Maidottomat ja gluteenittomat tarjottavat
Meillä vietettiin hetki sitten lasten syntymäpäiviä ja tarjottavat olivat aikalailla maidottomia ja gluteenittomia. Maidottomia tai gluteenittomia reseptejä tai kaupan tuotteita kyllä löytyy, mutta kun pitää olla kumpikin se tuo välillä haastetta.
Tein kakun tällä Valion ohjeella, mutta muunsin sitä hieman. Kekseinä minulla oli gluteenittomia digestivevä (saa mm. Lidlistä) ja liivatteena käytin perus liivalehteä. Laitoin myös täytteeseen kolme purkkia kuningatar ”moussea” ja kokonaisen kerman, johon lisäsin noin puolidesiä sokeria.
Lisäksi olin tehnyt pandan tummasta suklaasta rocky roadia, johon sekoitin riisimuroja (saa myös gluteenittomina) ja vaahtokarkkeja. Oman maun mukaan täytteiksi käy melkein mikä vain.
Suklaa-kaurakeksejä:
250g voita
3 dl sokeria
2.5 dl kaurajauhoja
1 tl sooda
1tl leivinjauhe
2 tl van.sokeria
2 kananmuna tai loraus omenaviini etikkaa (käytän kananmunan sijaan)
0.5 dl kauramaitoa
50-100 g suklaa paloja
Sulata voi, sekoita joukkoon sokeri ja lisää munat. Sekoita erikseen kuivat aineet keskenään (jos käytät omenaviinietikkaa lisää loraus sitä jauhoihin).
Sekoita taikinat keskenään. Lisää suklaat ja sekoita. Laita taikina jääkaappiin puoleksitunniksi. Lusikoi pellille. Paista 175-180 c ja noin 20 min.
Sitten meillä oli Rainbown vuusto naksuja eli näitä
ranskanpastilleja, hedelmäkarkkeja, hedelmiä ja suolaisena purtavana tonnikala tahnaisia keksejä.
Täytteessä oli:
1 tonnikala purkki
1 prk maidotonta kermaviili esim. Lidlistä
2 rkl vegaanista majoneesia
ketsuppia loraus
ja halutessaan voi pilkkoa sipulia tai suolakurkun paloja.
Kekseinä meillä oli perus keksejä ja sitten kaurakeksejä, mitkä käy meille.
Jos sulla on hyviä reseptejä vinkata, niin kirjoita kommenttiboksiin 🙂 Instassa julkaisen myös aikapaljon reseptejä, jos en feedissä niin storyssa kylläkin. Voit seurata: ansku365