Pitkä lento vauvan kanssa

Pitkä lento vauvan kanssa voi kuulostaa painajaismaiselta. Itse sain ainakin jo pelkästä ajatuksesta pari hiki karpaloa otsalle. Ensimmäinen lento on nyt kuitenkin takana ja vaatimattomasti aloitimme n. 11 h lennolla. Aiemmassa vauvan kanssa thaimaahan postauksessa kirjoittelinkin jo ennakko valmisteluista.

20181114_095259.jpg

Lentomme lähti klo. 18 ja olimme kentällä klo. 15.00. Olimme vieneet auton lentoparkkiin. Asumme n. 15 km päästä lentokentältä, mutta koimme parhaaksi vaihtoehdoksi tulla omalla autolla. Tavaraa nimittäin on hiukan enemmän kun kaksin reissatessa.

Lentokentällä Check in meni helposti ja samoin turvatarkastus. Vauva viihtyi hyvin kantorepussa ja kentällä pääsi liikkumaan mukavasti. Kentällä ostimme vielä eväitä itsellemme ja kävimme tax freessä. Ennen koneeseen astumista syötimme soseen, imetin ja vaihdoimme vaipan.

Päästyämme koneeseen, saimme lisäosan turvavyöhön. Vauvalla oli sylipaikka ja oli aina jommankumman sylissä. Nousun koittaessa poika oli minun sylissä ikkunapaikalla. Olin antanut tutin suuhun, jottei korvat mene niin helposti lukkoon (voi korvata smoothie pussin imemisellä/jotkut myös imettävät, mutta se saattaa turvavöissä olla hieman hankalaa)

Pääsimme ilmaan ja mietin, että miten hienosti reissu oli alkanut. Poika ei tuntunut olevan moksiskaan tapahtumista. Nautti vain, kun oli kaikenlaista katseltavaa. Kanssa matkustajat antoivat myös paljon hymyjä.

Olin ostanut pari uuttaa lelua lennolle. Tutkimme niitä, annoimme naksuja ja smoothieta. Olin laittanut lennolle imetyspaidan, joten imetyskin sujui mukavasti.  Kävimme vaihtamassa vielä wc:ssä yövaipan. Olin ottanut kertakäyttöisiä vaipanvaihto alustoja mukaan.  Vinkkinä vielä, että ohut kypäräpipo oli myös lennolla hyvä. Ilmastointi on kovalla, niin suojasi korvia ja päätä.

”Iltatoimien” jälkeen poika nukahti klo. 20 pintaan.

Kotoa olin pakannut jämäkän tyynyn mukaan, joka helpotti valtavasti. Tyyny reisien päälle ja vauva siihen. Suurimmaksi osaksi kädet olivat siis vapanaa, eivätkä puuduksissa vauvan alla. Pienen tyynyn ja viltin saimme koneesta.

Minulla oli hyvä asento ja itsekkin sain torkahdettua hetkittäin.

Poika nukkui 7 tuntia ja heräsi, kun aamupalaa aloitettiin tarjoilemaan. Herättyään alkoi innoissaan katselemaan ympärilleen ja emme yrittäneet enää häntä nukuttaa. Pari tuntia viihdytystä ja laskeuduimme Thaimaahan. Kello oli Thaimaan aikaa 9.30 (+5 tuntia suomeen)

Passin tarkastus Thaimaassa on pidempi prosessi, joten siinä vierähti melkein tunti. Kantoreppu oli tässäkin valtava helpostus. Vihdoin pääsimme tarkastuksen ohi ja hakemaa  laukkuja hihnalta. Tämän jälkeen bussiin ja matka Khao Lakia kohti saattoi alkaa. Poika nukahti melkein heti, kun lähdimme liikkeelle. Aika olikin erittäin passeli, nimittäin klo. 11 paikallista aikaa, puolentoista tunnen unet menivät hyvin päiväunista.

Onko siellä tulossa ensimmäistä lentoa vai kenties jo takana? Oletteko miten valmistuneet?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *