Mitä tehdä Thaimaassa

Tämä on meidän viides reissu tännepäin maailmaa, joten jos siellä joku miettii mitä tehdä Thaimaassa, niin tässä vinkkejä.

20181115_161959.jpg

Kannattaa käydä tutustumassa eri saariin ja rantoihin. Pitkähäntä veneellä matkustaminen on jo kokemus itsessään. Tällä kertaa jätämme sen kuitenkin väliin, koska meillä ei ole vauvalle mukana omaa pelastusliiviä. 

Täällä on edullista käydä mani ja pedikyyrissa. Paikasta riippuen hinta on 150-200 Bht/ per hoito. Käyn aina loman alussa laittamassa kynnet ”loma kuntoon”.

Pitkä aikaisempaa ratkaisua halutessa, kannattaa harkita geelilakkausta. Hinta on n. 500 Bht. 

Hieronnassa käynti. Mikäs sen ihanampaa, kun mennä parin päivän sisällä saapumisesta tunnin hierontaan. Nimittäin 11 h lentokoneessa istumista, saa lihakset ja niskat jumiin. Suosittelen perinteistä hierontaa, sillä siinä käydään aikalailla kokovartalo läpi. Tämä laittaa kyllä nesteet kiertämään kropassa. Perinteinen hieronta n. 300 Bht. 

Keittojen maistaminen! Vaikka ei olisi normaalisti keittojen ystävä, niin nämä ovat sellaisia maku nautintoja, että oksat pois. Varsinkin ihanat curry kookos keitot! Tulisuus asteen saa yleensä valita. Itse otan usein mediumin. Pientä poltetta tuntuu, mutta ei liikaa. 

 

20181114_211029.jpg

Suosimme muutenkin täällä ollessamme paikallista ruokaa. Erilaiset riisi ja nuudeliruoat tulevat parissa viikossa tutuiksi. 

 

20181115_162601.jpg

Markkinoilla käynti. Sieltä kannattaa ostaa tuliaiset, vaatteet, sandaalit, bikinit jne. Katukeittiöstä saa myös purtavaa, jos nälkä yllättää. Hinnat ovat edullisempia, kuin kaupoissa ja ravintoloissa.

Markkinat järjestetään yleensä suosittujen lomakohteiden lähettyviltä pari kertaa viikossa. Taxilla tai yhteiskuljetuksella pääsee edullisesti sinne ja takaisin. 

Kookosveden maistaminen itse kookoksesta. On edullista ja todella maukasta. Nesteyttää myös hyvin. 

20181114_210424.jpg

Tuoreiden hedelmien maistaminen. Ananas, papaja ja vesimeloni ovat melkein pala taivasta. 

Katukeittiöistä banana pancakesin maistaminen. Otamme yleensä kookos-nutella täytteisen. Maksaa 50-80 Bht

Mies tykkää myös oluesta, joten paikallinen Chang on oluen ystäville. 

Siinä hieman asioita, mitä kannattaa kokeilla. Onko siellä Thaimaassa käyneitä? Löytyykö samoja asioita, mitä odotatte reissulta? 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *