Paras bliniresepti
Helmikuu ja blini sesonki kuumimmillaan. Pakko siis tulla jakamaan paras bliniresepti, mitä käytämme jokaikinen kerta. Vaatii hiukan aikaa, mutta ovat todella vaivansa arvoisia.
1 litra maitoa
50 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
3.5 dl tattarijauhoja
suolaa
4 valkuaista
1 keltuainen
2.5 dl olutta (holiton käy myös)
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Lisää PUOLET jauhoista ja suola.
– Anna seistä huoneenlämmössä 5-6 tuntia, tai jääkaapissa yön yli.
– Lisää loput jauhot, keltuainen ja olut (olut kuohuttaa taikinaa, joten lisää varovasti)
– Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon.
Tämän jälkeen vain paistelemaan. Muista käyttää rasvaa blinipannulla, niin ei jämähdä kiinni.
Täytteenä meillä on yleensä lämminsavulohta, kananmunaa, suolakurkkua, cream fraichea, punasipulia ja mätiä.
Onko siellä blinin ystäviä?