Paras bliniresepti

Helmikuu ja blini sesonki kuumimmillaan. Pakko siis tulla jakamaan paras bliniresepti, mitä käytämme jokaikinen kerta. Vaatii hiukan aikaa, mutta ovat todella vaivansa arvoisia.

IMG_0229 (2).JPG

1 litra maitoa

50 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa

3 dl vehnäjauhoja

3.5 dl tattarijauhoja

suolaa

4 valkuaista

1 keltuainen

2.5 dl olutta (holiton käy myös)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Lisää PUOLET jauhoista ja suola. 

– Anna seistä huoneenlämmössä 5-6 tuntia, tai jääkaapissa yön yli.

– Lisää loput jauhot, keltuainen ja olut (olut kuohuttaa taikinaa, joten lisää varovasti)

– Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. 

Tämän jälkeen vain paistelemaan. Muista käyttää rasvaa blinipannulla, niin ei jämähdä kiinni.

Täytteenä meillä on yleensä lämminsavulohta, kananmunaa, suolakurkkua, cream fraichea, punasipulia ja mätiä.

Onko siellä blinin ystäviä?

IMG_0232 (2).JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *