Liikunnallista helmikuuta!

Kesäksi kuntoon projekti on yhä käynnissä ja tällä hetkellä se sujuu melko mukavissa merkeissä. Aloitettu liikuntaharrastus on pysynyt mielekkäänä ja varmaan suurin syy siihen on, että en ole yrittänyt liikaa. Aloitin rauhassa lukemalla aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja aloin liikkumaan hiljalleen. Kuten viimeksi kirjoittelin, niin sillä saa helposti paikkansa hajalle, jos aloittaa liian räväkästi. Aloitinkin lisäämällä kävelylenkkejä ohjelmaani ja myös tekemään aikaisempaa pidempiä lenkkejä. Kuntosalikorttia en ole vielä hankkinut, mutta tarkoituksena on sellainen hommata pikapuoliin.

Ruokavaliota en ole vielä juurikaan muokannut. Samoja ruokia tässä syödään, kuin ennenkin. Tosin olen yrittänyt jättää sellaiset tuotteet pois, joissa on lisättyä sokeria. Eli herkuttelun olen pyrkinyt karsimaan minimiin, mutta joskus olen kyllä töissä sortunut syömään pullan kahvitauolla. Sen sijaan iltaisin television ääressä epäterveellisten herkkujen napostelun olen jättänyt pois. Toisinaan napostelen kuitenkin jotakin, mutta usein leikkaan vihanneksia ja juureksia paloiksi ja napostelen niillä. Sipsit ja suklaat olen jättänyt pois. Ja jäätelön myös. Kenties jäätelön syömisestä luopuminen oli kaikista hankalinta. Tosin aion kyllä silloin tällöin sallia pieniä herkutteluhetkiä itselleni, mutta nyt kuntokuurin ollessa käynnissä täytyy olla ankarampi itselleen. Täytyy vielä mainita, että viimeksi bongaamani lehtitarjous osoittautui varsin hyväksi diiliksi. Fit-lehti nimittäin toimii hyvänä oppaana ja heillä on myös mainio Youtube-kanava. Siellä on todella hyviä videoita, joista voi ammentaa ideoita ja ottaa oppia.  

Älä unohda venyttelyä

Mitä painonhallintaan tulee, niin vaa´an kieli onneksi näyttää jo muutaman kilon vähemmän, kuin vuoden vaihteessa. Se aina palkitsee, kun näkee edistyvänsä. Ei voi kiistää, että hyvältähän tuo tuntuu. Ehkä sitä painoa olikin kuntokuurin alussa hieman enemmän ylimääräistä, mitä kuvittelin, koska todella helposti on muutama kilo hävinnyt. Olo on myös hieman pirteämpi ja energiaa tuntuu riittävän paremmin. Myöskin unen laatu on parantunut lisääntyneen liikunnan myötä. Kenties myös lisätyn sokerin jättäminen pois on saanut kehon voimaan paremmin.

Varmaankin alussa paino putoaa helposti, mutta tietyssä vaiheessa saattaa alkaa tökkimään. Silloin tarvitsee jo hieman tarkemmin miettiä, että millaista ruokaa syö. Tokihan ravinnolla on kaikista suurin osuus laihduttamisessa. En ennen kuntokuurin alkua käynyt terveydentarkastuksessa, joten minulla ei ole varsinaista vertailukohtaa, mutta olen varma siitä, että kehonkoostumukseni on parempi ja varmasti kaikki muutkin arvot ovat parempia nyt, kuin kuukausi sitten. Tokihan on hyvä muistaa vanha sanonta, että Roomaa ei rakennettu päivässä, joten pitkäjänteisyyttä tässä vaaditaan. Toivotaan, että kärsivällisyyteni riittää. Rakastan elämää kaikkine herkkuineen, mutta osaan olla myös ankara itselleni ja olen päättäväinen asioiden suhteen, joihin ryhdyn.

Nyt ulkona on mukavan talvinen ilma ja ajattelin lähteä kävelylle. Niin, meinasin jo unohtaa mainita, että ostin kävelysauvat. Otan ne tietysti lenkille mukaan, jotta saan siitä enemmän irti. Tekee hyvää ryhdille, kun myös ylävartalon lihakset aktivoituvat tehokkaammin. Kesällä voi sauvoja käyttää rullaluistellessa, joten niistä on paljon iloa. 

hyvinvointi terveys mieli liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *