Mitä sisustus kertoo sisimmästä ja lahja ikimetsille

Kaupallinen yhteistyö: Familon

Makkari on kesäkuoseissa – ja muuttunut aika paljon siitä, kun muutin tänne. Silloin oli tosi pelkistettyä ja selkeää. Nyt on kaikkea muuta.

Olen muuttunut vuosien myötä sisustajana kuin eri ihmiseksi. Ennen kaiken piti sopia saumattomasti yhteen. Tänään sisustan enemmän tunteella ja tykkään yhdistellä erilaisia värejä ja kuvioita keskenään. Luulen, että se kertoo hyvää sisäisestä tilastani. Minusta on tullut sisustajana kepeämpi, en ole niin vakavissani.

Luin jostain ajatuksen, että sisustus heijastaa ihmisen sielua. Jos näin on, sieluni on ilmeisen värikäs. Viihdyn lopulta paremmin tilassa, jossa on paljon katseltavaa kuin harmonisessa, yksinkertaisessa kodissa.

Toisaalta olen siinä mielessä hyvin tyypillinen neitsyt, että kun sisimpäni on sekaisin, alan järjestellä ulkoista maailmaani. Siksi on onnellista, että ympäristöni saa ainakin nyt olla vähän huoleton. Ehkä en olekaan kovin pahasti harhateillä, vaikka olenkin monista asioista hieman epävarma.

Vaihtuvasta mielenlaadustani huolimatta olen myös hyvin uskollinen, kun kerran löydän jotain, mistä pidän. Pätee niin ystäviin kuin vuodevaatteisiinkin. Kaikki peittoni, tyynyni ja lakanani ovat Familonilta. Minulla on kaksi eri peittoa, lämpimämpi talveksi ja kevyempi kesäksi. Tyynyjä on nukkumistyynyjen lisäksi kaksi jättityynyä, joita ilman ei pysty luomaan muhkeaa hotellimaista petausta. Niihin on myös ihana nojata, kun luen illalla kirjaa sängyssä.

Lakanat ja tyynyliinat ovat pellavaa ja puuvillaa. Minulla on valkoiset ja vaaleanpunaiset yksiväriset lakanat ja lisäksi nyt kesäksi kaksi uutta settiä: Korsi ja Katve.

Ajattelin ensin, että Katve on vain mauste ja mustavalkoinen Korsi enemmän makuuni. Olen kuitenkin aivan ihastunut tuohon murrettuun roosaan. Se tuo kivasti väriä huoneeseen ja sopii mielestäni kesään täydellisesti.

On jännä, miten ennen yritin kauhean kovasti saada kotini näyttämään tietynlaiselta. Eikä se koskaan näyttänyt ihan oikealta, ei minulta, ja aina koin tarvitsevani sinne jotain lisää, jotain, joka muuttaisi tunnelman oikeanlaiseksi.

Kun sitten aloin sisustaa järjen ja harkinnan sijaan sydämellä ja tunteella, kaikki loksahti paikoilleen. Nykyään en juurikaan enää suunnittele. Tiedän, mitä kotini vielä kaipaa ja tunnen, kun oikea esine osuu kohdalle. Sitä odotellessa voin ottaa rennosti. Ei enää tunnu, että oikeastaan tarvitsen mitään. Ja silti ne oikeat asiat löytävät luokseni.

Niin se taitaa olla muuten aika monessa asiassa elämässä. Kun alkaa elää kuunnellen omaa sisintään, asiat loksahtelevat paikoilleen vaivatta, melkein itsestään.

Jokin näissä värikkäissä, kuviollisissa lakanoissa puhutteli, joten ne löysivät paikkansa täältä. Pidän myös niiden tunnusta. Pellava on rento ja eläväinen materiaali, puuvilla taas viileä ja sileä. Kummallekin on hetkensä. Laadukkaat lakanat tai peitto ja tyyny ovat myös kiva lahjaidea esimerkiksi vastavalmistuneelle tai sille, joka muuttaa uuteen kotiin.

Hankkimalla Familonin Kesäyön tyyny-peite-setin, eli Princess Organic -kevytpeitteen ja -tyynyn, tuet myös ikimetsien suojelua. Kesäyön tuotesetin peiton ja tyynyn kangas on luomupuuvillaa ja sisus kierrätyskuitua.

Familon lahjoittaa Luonnonperintösäätiön kautta jokaista myytyä Kesäyön tuotesettiä kohden 10 euroa ikimetsien suojeluun. Lahjoitus käytetään uusien suojelualueiden ostamiseen. 10 eurolla suojelet 20 neliötä ikimetsää – se on puolet kodistani! Kyllä siinä jo monta puuta kasvaa.

Metsien suojelutyö on minulle erittäin tärkeää, sillä metsä on tärkein rentoutumispaikkani. Sinne menen lataamaan akkuja, rauhoittumaan kiireisen päivän jälkeen ja selvittämään ajatuksiani. Siellä sydämen syke hidastuu ja huolet saavat oikeat mittasuhteet.

On hyvä ajatus, että voi yhtä aikaa hemmotella itseään tai jotain toista laadukkailla peitolla ja tyynyllä ja auttaa samalla metsien suojelussa. Tällaisia juttuja tuen ylpeänä. <3

Kuva: Familon

PODCASTBLOGLOVININSTAGRAM

Kommentit (2)
 1. Kyllä minusta kotona ja sen sisustuksessa on aina osa itseä. Omalla kohdallani huomasin, että oma kodin sisustustyylini muuttui melkoisesti, kun muutimme yhteen poikaystäväni kanssa. Toki jotakin säilyi, mutta tämä on meidän yhteisen elämemme koti, joka on monella tapa erilainen kuin oma tyttömäinen nuoren naisen kotini ja elämäni siellä. Ja hyvä niin 🙂 Täällä on nyt hyvä.

  Mukavaa sunnuntaita!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Samaa mieltä! <3 Munkin sisustus on muuttunut vuosien mukaan ja riippuen siitä, olenko asunut yksin vai jonkun kanssa. 🙂

   Ihanaa viikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *