Sisätiloissa

Tämän viikon puuhailut ovatkin sitten rajoittuneet sisätiloihin, sillä vesirokko ja kuume jylläävät edelleen. Tosin alkuviikosta piipahdettiin leikkipuistossa ja hieman juoksulenkillä. Tietty noita juoksulenkkejä voisi tehdä, koska pojathan istuvat tuplarattaissa, kun tämä äiti juoksee. Jossain vaiheessa tulikin tehtyä useasti noita lenkkejä, niinkin usein, että vanhempi poika alkoi jo kyselemään, että missä näitten muitten lenkkeilijöiden rattaat on? Hah, mutta nyt kohteena oli Kuusijärvi ja mäkijuoksutreenit. Yllättävän hyvin jätkät jakso puuhailla tien reunassa ja ”kannustaa” mua juoksemaan. Pienet personal trainerien-alut huutelivatkin koko ajan, että lisää äiti, juokse uudestaan, kun juoksin mäkeä ylös ja kävelin alas takaisin. Ja, kun en enää jaksanut juosta, niin kysymys kuuluikin, että miksi et? Öö, koska äidillä on huono kunto. Aijaa….no tee uudestaan niitä toisia juttuja (tarkoitti askelkyykkyjä, joita olin siis myös tehnyt ylämäkeen). Rankkaa, mutta kivaa. Kotona on joutunut keksimään kaikenlaista puuhailtavaa, ettei seinät ihan kaatuisi päälle. Ollaankin katseltu muun muassa elokuvia, kuten Tiikerin oma elokuva ja Nasun suuri elokuva. Hieman olivat pelottavia, mutta ei läheskään niin pelottavia, kun esimerkiksi lentiskat tai autot leffat. Pojat kyllä tykkäs. Toinen mitä ollaan harrastettu, niin askartelu. Siitä kanssa jätkät tykkää kovasti. Nyt valmistu tuollaset hienot kissat.

WP_20150421_014.jpg

 

WP_20150423_001.jpg

WP_20150423_006.jpg

 

Suhteet Oma elämä Liikunta Lasten tyyli

Ihana avokado ja taatelipekonit

Mä olen niin hurahtanut avokadoon. Olen useasti yrittänyt totutella avokadon makuun ja se on aina maistunut ihan kamalalta, mutta nyt tänä keväänä musta on tullut ihan hullu avokadon syöjä. Viikkojen ajan oon tunkenut sitä melkein päivittäin salaatin joukkoon ja nyt löysin reseptin, jossa sitä käytettiin leivän päällä yhdessä peston kanssa (siihen kuului muutakin, mutta meillä ei ollut kaapissa kuin pestoa ja avokadoja)….ja oli aivan ihanaa. Nyt olikin sitten tarkoitus kokeilla sitä kuuluisaa avokadopastaa, mikä oli hitti silloin jokunen vuosi sitten. Vähän versioin kuitenkin tuota reseptiä, kun ihan kaikkea ei meidän kaapista taaskaan löytynyt.

WP_20150420_9745.jpg

 

Eli aluksi sekoitin kulhossa oliiviöljyä, valkosipulia, suolaa, pippuria, sitruunanmehua (tiiviste) ja semmoista chiligarlic-soossia, joka on ostettu jostain etnisiä ruokatarvikkeita myyvästä kaupasta. Sinne sekaan heitin sitten avokadonpalaset ja lopuksi kippasin keitetyt täysjyväpastat joukkoon. Tuli kyllä hyvää, varsinkin, kun seurana oli grillissä paistetut pekoniin käärityt taatelit. Tuokin oli uusi tuttavuus minulle, maistoin viikonloppuna ensimmäistä kertaa noita ja jäin koukkuun samantien.

 

WP_20150420_8849.jpg

Hirveän kuvauksellisia ei noista taatelipekonihärpäkkeistä tullut, mutta sitäkin maukkaampia. Grillissä miedolla lämmöllä tarpeeksi pitkään, niin että taateli on pehmennyt ja pekoni tietysti saanut vähän väriä. Itse laitoin nuo folion päällä grilliin, ettei ne pala niin helposti. Luultavasti nämä tulevat olemaan mun tämän kesän hittigrillaustuote. Nam!

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä DIY