Ikea Ivar -kaapin pintakäsittely kellertämisen estämiseksi

Olen niin ihastunut Ikean IVAR kaappeihin. Kaapit ovat ihanan monikäyttöisiä ja tehty aidosta puusta, joka miellyttää erityisesti. Meillä on kaksi IVAR kaappia asennettuna vierekkäin kalkkimaalatulla seinällä. Seinästä löytyy erillinen postaus täältä. Harmaa seinä ja puun sävyiset kaapit ovat tosi kaunis yhdistelmä.

Kaapit ovat käsittelemätöntä mäntyä ja tästä syystä kellastuvat ajan myötä. Itse halusin käsitellä kaapit heti tehden niihin pienen raikastuksen kellerryksen estämiseksi. En halunnut kuitenkaan yhtään liian vaaleaa tai vaikutelmaa, että kaapit olisivat kuultomaalattu. Niihin tulee nimittäin yllättävän helposti liian paksu sävykerros, jos siis mielii säilyttää kaappien sävyn mahdollisimman luonnollisena. Itse halusin kellerryksen pois, mutta säilyttää kuitenkin puun luonnollisen sävyn.

Olin yllättynyt kuinka helposti käsittely kävikään. Olin etsimässä Osmo Colorin tuotteita, mutta paikallisessa rautakaupassa ei ollut kyseistä merkkiä oikeassa sävyssä. Rautakaupan myyjä tiesi kertoa, että Tikkurilan supi saunavaha valkoisena toimisi tässä tilanteessa paremmin kuin hyvin ja niinhän se toimikin. Ostin siis Tikkurilan supi saunavahan ihan pienen purkin valkoisena ja laimensin sitä vielä reippaasti vedellä. Tuote on vesiliukoinen joten siitä syystä vedellä laimennus onnistui. Oma sekoitussuhteeni oli noin 1:3 eli lisäsin suhteessa ihan hyvän määrän vielä vettä kuin mitä supi saunavahaa oli. Sitten otin vanhan rätin ja vetelin sillä kaapit kauttaaltaan. Tämä oli vielä helpompi toteuttaa mitä uskoinkaan. Olin kuitenkin laiska ja en käsitellyt sisäosia, joten kuvissa on sisähylly käsitellyn oven vieressä. Siitä näkee hyvin, että ero on juuri niin pieni kun halusinkin sen olevan. Suosittelen kuitenkin testaamaan väriä ennen aloitusta esimerkiksi hyllyn pohjaan ja laittamaan aluksi sekoitukseen vähemmän vettä ja lisäämään sitten tarvittaessa jos siltä kokeilun jälkeen vielä tuntuu.

Kaiken kaikkiaan en voi kuin suositella tätä helppoa ja edullista käsittelyä näihin kaapistoihin.

<3 Anna-Matilda

Kommentit (3)
  1. Moikka!

    Saanko hölmönä vielä vähän tarkennusta, että millainen rätti oli kyseessä levityksessä?

  2. Oi kylläpäs mulla on kestänyt vastata, pahoittelut. <3 Ivarit on kyllä niin ihania ja sopii niin moneen paikkaan. Varmasti sekin hetki koittaa, täytyy uskaltaa unelmoida! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *