Vanilja kermatoffee merisuola hipuilla

 

Vanilja kermatoffee merisuola hipuilla.jpg

Nyt kannattee jo pikkuhiljaa alkaa valmistelemaan joulukarkkeja. Tämän vuoden ensimmäisenä joulukarkkina Annie´s Cafen taustavoimat ovat testanneet herkullista kermatoffeeta. Tämä ihanan pehmeä kermatoffee on maustettu aidolla vaniljalla ja merisuolalla. Yhdistelmä osoittautui täydelliseksi napakympiksi.

Tarvitset:

  • 50 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1½ dl vaaleaa siirappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 mm (1 ml) suolaa

 

  • ½ tl aitoa vaniljaa
  • Karkeaa merisuolaa valmiin kermatoffeen päälle

Tee näin: Sekoita kaikki ainekset paitsi vanilja ja merisuola kattilaan. Kiehauta seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä 125 asteeseen, oikea astemäärä savutetaan n. 25-30 minuutissa (kattilan halkaisija n. 21 cm). Ole tarkkana sillä asteet nousevat nopeasti loppua kohden. Sekoita massaa vähän väliä. Jos sinulla ei ole mittaria, voit myös kokeilla onko toffee valmista kuulatestin avulla. Laita lusikalla muutama tippa kuumaa massaa lasilliseen kylmää vettä. Massa on valmista kun sen voi pyörittää kuulaksi. Sekoita lopuksi valmiiseen massaan vanilja.

Kaada toffeemassa pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15×20 cm). Ripottele päälle karkeaa merisuolaa makusi mukaan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa toffee palasiksi veitsellä tai saksilla. Säilytä toffee huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa, laita toffee kerrosten väliin leivinpaperia.

Vanilja kermatoffee merisuola hipuilla2.jpg

Makean ja suolaisen yhdistelmä on mielettömän hyvää!!

Annie´s Cafe Crew

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *