Raaka startti

Uutta blogia aloittaessa taustoista ym. riittäisi vaikka kuinka paljon kirjoitettavaa mutta ajattelin, että käydään kuitenkin suoraan asiaan ja jätetään taustatarinat myöhemmäksi. 

Tämän blogin on tarkoitus keskittyä hyvinvoinnin eri aspekteihin ja kuten kaikki tiedämme, oikeanlainen ravinto on äärimmäisen tärkeä osa hyvinvointia. Harmi vaan, että olen aika surkea kokki. Vartuin lapsuuteni eineskodissa eikä ruoanlaitto niissä ympyröissä koskaan oikein tullut tutuksi. Kotoa pois muutettuanikin saatoin olla monta päivää ilman ”kunnollista” ruokaa ja syödä lähinnä leipää ja suklaata. Mieheni tavattuani makumaailmani kuitenkin avartui suunnattomasti ja opin arvostamaan aitoa ja hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa. Vahinko vain, että en edelleenkään oppinut itse tekemään sitä. Nyt 10 vuotta myöhemmin osaan tehdä munakkaan ja uunilohen mutta muutoin mieheni vastaa meillä perheen ruokahuollosta. Onneksi hän tekee aivan hurjan hyvää ruokaa!

Minulla olisi kuitenkin ruokailun osalta myös sellaisia mielenkiinnon kohteita, joista mieheni ei oikein jaksa innostua. Eniten minua kiinnostaisi kasvisruoka ja raakaruoka. Kokemattomana kokkailijana aloittaminen tuntuu usein aivan ylitsepääsemättömän vaikealta mutta nyt ajattelin tämän blogin aloittamisen kunniaksi haastaa itseni.

DSC_0509.JPG

Omasta kirjahyllystäni löytyy pari raakaruokakirjaa minkä lisäksi olen lainannut kirjastosta joitain teoksia. Minulla on jo pitkään ollut lainassa Mea Salon mahtava raakaruokateos Hellaton kokki – raakaravintoa kasviksista mutta häpeäkseni joudun myöntämään, että en ole edelleenkään saanut aikaiseksi kokeilla yhtään kirjan reseptiä. Mutta hei, reseptit ovat kyllä tosi vaikeita. Katsokaa nyt vaikka kirjan ensimmäistä reseptiä:

Kirps
2 banaania
1/2 dl puolukoita
noin 1 dl vettä

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.

Aivan mahdottoman vaikeaa ;D

Vaikka en ole saanut aikaiseksi kokeilla yhtään reseptiä niin olen kuitenkin lukenut koko kirjan. Kyseessä ei nimittäin ole pelkkä reseptikirja vaan kirjan ensimmäinen osa (n. 100 sivua) käsittelee Mean matkaa raakaruokailijaksi. Ja tarina on oikeasti hauska! Lisäksi siinä viljellään ihan mahtavaa itseironiaa, joka sopii mielestäni hyvin tällaiseen teemaan, joka herättää paljon ennakkoluuloja. Suosittelen kirjaa oikein lämpimästi! 🙂

Tänään tavoitteeni on siis saada toteutettua tuo Mean kirjan ensimmäinen resepti.

Aiheesta kiinnostuneille vinkkinä että Mean Hellaton kokki -blogi löytyy täältä.

Onko Mean kirja tai blogi teille muille ennestään tuttu?

-Anniina S.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *