Skappel <3

Ananas ja Kookos

Tiedättekö jo Skappel-neuleen?

Norjalaisen Maria Skappelin nimikkoneule, jonka alkuperäinen ohje löytyy täältä. Ihana Kalastajan vaimo on ystävällisesti sen suomentanut, kiitos Johanna siitä!

Ohjeen mukaan neuleesta tulee tosi iso. Aluksi vähän säikähdin jättikokoisia kappaleita, mutta valmiina se on kyllä ihan tosi kiva! Vähemmillä silmukoilla tulisi luonnollisesti vähemmän oversize.

Omani jätin vähän lyhyemmäksi, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Se oli hyvä ratkaisu, sillä väljä neule kuitenkin roikkuu melko alhaalla ja pitempänä siitä olisi tullut ihan mekko.

Käytin neuleessa Dropsin Alpaca -lankaa (100 % alpakkaa) sekä Menitan SoftDream -lankaa (70 % kid mohairia, 30 % silkkiä). Tosi pehmeä ja lämmin tuli näillä!

 

Tämä on ihan ensimmäinen itse neulomani villapaita ikinä! Siis aikuisten koossa. Ohje on tosi helppo, eli onnistuu ihan vasta-alkajaltakin varmasti. Ja aika nopeasti valmistuu, kun kaiken keskellä minäkin sain valmiiksi. (Tarvittiin vain kolme päivää Lastenklinikalla kipeän lapsen seurana.)

 

Kommentit

Pingale (Ei varmistettu) http://pingalepingale.blogspot.fi/

Oi, onnea ensimmäisestä itsetehdystä villapaidasta! Ihan sun näköinen :)

Ananas
Ananas ja Kookos

Pingale: Kiitos! Hih, niin mustakin tuntuu että se on mun näköinen. Suunnittelen jo seuraavaa isompaa neuletyötä.

Valentine

Tosi kivalta näyttää! :)

Mäkin suunnittelin syksyllä alkavani neuloa skappelia, mutta sitten tajusin että tuskin tekisin sitä koskaan loppuun asti (nimim. neuletakki kolmen vuoden takaa edelleen puikoilla), joten luovuin ajatuksesta. Mutta tämä sun muistutus saa taas palailemaan niihin neulomisajatuksiin... :D
 

Ananas
Ananas ja Kookos

Valentine: Mullakin on vaikka mitä vuosien takaa jäänyt kesken, mutta Skappelin sain tehtyä loppuun. Kannattaa kokeilla! Ja tää on siitäkin kätevä, että vaikka tulisi taukoa, niin ei tarvitse muistella että missä oltiinkaan menossa, kun koko ajan neulotaan vaan oikeaa. Ainakin mulla kaatuu usein siihen, kun en muista mitä piti tehdä seuraavaksi, jos on tullut pitempi tauko. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.