Ladataan...
AnneMarin päivät

Khao Lak on yhtä ihana, kuin muistinkin. Olemme Khao Lak Merlin Resort hotellissa. Hotelli on enemmän suunnattu aikuisille, mutta lapsiperheet on otettu hyvin huomioon. Leikkipaikka, lasten allas ja syöttötuolit löytyvät. Parasta on kuitenkin, että rattailla pääsee hyvin liikkumaan ramppeja pitkin. 

 

 

Viidakkomaisuus on paikan erikoisuus. Aivan, kuin yöpyisimme sademetsän reunalla. Luonnon ääniin nukahdat ja aamulla kun heräät, on heinäsirkat ja muut visertäjät aloittaneet jo konserttinsa.

Toinen puoli hotellista on rannalla ja mereen pääsee nopeasti pulahtamaan. Khao Lakissa itse hiekka osuudella ei ole aurinkotuoleja millään hotellilla, Ranta on haluttu pitää puhtaana ja luonnonomaisena. 

Uima-altaita löytyy monia ja ne on "ripoteltu" eri puolille hotelli aluetta. 

Hotellin lähellä on muita hotelleja, ravintoloita, kauppoja, räätäleitä ja pari baaria. Itse Khao Lakin keskustaan on n. 7 km. Tämä on siis täydellinen paikka rentoutumiseen, mutta jos menomestaa kaipaa, on hyvä suunnata muualle. 

Pikainen tervehdys siis täältä, kirjoittelen myöhemmin vauvan kanssa reissussa vinkit/kokemukset. Pakko kuitenkin se mainita, että kaikki on mennyt paremmin kuin osasin edes kuvitella.

 

Ladataan...

Ladataan...
AnneMarin päivät

Ennen raskautta olin jo vuosia liikkunut aktiivisesti 3-6 kertaa viikossa, joten pohjakunto oli hyvä. Tein lihaskuntotreenejä jonkin verran, mutta intohimona oli juoksu. Poikkeus ja lepoviikkoja tietenkin oli, mutta treeniviikkoina saattoi kilometrejä kertyä 30-40. Treenaminen raskausaikana siis mietitytti, olin kuitenkin tottunut liikkumaan ja saamaan hyvää oloa myös sitä kautta. Mietin, että uskallanko liikkua tai pystynkö siihen. Raskauden edetessä treenit menivät kuitenkin omalla painollaan. Pääsääntönä oli, että liikunta tuntuu hyvältä ja antaa energiaa päivään. 

Kuva vuoden 2015 HCR

Plussan jälkeen (melkein puolitoistavuotta sitten) kaksiviikkoa olivat "raskaus on ihanaa" ja olen "elämäni kunnossa" fiilis. Lenkit kulkivat niinkuin ennenkin.  Kuudesviikko kun alkoi pahoinvointi iski, kuin oppikirjasta konsanaan. Pahimmat viikot olivat 6-11. Niinä viikkoina pönttöä tuli halailtua useasti, kärsittyä aurallisista migreenikohtauksista, syötyä mitä pystyi ja nukuttua ennätysmäärä. Onneksi olin osan noista viikoista kesälomalla. Tuolloin pahin olo oli ennen aamupalaa, päivällä ja iltaisin. Pieniä hetkiä oli, kun kuvotus oli "hallittavissa". Kävin silloin pienillä happihyppelyillä, jos pystyin. 

Suurin pahoinvointi alkoi helpottumaan, kun viikko 12 läheni. Pystyin käymään taas lenkeillä, pituudet vaihtelivat 6-10 km välillä. Salilla jos kävin, niin  saatoin tehdä esim. 30 min aeroobista ja 30 min lihaskuntoa. Treeni määrät olivat edelleen se 3-5 kertaa viikossa.  Tietenkin niin että, sykkeet pidin suurimmaksi osaksi sallituissa rajoissa (alle 150) ja jätin pois ne liikkeet, mitä ei suositella raskauden aikana (ainakin osat vatsalihakset) . Kuuntelin omaa kroppaani myös tarkemmin. 

Näin meni viikoille 18 asti. Yksi päivä kun olin menossa töihin, alkoi jäätävä alaselän ja pakaran kiristys. Jouduin linkkaamaan, kävely oli tuskaista ja istuminen myös. Tuntui, kuin puukkoa olisi työnnetty alaselkään.  Lähdin lääkääriin ja sieltä yksityiselle fysioterapeutille, kuka oli erikoistunut raskaudenaikaiseen lantion kipuun. Diagnoosi oli SI-nivelen löystyminen.  Tämä voi siis tapahtua jo aikaisilla viikoilla. Olin yli viikon sairaslomalla. Sain hoito-ohjeet ja ostin myös tukivyön. Täysin liikkumatta ei suositeltu olemaan, joten kävin vesijuoksemassa tai uimassa viikoilla 19-21. Vedessä taisikin olla ainut paikka, missä nivel ei oireillut noina viikkoina. 

Kuvassa venyttelemään menossa

Viikolla 22 pystyin palaamaan kuntosalille. Juoksemaan en enää pystynyt, pieniä pyrähdyksiä lukuunottamatta. Lämmittelyn pystyin tekemään crosstrainerilla tai spinningpyörällä. Tämän jälkeen lihaskuntoa, venyttelyä ja SI-nivelen täsmäharjotteita.  

Näin jatkoin raskauden loppuun asti. Liitos ja kasvukipuja huomioiden. Kävin kuntosalilla vielä päivää ennen kuin lähdimme sairaalaan. Poikkeuksena viikot 30-32, kun aurallisia migreenikohtauksia oli useampi viikossa.

Minkalaisia treenejä teillä oli/on? Tuntuiko treenaminen hyvältä vai oliko parempi olo lepäämällä? 

 

 

 

Ladataan...
AnneMarin päivät

Helsingin brunssi paikat ovat yleensä aika täynnä ja kaikkialle ei mahdu vaunujen kanssa. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun olin googlettanut "vauvan kanssa brunssille" tai "lapsiystävällinen brunssi paikka".  Tällä kertaa meillä oli lahjaksi saatu Hiltonin ravintola Bro:n lahjakortti ja päätimme kokeilla sitä ja onneksi kokeilimme! Varasimme pöydän ja kirjoitin lisätietoihin, että tulemme vaunujen kanssa. Saimmekin täydellisen paikan, ikkunan vierestä. Syöttötuolikin oli käytössä ja lastenhoito huone löytyi myös aulasta.

Kun kaikki "oleelliset" asiat on lapsiperheiden kannalta katsottu. Niin pääsemmekin itse ruokaan. Ruoka oli todella hyvää ja sellaisia, mitä ei ehkä ihan heti tekisi itse kotona. 

Lemppareiksi nousi ceasarsalaatti, sokerisuolattu lohi sashimi, inkiväärin ja soijan kera, melkein suussa sulava naudan sisäpaisti sekä chiliomena-katkaravut. Jälkiruokia oli erilaisia ja niistä lemppareina oli suklaamarkiisi ja mustikkapiirakka. 

Eli, jos mietit minne mahtuu vaunujen kanssa ja saa samalla tasokata ruokaa, niin tämä paikka saa ison peukun. Lisätietoja menuusta löytyy ravintolabro nettisivuilta. 

Mitkä ovat teidän lempi brunssi paikat?

 

 

Ladataan...
AnneMarin päivät

Mikäs se sellainen loma on, mikä nostaa hiukan stressi leveleita? Noh, ainakin minulla, niin lähtö vauvan kanssa Thaimaahan, tarkemmin Khao Lakiin. Varasin matkan noin. 7 kk sitten, vauvan ollessa 2 kk, eli ehkä voin hieman syyttää hormoni höyryjä tai lievää mielenhäiriötä. Ajattelin, että tuo on hyvä paikka viettää miehen viimeiset isyysloma viikot ja pääsemme pakoon marraskuun koleutta. Kohde on myös ennestään tuttu, eri hotellilla vain. Soitin neuvolaan ja he kertoivat mitä rokotteita tarvitaan. Muistuttivat hyvästä käsihygieniasta ja toivottivat hyvää matkaa. Maksettiin matka ja jäin odottamaan reissua hyvillä mielin. Kuitenkin mitä lähemmäksi matka on nyt käynyt, niin sitä enemmän stressilevelit ovat nousseet. Todella epätodennäköistä on, että mitään sattuisi, mutta ehkä se ainainen pieni huoli, on vaan iskostettu meihin äiteihin? 

Kuitenkin matkan valmistelut ovat nyt käynnissä ja vauvan kannalta huomioon on otettu seuraavat asiat: 

-Passikuva ja passin anominen. Kävimme jo kesäkuussa hoitamassa asian, koska olimme lähdössä Viroon. 

-Pojan (kohta 9 kk) ylimääräinen MPR-rokotus. Hepatitti rokotusta suositellaan vasta yli 1-vuotiaalle, joten sitä emme hänelle ottaneet. 

- Matkavakuutus 

Pakkauslistalla: 

- Fysikaalinen aurinkovoide (Apteekista ostettu, sopii myös vauvoille)

-Aurinkolasit

-Hyttyskarkote (vauvalle sopiva)

-Uima ja tavallisia vaippoja (Olen kuullut, että Thaimaassa ovat kalliita ja falskaavat helposti) 

-Uv puku ja hattu

-Aurinkohattuja

- T-paita bodyja

- Shortseja

-Ohuita pitkähihaisia paitoja ja housuja

-Kengät

-Lääkkeet, kuumemittari, suolatipat, käsidesi ja maitohappobakteerit

-Matkarattaat, johon hyttysverkko ja aurinkovarjo

-Pillipullo, nokkamukki, tuttipullo

-Tutteja 

-Pakkaus puurohiutaleita

-20 pussia smoothieita

-20 valmisruoka purkkia

-Maissinaksuja

-Ruokalappuja

-Matka syöttötuoli

-Leluja

-Hammastahna & harja

Otamme täältä päästä ruokia siis jonkin verran mukaan, mutta aamupalalta varmasti löytyy vauvallekkin sopivaa syötävää. Kaupoissa myydään kansainvälisiä vauvanruoka merkkejä, mutta saattavat kuulemma olla erilailla maustettu. 

Pitkälle lennolle:

-Tyyny

-Peitto

-Kantoreppu

-Smoothie ja valmisruoka pusseja, maissinaksuja ja pillipullo (voi täyttää turvatarkastuksen jälkeen)

-Tutteja

-Pari uutta lelua

-Vaippoja

-Hoitolaukku (siellä vaipanvaihto alusta)

-Kosteuspyyhkeitä

-Vaihto vaatteet vauvalle ja minulle (Hyvä varautua pukluihin, sotkuun ynms)

-Harsoja

Reissussa ollaan kaksi viikkoa, joten pakkauslista on pitkä. Lähtö lähenee, eli vielä viime hetken vinkit/kokemukset jakoon! Mielessä mm. miten pienet matkalaiset reagoineet aikaeroon ja pitkään lentoon? 

Jos taas reissu vielä edessä, laita viestiä, jos jokin aihe askarruttaa, niin tiedän reissun jälkeen jakaa omat kokemukset aiheesta.  

 

Kuva vuoden 2010, Khao Lakin reissulta.

 

 

 

Pages