Olen varmasti tehnyt edellisessä elämässä jotain hyvää, kun nyt synnyin naiseksi.

Ihan ensiksi, kirjoitin tämän naistenpäivänä, joten myöhäistä ihanaa naistenpäivää kaikille ihanille naisille. <3 Toiseksi, Lily on muuttanut koko blogialustansa, ja minulla on mennyt aikaa tässä opettelussa.

Naistenpäivänä sitä miettii mistä tämä päivä lähti; siitä että haluttiin edistää naisten asemaa tässä miesvaltaisessa maailmassa. Itse en kuitenkaan ajattele tämän olevan miesvaltainen, se kuulostaa jopa hölmöltä minun korvaani. Nyt 2019 me naiset olemme Suomessa vakiinnuttaneet itsemme sellaiseen asemaan, että käytännössä voimme tehdä kaiken saman kuin miehet. Toki vielä on vanhankansan ajatusmaailmaa kantavia ihmisiä, mutta toivon että tällaista ei enää kauaa näy julkisesti. Työelämässä haluaisin ajaa meidän naisten asemaa vielä enemmän tasa-arvoon, me kyllä pystymme mihin vain, mutta se kohtelu ja työn määrä voi vain olla hyvin eri kuin miehillä. Olemme kuitenkin onnekkaita täällä Suomessa, sillä naisten asema ei valitettavasti maailmanlaajuisesti ole vielä yhtä hyvä tai oikeastaan edes hyvä. Mutta jatkamalla samaa hyvää, jonka olemme täällä tehneet, uskon että maailma seuraa hitaasti perässä. Toisissa maissa kulttuuri ja varsinkin uskonto asettaa naiset todella paljon huonompaan asemaan, tätä tuskin ihan nopeasti pystyy muuttamaan, mutta mikään ei ole mahdotonta.

Itse ainakin tänään juhlistan sitä, että olen nainen ja miten hienoa elämäni naisena on. Ollaanhan me nyt ihan mielettömiä tyyppejä, pystytään kaikkeen siihen mihin mitä halutaankin tehdä, ja sitten voidaan vielä itkeä vähän kaupanpäälle joko onnesta tai suuttumuksesta tai you name it, tai mököttää ja kiukutella, niin kuin sanoin aiemmin, on ihanaa olla nainen. 😀

Tänä naistenpäivänä minun aamuni alkoi hyvin inspiroivasti. #nostanainenpäivässä -kirja julkaistiin tänään, ja olin musiikkitalolla seuraamassa tämän tapahtumista. Aamun puhujina toimi niin kirjan kirjoittaja, Jaana Villanen, sekä aivan tajuttoman inspiroivat naiset, joidenka tarinat kirjasta mm. löytyy. Kirjasta löytyy yhtä monta tarinaa kuin on päiviä vuodessa + kolme ekstratarinaa. Näiden puhujien juttuja kuunnellessani, menin väkisinkin siihen moodiin että pystyn mihin vain, alta pois. Näin sieluni silmin, kuinka minä olen siellä kymmenen vuoden päästä lavalla kertomassa omaa voimaannuttavaa tarinaani. Enkä näe, että se olisi millään tavalla mahdotonta, kunnianhimoinen, määrätietoinen ja järjestelmällinen tekeminen sitä kohti mitä haluat tehdä, tulee taatusti avaamaan sinulle ovia.Jos ei yritä, ei voi koskaan tietää.

 

 

Sain myös jälleen kunnian tavata missiperhettäni, missisiskoja Lauraa, Anua ja Tuuliaa , sekä missikeisarinna Sunneva Kantolaa, sekä tämän hetkisen hallitsevaa Miss Suomea Alina Voronkovaa. Näiden kahden upean naisen tarinat löytyvät kirjasta, enkä ihmettele. Nämä naiset ovat niin inspiroivia, heidän hyvä energiansa leviää silminnähtävästi heidän yleisöönsä, oli se sitten oikea yleisö, tai vain keskustelukumppani. Oli ihana päivä, positiivisen energian sydämessä. Ehdittiin vielä hyvin höpistä Alinan ja Sunnevan kanssa ja käydä  lounaalla. Kävellessäni autolle, en voinut olla hymyilemättä, Tällaiset jutut ovat niin minua varten. Rakastan kuulla toisten inspiroivia tarinoita.

Huomaan, että joka kerta kun olen todella inspiroitunut, löydän itseni ajattelemasta tulevaa yritystäni. Huomaan, että olen tehnyt päätökseni siitä, että yrittäjyyteen tieni vie ja olen niin onnellinen siitä, sillä sitä kohti olen tehnyt töitä kovaa, jo vuosia. Se vaatii kuitenkin edelleen paljon työstöä, eikä välttämättä ole tämän vuoden juttu, tai sitten on, kuka tietää. Tärkeintä, että se on siellä ideapankissa keräämässä koko ajan lisää sisältöä itseensä. En malttaisi odottaa että pääsen tekem

ään sitä täysipäiväisesti, olen tiennyt haluavani yrittäjäksi jo ala-asteikäisenä. Se haave on ja pysyy, tulevan yrityksen ala on vain vaihtunut ehkä noin 5000 kertaa.. Mutta hei, ihan ymmärrettävää, aikaa on kulunut vuosikymmeniä, ja muutenkin, olen nainen ja saan aina muuttaa mieltäni, siinä on taas yksi erinomainen syy miksi juhlia naiseksi syntymistä. On vain niin ihana olla nainen.

Me olemme upeita, empaattisia, voimakkaita, kauniita, viisaita ja teräviä, näitä adjektiiveja tulisi tähän loputon lista, jos listaisin kaikki mitä meistä ajattelen. Uskotaan itseemme ja voimiimme. <3

xo,

Anna

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *