Vanilja kermatoffee merisuola hipuilla

 

Vanilja kermatoffee merisuola hipuilla.jpg

Nyt kannattee jo pikkuhiljaa alkaa valmistelemaan joulukarkkeja. Tämän vuoden ensimmäisenä joulukarkkina Annie´s Cafen taustavoimat ovat testanneet herkullista kermatoffeeta. Tämä ihanan pehmeä kermatoffee on maustettu aidolla vaniljalla ja merisuolalla. Yhdistelmä osoittautui täydelliseksi napakympiksi.

Tarvitset:

  • 50 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1½ dl vaaleaa siirappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 mm (1 ml) suolaa

 

  • ½ tl aitoa vaniljaa
  • Karkeaa merisuolaa valmiin kermatoffeen päälle

Tee näin: Sekoita kaikki ainekset paitsi vanilja ja merisuola kattilaan. Kiehauta seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä 125 asteeseen, oikea astemäärä savutetaan n. 25-30 minuutissa (kattilan halkaisija n. 21 cm). Ole tarkkana sillä asteet nousevat nopeasti loppua kohden. Sekoita massaa vähän väliä. Jos sinulla ei ole mittaria, voit myös kokeilla onko toffee valmista kuulatestin avulla. Laita lusikalla muutama tippa kuumaa massaa lasilliseen kylmää vettä. Massa on valmista kun sen voi pyörittää kuulaksi. Sekoita lopuksi valmiiseen massaan vanilja.

Kaada toffeemassa pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15×20 cm). Ripottele päälle karkeaa merisuolaa makusi mukaan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa toffee palasiksi veitsellä tai saksilla. Säilytä toffee huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa, laita toffee kerrosten väliin leivinpaperia.

Vanilja kermatoffee merisuola hipuilla2.jpg

Makean ja suolaisen yhdistelmä on mielettömän hyvää!!

Annie´s Cafe Crew

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma Sisustus DIY

Hyvät gluteenittomat mokkapalat

Paras mokkapala.jpg

Annie´s Cafen yksi suosituimmista leivonnaisista on tämä ihana suussa sulava mokkapala, näistä paloista tykkäävät sekä pienet että suuremmat herkkusuut. Tällä reseptillä mokkapaloista tulee mahtavan kuohkeita ja voin kyllä sanoa, että maultaan ne ovat parhaimmasta päästä.

Tarvitset: 

  • 200 g voita
  • 5 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 4 dl  Sunnuntai gluteenittomia jauhoja (voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
  •  1 dl kaakaota
  •  2 tl leivinjauhetta
  •  2 tl vaniljasokeria
  •  2 dl maitoa

 Kuorrute: 

  • 75 g voita
  • 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaota
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

Strösseliä tai kookoshiutaleita

  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

 

Tee näin: Aloita sulattamalla voi ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita erilliseen kulhoon jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekä yhdistä toiseen kulhoon maitoa ja voisula. Lisää vuorotellen munavaahdon sekaan siivilöiden jauhoseosta ja maito/voisulaa. Sekoita varovaisesti tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskitasolla n. 20 min.

Kuorrute: Sulata voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jähtyneen kakun päälle ja koristele. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi. Valmis!

 

Paras mokkapala2.jpg

Maistuis varmaan sulleki!!

 

Annie´s Cafe Crew

 

Koti Ruoka ja juoma Sisustus DIY