Åblogit Raumalla osa 2: Kodinonni

Palataanpa vielä Rauman vanhan kaupungin lempeään tunnelmaan ja inspiroivaan lauantaihin, jonka vietimme Åblogien ja ystäviemme kanssa siellä. Ensimmäisessä Rauman visiitti-postauksessani kerroin tyylikkäästä ravintola Gotosta, jonka erityisen mieleenpainuvan maukas ruoka piti kylläisenä koko loppureissun.

Lounaan jälkeen suuntasimme Vanhan Rauman torin poikki, sen toiseen kulmaan, jokaisen kodin kaunistajan unelmakauppaan, sisustustalo Kodinonneen

Olen tämän vuoden aikana käynyt tuossa ihanassa inspiraatiokeitaassa jo aika monesti tehdessäni harjoitustöitä graafisen suunnittelun ja sosiaalisen median markkinoinnin parissa. Joka kerta sinne saapuessani huokailen kuinka huipputaitavasti monipuolinen liike on somistettu ja miten asiantuntevaa henkilökunta on. Ja jokaisella kerralla jo lähtiessäni mietin, että milloin pääsen tulemaan uudestaan.

P9190111.JPG

P9190131.JPG

1.JPG

Åblogien vierailumme Kodinonnessa alkoi Johannan kertoessa meille yrittäjyydestään – sen alkutaipaleesta nykypäivään. Ajatelkaapa, että yli 20 vuotta sitten hän aloitti myymälällä itse tekemiään neulatyynyjä. Muita alkuaikojen tuotteita olivat verhot, tyynyt ja erilaiset pienet kankaiset tuotteet. Koko firma mahtui yhteen vaatekaappiin ja työvälineenä oli äidin vanha vihreä Husqvarna. Se tuntui aivan uskomattomalta tämän upean yrittäjänaisen puhuessa meille yli 700 neliöisen sisustustalonsa tiloissa, joiden yhteydessä on toiminut jo vuosikymmeniä oma ompelimokin.

Sisustustalo Kodinonni sai tänä vuonna upean valtakunnallisen tunnustuksen, kun se valittiin Vuoden sisustusliikkeeksi. Se, jos mikä, on erittäin ansaittu palkinto. Onnea vielä kerran!

P9040276.JPG

P9040223.JPG

P9190128.JPG

Minusta parasta Kodinonnessa sen lämpimästi tervetulleeksi toivottavan tunnelman lisäksi on sen huikea valikoima, joka on valittu miellyttämään skandinaavisen sisustajan silmää, kuitenkin sopien monenlaiseen kotiin. On design-klassikoita Artekista Lundiaan, Pappelinan mattoja sekä Linumin kauniita tekstiilejä, Nikolas Vahen herkkuja, Imageroad-printtejä ja kortteja, Country French-maaleja, tilaustapettivalikoima, runsas kangasvalikoima ompelimopalveluineen ja vaikka mitä muuta ihanaa!

Varmasti jo ymmärrätte miksi sieltä on niin hankala lähteä pois, ja tyhjin käsin se ei ole vielä kertaakaan onnistunut. 😉

8.JPG

P9190146.JPG

P9190142.JPG

Saimme Åblogien vierailumme aikana mielenkiintoisen luennon Linumin ja Pappelinan edustajalta näistä tuotemerkeistä. Kumpikin on ollut minulle ennestään suht vieras, joten tietopaketti oli oikein tervetullut. Linumin kunnioitettava arvomaailma tuotannollisissa tekijöissä jäi eritoten mieleeni (lisätietoa täältä) ja Pappelinasta sen perustamisen tarina (lisätietoa täältä).

Linumin syksy on kyllä upean värinen! Yllä olevassa kuvassa näkyvien oljenkeltasten tekstiilien lisäksi ihastuin merkin samettisiin, vihreisiin tyynynpäällisiin, joita täytyykin käydä katselemassa vielä uudelleen, kunhan asuntomme remontti alkaa olla paremmassa vaiheessa. Nyt en vielä ihan osaa sanoa mitä tehostevärejä kaipaan, ennen kuin seinät on maalattu ja tapetoitu.

Kaiken kaikkiaan päivä Raumalla Åblogien ja ystävien kanssa oli aivan ihana. Niin rentouttava, inspiroiva ja herkullinen, että sitä kyllä muistelee vielä pitkään hymyillen. 

Kiitokset Johannalle ja muulle Kodinonnen väelle, Pappelinan ja Linumin edustaja Marina Tuominen-Vuorenpäälle ja ravintola Goton väelle, Åblogi-kollegoille ja heidän ystävilleen sekä omalle avecilleni! 

Mukavan kirpsakkaa ja aurinkoista lokakuun ensimmäistä viikkoa!

-Anniina V

koti sisustus matkat
Kommentit (8)
 1. Sanna / Kukkala
  19.10.2015, 07:56

  Täytyypäs pitää tämä paikka mielessä! Hyvät vinkit harvoin vierailtuihin kaupunkeihin on kyllä aina paikallaan. Ja mukavan kuuloinen reissu teillä 🙂

  1. Kannattaa kyllä ehdottomasti poiketa Kodinonneen jos Rauman suunnalle kulku käy. 🙂

   Olipa ihana joulujuttu teiltä Kukkalasta uudessa Kotiblogit-lehdessä.<3

 2. Loistovinkit! Kiitos! Tuija

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *