MEIDÄN JOULUAATTO

*

Onko siellä muita, kenellä tulee joulun jälkeen pieni alakulo siitä, että aatto on ohitse? Itse odotin tätä joulua entistä enemmän, olihan tämä lapseni ensimmäinen joulu sekä vietimme joulua ensimmäistä kertaa meidän luona, kun remonttikin oli nyt ohitse. Saimme kaupan päälle vielä nauttia ihanasta säästä.

20181228_132630.jpg

Heräsin aattoaamuna jo puolikuuden maissa ja kävin pienen juoksulenkin. Tämän jälkeen äkkiä suihkuun ja ripsarit naamaan. Meillä on ollut ”perinteenä” käydä mieheni kanssa aattoaamuna karkki ostoksilla, kun osassa kaupoissa joulukarkit ovat -50 %. Tällä kertaan lähdin karkin haku reissuun isäni kanssa. Vanhempani olivat meillä yötä, joten lähtö sujui helposti.

Vähän ennen seitsemää olimme kaupalla ja jonosta päätelleen muidenkin suklaa hammasta kolotti. Ovet aukesivat ja kyllä sai pari juoksu askelta melkein ottaa, oli meno sen mukaista. Onneksi saimme haluamme karkit ja kori oli täynnä erilaisia konvehtirasioita, Fazerin mustikkasuklaata ja Geishaa.

20181228_133800.jpg

Kotiin päästyämme mies ja poika olivat heräilleet. Äitini kuorrutti kinkkua ja ihana ”joulun tuoksu” oli vallannut kodin. Mieheni kävi lenkillä ja minä hoidin pojan aamutoimet. Puuro laitettiin keittymään ja 10 maissa syötiin. Taustalla pyöri joulupukin kuumalinja. Juotiin vielä kahvit ja leikittiin samalla pojan kanssa.

Ennen 12 alkoi uni painamaan pientämiestä ja menin itsekkin hiukan huilimaan. Puolituntia unta, sitten hiukan laittauduin ja lähdimme mieheni kanssa käymään haudoilla. Poika jäi nukkumaan ja vanhempani hänen seurakseen. Kahden maissa tultiin kotiin ja siellä oltiinkin herätty. Siskoni ja veljeni olivat myös saapuneet. 

Leikittiin, otettiin välipalaa, chillattiin, juotiin päiväkahvit ja pikkuhiljaa aloimme laittamaan laatikoita uuniin.  Sauna oli laitettu vielä lämpimäksi, joten halukkaat kävivät vielä löylyissä. Viiden maissa jouluruoka oli katettu pöytään ja kinkku leikattu. Vauvalla oli omat ruoat ja hyvin maistuivat.

20181228_134332.jpg

Lämmitettiin ruoan jälkeen vielä glögit ja pikkuhiljaa siirryttiin takkahuoneeseen kuusen luoksi.

20181228_132537.jpg

Jaettiin lahjat ja sieltä paljastuikin monia ihania juttuja kaikille. Eniten perheen pienimmälle. Kello lähestyi kahdeksaa ja iltapuuron jälkeen kävin nukuttamassa vauvan ja se sujuikin nopeasti. Oli ollut sen verran tapahtumarikas päivä.  Pikkuhiljaa porukat alkoivat tekemään lähtöä, koska osalla oli töitä seuraavana päivänä. Vaihdoin päälle vielä yhden joululahjoistani ja laitettiin miehen kanssa joululeffa hetkeksi pyörimään. Pakko oli syödä vielä suklaata, vaikka pieni ähky olikin jo päällä. Täydellä vatsalla olikin hyvä mennä nukkumaan ja lohduttautua sillä, että onneksi joulu on joka vuosi. 

20181228_135012.jpg

Siinäpä meidän jouluaatto suurinpiirtein. Onko siellä muita joulufiilistelijöitä vai onko joulu enemmänkin pakkopullaa?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *