Nyt olisi tarkoitus aloittaa ihan uusi elämä ison perheen ruuanvalmistuksessa
Tyttäreni Anna ja Elina kirjoittavat blogia ja haluan äitinä liittyä heidän joukkoon. Tämän on ollut vähän vaikeampaa kuin luulin, mutta toivottavasti ette kyllästy. Tämä blogi aloittaa vanhoilla jutuilla, mutta haluan jatkaa tästä.
Tänään meille tuli ruokavieraiksi meidän lisäksi Lauri ja Maarit ja Harri. Olin ajatellut tehdä lihakaalilaatikkoa ruuaksi, mutta nyt oli keksittävä Maaritille vaihtoehto kasviskaalivuualle. Katsoin jääkaappiin ja löysin pienen palan lanttua, yhden porkkanan, fenkolin, pari tomaattia ja sipulin. Laitoin uunin päälle (200 C) Kuumensin paistinpannun , lisäsin voita ja paistoin silputun kaalin kanssa muut löytämäni vihannekset silputtuina. Lisäsin pannulle myös suolaa pari hyppysellistä, kaadoin siirappia suoraan tötsästä (pari puristusta) ja annoin rauhassa muhentua =D…. Nyt on aika laittaa puuroriisit kiehumaan (n. 1 dl) tai oikeastaan ne voisi laittaa kiehumaan samaan aikaan kun alkaa paistamaan vihanneksia. Minähän en tehnyt niin, joten jouduin odottamaan ruokien uuniin laittamista.
Mausteet tulee tässä vaiheessa, joten ekana rouhensin maustepippuriamyllystä tosi runsaasti (tärkein mauste), olisiko mennyt lähes kymmenen kierrosta, valkopippuria vähäsen, samoin myös meiramia.
Rasvaan lasi- tai posliinivuoan voilla. Etsin muovikulhon, johon sekotan kaiken paistamani sörsselit ja riisin (riisi voi olla tässä vaiheessa vielä vähän raakaa). Ne voi sekoittaa myös voidellussa kulhossa jos haluaa säästää tiskeissä. Nyt sitten kumotaan kaikki sekoitetut ainekset vuokaan ja ja laitetaan maitoa siten, että jää pari senttiä vuuasta näkyviin. Kannatta maistaa suolaisuu ja mausteet ja lisätä tarvittaessa. Jos ei halua maitoa, niin sekaan voi laittaa kasvislientä. Sitten vaan uuniin ja uunin lämpöä kannattaa alentaa heti 180 astetta Celsiukseen. Jos maltat, niin pidä 1 ½ h, mutta kannattaa kurkata välillä uuniin ja katsoa ettei pinta kärvenny. Jos näyttää liian tummalta, voi lisätä foliota vuuan päälle.
Jos haluatte lihakaalilaatikon ohjeen, niin se tehdään samaan malliin, mutta paistetaan jauhelihaa kaalin kanssa tai erikseen ja lisätään myös riisi sekä kaikki samat mausteet. Laitoin myös fenkolia tällä kertaa vaikka se ei kuulukaan perinteiseen kaalilaatikkoon.
Ja hankkikaa myös puolukkahilloa, se sopii mainiosti näitten ruokien kanssa.
bon apetit
Mamma mia
Viikonloppuaamuisin haluan tehdä aamupalaksi munakasta ja lisäksi haluan syödä maustamatonta jugurttia.
Rikoin kolme munaa kulhoon ja lurautin tipan maitoa sekaan ja vatkasin voimakkaasti. Paistinpannu kuumenemaan ja pieni nappi voita sulamaan. Kaadoin munat pannulle ja murensin pinnalle palan koskenlaskijajuustoa sekä punaista paprikaa palasina. Levyn laitoin pienemmälle lämmölle ja annoin munien hyytyä pannulla. Lisäsin hyppysellisen suolaa ja valkopippuria. Kun alkoi kuulostaa ja näyttää hyvältä, käänsin paistinlastalla munakkaan puoliksi. Nyt sammutin lieden ja annoin vielä tekeytyä.
Maustamattomaan jugurttiini lisään auringonkukan ja kurpitsan sekä pellavansiemeniä. Ja tietenkin vielä ”hillosilmä” lakkasoseesta.
Ja eiku herkuttelemaan kahvin kera.
Bon Apetit