Kotiutuminen Broomeen

Täällä sitä nyt ollaan! Sijainti on Broome, pienehkö noin 35 000 asukkaan kylä keskellä ei-mitään Länsi-Australiassa. Kodin virkaa ajaa tajuttoman iso hostelli, mistä löytyy uima-allasta ja muuta härpäkettä ja kymmeniä reissaajia, jotka kaikki metsästävät tietenkin töitä. Onnistuin saamaan huomiselle työkokeilun eli trialin erääseen resorttiin, jonka omistaja kaipaa yhtä yleismies/naisjantusta auttamaan häntä toimistotöissä ja sitten siivoamaan majoitustiloja. Jälkimmäisestä toimenkuvasta en ole valtavan innoissani, mutta yritän esittää huomenna innokasta, koska kyllähän se varmaan muutaman kuukauden menisi. Majoitustoiminnan toimistohommat olisi kuitenkin oman alan työkokemusta. Tulen sitten kertomaan miten kävi! 

Tämä Länsi-Australian seikkailu on ollut täynnä vanhoja kunnon eii tästä tule mitään, haluan kottiin -fiiliksiä ja heti perään joo hyvä tästä tulee -tuulahduksia. Epämukavuusalueella on tullut oltua, vaikka jonkun mielestä olen varmaan ihanalla unelmalomalla. Kaikkea muuta, sillä koko ajan on ahdistanut, miten kallista täällä on ja miten vähän vastinetta sille rahalle saa. Ennemmin minä reissaan jossakin edullisessa maassa rennosti muutaman kuukauden, kuin täällä kaksi viikkoa samalla summalla. Voin myöhemmin raportoida, miten iso henkilökohtainen konkurssi koitti. Töitä tänne Broomeen oli kuitenkin missiona tulla tekemään, joten ehkä kaikki lopulta menee kuten kuuluukin. 

Ensimmäinen päivä täällä oli aika mielenkiintoinen, kun 18 tunnin bussissa retuuttamisen jälkeen rantauduttiin keskustaan. Aboriginaalit tappeli ja meuhkasi joka kulmalla ja ensimmäinen fiilis oli, että äkkiä pois täältä. ”Äkkiä” on kuitenkin suhteellista täällä periferialla. 😀 Niinpä ostettiin käytetyt maastopyörät, joilla pääsee liikkumaan. Hostellilta löytyi hauskoja sarkastisia, autoilevia kavereita, niin siinäkin mielessä kaikki hyvin. Hostellielämä muuten vaatii pientä totuttelua ja osa porukasta on vähän epämääräistä, sillä joku oli katsonut asiakseen varastaa mun pyyhkeen. Ok. 

Teen myöhemmin pienen reportaasin itse matkaosuudesta. Tämä Broomen kirjaston wifi vaikuttaa tehokkaammalta kuin Katoomban, niin ehkä vihdoin ja viimein saisi niitä kuviakin laitettua!

 

Kommentit (3)
  1. Mäkin jaksan kerta toisensa jälkeen ihmetellä sitä, mihin mun rahat vaan mystisesti katoaa, vaikka kovasti luulin eläneeni säästeliäästi… 😀

    1. Haha kyllä! Vihaan vähän itseäni, kun olen kolmasosan ajasta vain miettinyt että this it not worth it, mutta nyt se fiilis kyllä hävis kun sai taas työpaikan ja ehtii tussuttaa kaiken kadonneen takaisin. 😀 

      1. Onnea duunista 🙂 saatko tuosta ne 88 päivää vai meinaatko tehdä toisen vuoden viisumin?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *