Vauva ja aikaero

 

Nyt on Thaimaasta kotiuduttu, hiukan kylmempään ja pimeämpään kotimaahan. Kirjoittelin ennen matkaa https://www.lily.fi/blogit/annemarin-paivat/thaimaahan-vauvan-kanssa-ennen-matkaa postauksessa pakkauslistasta ja pienestä stressistä matkan suhteen. Onneksi nuo stressin aiheet osoittautuivat turhiksi.  

DSC_0412 (2).JPG

Alkuun voin siis sanoa, että matka meni paremmin kuin osasin ikinä kuvitella. Turhaan olin stressannut lennoista, ne menivät todella hyvin. Kumpaakin suuntaan. Kirjoitin Thaimaan päässä jo lennosta sinne päin, jos vinkkejä kaipaat niin lue myös postaus: https://www.lily.fi/blogit/annemarin-paivat/pitka-lento-vauvan-kanssa

Yksi mietinnän aiheita oli myös vauva ja aikaero. Thaimaassa on kuitenkin +5 h eteenpäin. Meillä päästiin kuitenkin heti rytmiin. Helpotusta siihen toi se, että vauva heräsi lentokoneessa, kun aamupalaa aloitettiin tarjoamaan. Kello oli suomen aikaa silloin n. 03.00. Siinä poika sitten valvoi ja ihmetteli menoa. Laskeuduttiin 04.30 Thaimaahan, jossa kello oli 09.30 paikallista aikaa.. Siitä sitten passintarkastukset ja matkalaukkujen haku. Ennen 11 päästiin bussiin ja matka Khao Lakiin alkoi. Poika nukahti heti, kun bussi lähti liikkelle. Puolitoista tuntia unta ja heräsi. Ensimmäiset päiväunet siis takana. 

Päästiin hotelliin, tsekattiin huone,  käytiin kiertelemässä ja katsomassa paikat läpi. Toiset päiväunet olivat n. 16-16.45. Tämän jälkeen lähdettiin päivälliselle. Pari tuntia oltiin liikkellä, siitä sitten iltatoimiin ja sänkyyn lepämään. Poika sammahtikin melkein heti, kello näytti n. 19.30. Univelka taisi painaa, koska nukkui melkein aamu yhdeksään. Syötin kaksi kertaa yöllä, mutta nekin taisi mennä vauvan kohdalla aika unessa. 

Kun lähtö koitti suomeen, jäi yöunet taas hiukan katkonaisiksi. Lentokoneessa jonkin verran nukuttiin ja kun laskeuduimme, oli suomessa kello 16.00. Puoliviiden maissa pääsimme autoomme ja siellä nukkui 30 min päikkärit. Kotiin tullessa heräsi ja jaksoi sinne 19.30 asti. Tämän jälkeen yöunet normaalisti. 

Ylipäätään tuosta aikaerosta täytyy sanoa se, että matkustuspäivänä unet jäävät automaattisesti hiukan lyhyemmiksi. Tämä on osittain myös ”hyvä juttu”, koska silloin rytmiä on helpompi muuttaa. Ei sitä turhaan sanota, että lapset ovat todella sopeutuvaisia. Allekirjoitan sanonnan nyt täysin. 

Onko siellä matkaa lämpimään tulossa vauvan kanssa? Onko rentoasenne vai mietityttääkö jokin?

Ajattelin myöhemmin kirjoittaa miten meillä meni kuumudessa, miten vauvan ruokailu/juomapuoli hoidettiin, uiminen ja hiukan paremmin avata itse Thaimaata, näin vauvan kanssa reissatessa. 

Kuvat meidän rannalta ja aamupalalta.

-AnneMari-

DSC_0673 (2).JPG

 

20181127_164709.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *