Näistä asioista tiedät, että talossa asuu taapero

Aamulla tai päiväuni aikaan touhuat kotona itkuhälytin mukanasi. Satut hetkeksi unohtamaan sen, niin satavarmasti sieltä alkaa kuuluumaan silloin ääniä.

Astianpesu koneesta voi löytyä vaikka mitä. Taapero mielellään ”auttaa” sen tyhjentämisessä tai täytössä..välillä kun  silmä välttää, on sinne jo keritty laittamaan jotain sinne kuulumatonta. Viimeksi sinne oli laitettu kirja ja sitä edellisellä kerralla leikkipuhelin. Olenkin ottanut tavaksi aina vilkaista koneen läpi, ennenkuin pistän sen päälle.

Ikkunoiden avausmekanismin läppä on auki. Aina ja jokakerta! Laitan sen kiinni on se taas hetkenpäästä auki..en tiedä edes miten lapsi sen näkee, että vaivihkaa laitan läpän kiinni. Meillä käy välillä muitakin taaperoita kylässä, niin taitaa olla heidänkin lempipuuhaa. Aukaista läppä ja työntää sormi sisään. Onneksi vielä ei ole jäänyt kenelläkään jumiin.

Ikkunoissa on pieniä sormenjälkiä, vaikka olisit pessyt ne juuri eilen.

Verhoissa saattaa olla mustikan jälkiä.

Kenkien uudelleen järjestäminen. Välillä niitä olisi niin kiva tuoda olohuoneeseen, takkahuoneeseen tai keittiöön. Varsinkin keväällä, kun  hiekkaa tarttuu niin hervottomasti kenkiin.

Imuroit, vaikka juuri niitä hiekkoja pois. Taapero sammuttaa imuria vähänväliä, kiipeää imurin päälle tai vetelee sähköjohdosta.

Yöpöydällä ei ole enää omia kirjoja, vaan lapsen iltasatu.

Naksuja, talk tai kauramuruja löytyy välillä milloin mistäkin. Kivointa tietenkin on, kun astut sellaisen päälle mikä on osittain syöty.

Wc:n kansi on pidettävä kiinni. Yhdessä vaiheessa, jos taapero huomasi tilaisuuden tulleen hän tiputti sinne tuttiaan, lelujaan ja yhden kerran kotiavaimet. Silmät selässä siis saa aina olla.

Jääkaapissa on monta kipposta ja rasiaa täynnä ruokaa, mutta yksikään niistä ei ole sinulle. Taaperolle sitä tekee tai ostaa vaikka mitä, mutta välillä sitä unohtaa oman ruokansa.

Mites siellä muiden taaperoiden vanhemmat, onko samoja vai eri asioita?

perhe vanhemmuus lapset oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *