, parhaimmillaan on tainnut olla 28 astetta. Olen innostunut ulkona lenkkeilystä, kyllä näillä keleillä on kelvannut. Nyt tosin pääsiäisenä oli aika huonot kelit, mutta ensi viikolla taas +25! Alapuolella muutamia kuvia, mm. Amerikkalaisista pääsiäiskakuista! Täällä oli jo muuten toinen Tornado-varoitus kesken työpäivän ja joudimme menemään kaikki suojaan.

Kommentit (1)
  1. Detroitissa en ole käynyt lentokenttään edempänä, kerran lensin sieltä Suomeen, kerran hain äitini hänen vierailullaan. Olen harmitellut vähän, että muutin Suomen littanammasta osasta (Oulun seutu) Yhdysvaltain yhteen littanaan osaan!

    Columbus ei ole onneksi pahaa tornadoaluetta, vain pari iltaa olemme viettäneet kellarissa koko täällä olon ajan. Suurin ongelma on ollut sähkökatkot, mutta AEP on ehkä vihdoin kaatanut tarpeeksi vanhoja puita ettei joka myrsky vie sähköjä..

    Tuosta Detroitin museoautosta tuli mieleen Ohio History Center (800 E 17th Ave, Columbus, OH 43211), ihan mielenkiintoinen museo Ohion historista, ja kesällä sen yhteydessä on Ohio Village (lähellä Ohio State Fairin aluetta):

    ’Ohio Village, our recreated 19th-century community, is included with general admission to the Ohio History Center. During the summer, stroll through the village or stop by to see the Ohio Village Muffins play base ball by 19th-century rules. After the summer season, Ohio Village is open for Signature Events, such as All Hallows’ Eve and Dickens of a Christmas! ’

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *