Koko perheen suosikkipasta
Viiden hengen ja kolmen eri ruokavalion taloudessa on joskus vähän hankala keksiä helposti kaikille sopivaa ruokaa.
Isi ja Kookos syövät käytännössä samaa ruokaa, minä ilman lihaa (kalaa syön kyllä) ja Untuva ja Höyhen alle vuoden ikäisille sopivaa suolatonta ja maidotonta, ilman hampaita syötävää ruokaa.
Itse kehittelemäni kikhernepasta on osoittautunut herkulliseksi ja kaikille helposti muokattavaksi ruuaksi. Tämä on helppo tehdä samaan aikaan niin pikkuvauvoille, kasvissyöjille kuin lihanpurijoillekin.
Tarvitset:
tummaa pastaa, esim. penneä tai spagettia
tomaattimurskaa (itse käytän Pirkka luomua)
kikherneitä suolaliemessä (esim. Go Green)
muutama porkkana
suolaa
oliiviöljyä
sipulia
valkosipulia
jauhelihaa
mausteeksi esim. basilikaa ja mustapippuria
– Laita kahteen eri kattilaan kiehuvaan veteen pasta ja pilkotut porkkanat. Lisää isojen (=meillä aikuiset ja leikki-ikäinen) ruuan keitinveteen suolaa.
– Laita vähän (n. 4 ruokalusikallista) jauhelihaa vauvojen kattilaan mukaan.
– Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli pannulla.
– Ruskista jauheliha.
– Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita vauvanruokakattilaan n. ½ dl kikherneitä mukaan. Heitä loput kikherneet isojen kattilaan.
– Kun pasta (ja vauvojen kattilassa möys liha) on kypsää, kaada keitinvesi pois. Vauvojen kattilaan jätä keitinvettä jonkin verran. Lisää molempiin ruokiin tomaattimurska, sipuli ja valkosipuli, oliiviöljy sekä mausteet. Lämmitä vielä hellalla. (Ennen tomaattimurskan lisäämistä otan yleensä vielä vauvojen kattilasta muutaman makaroonin ja kikherneen erilleen sormiruokailua varten.)
– Tarjoa isojen pastaa lihansyöjille jauhelihan kanssa, ja aikuisille parmesanraasteella.
– Soseuta vauvojen pasta sauvasekoittimella.
Nam, sanoo kaikki.
Kuvaa tästä herkusta ei löydy, mutta kaikki osaavat kuvitella miltä näyttää pasta ja vauvojen mössö.