Jotain lainattua & jotain sinistä

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, me järjestellään parasta aikaa meidän elokuisia häitä. Päätettiin siis jo ainakin vuosi sitten mennä vuonna 2019 naimisiin ja myös päivä päätettiin ainakin vuosi sitten, jos ei aiemminkin (kun en tarkkaan muista.) Päivää mietittiin pitkään, että mikä valittaisiin. Meidän kihlajaispäivä on jo toukokuussa ja yhdessä olon vuosipäivä marraskuussa, ja kun kesähäitä haluttiin niin näitä päiviä ei voinut yhdistää. No sitten elokuun loppupuolta alettiin sen takia miettimään, että meidän molempien lähisuvussa on tuon päivämäärän lähelle useita hääpäiviä, ja tänä vuonna tuo 24. päivä sattuu olemaan lauantai. Muun muassa mun vanhempien hääpäivä on parin päivän erolla, lisäksi miehen siskojen hääpäivät on lähellä ja myös mun isovanhempien hääpäivä on muutama päivä aiemmin. Tästä syystä koettiin tuo päivämäärä merkitykselliseksi ja hyväksi vaihtoehdoksi. Niin ja Teemun eli mun miehen syntymäpäivä on 25. joten samalla tulee nekin juhlittua.

Yli vuosi sitten varattiin siis ensiksi kirkko ja sitten juhlapaikka. Saatiin juhlapaikasta vinkkiä häämessuilta, innostuttiin sen maalaishenkisyydestä ja koettiin se meille sopivaksi. Mulla myös paikkaan liittyy historiaa ja perinteitä lapsuudesta lähtien, joten tuntuu ihan osuvalta juhlia häitäkin kyseisessä paikassa. Pidettiin tapaaminen pitopalvelun kanssa tuolloin vuosi sitten menusta sun muusta. Sen jälkeen pitkään ei häiden järjestelyyn käytetty aikaa (muun muassa siksi, että eräs pieni ihminen ilmoitti tulostaan.) No pyysin kyllä mun kahta hyvää ystävää kaasoiksi ja Teemu pyysi kahta ystäväänsä vastaavasti bestmaneiksi. Ja onni että kaikki suostuivat 😀

Sen jälkeen löysin itselleni häämekon. Tosi edullisesti löytyi mieleinen, käytettynä. Olin ajatellut, että voisin hyvin vuokratakin puvun, koska en näe järkeä maksaa siitä älyttömiä, pitää sitä kerran päällä ja sitten jättää kaappiin pölyttymään. No sitten puku löytyikin sen verran hyvään hintaan, että päätin ostaa sen omaksi. Mahdollisesti joutuu toki muokkauksia tekemään mutta tyyliltään sattui olemaan just mitä olin ajatellut, joten en voinut olla ostamatta. Koin, että kävi tosi hyvä tuuri sen suhteen enkä malta odottaa, että saan pukea sen päälle.

Tämän jälkeen tilailin jotain satunnaisia hääkoristeita, vähän kokeeksikin pieniä määriä vaan kun en tiennyt mitä Kiinasta ehkä sattuu saamaan. Ihan ok tavaroita vaikutti olevan, eiköhän niille käyttöä löydy. Tyyliltään koristelut tulee olemaan rustiikkia, luontoa, maalaismiljööseen sopivaa. Varsinaista teemaa ei tule olemaan. Koen, että tuollainen koristelu on eniten meitä, liika glamour ja juhlavuus ei tunnu omalta. Hyödynnetään luonnon materiaaleja mahdollisimman paljon ja askarrellaan ja tehdään itse, mutta ihan ehdottomasti kaiken ei tarvitse olla itse tehtyä. Niin kauan kun on kivaa tehdä itse ja ideat on järkeviä toteuttaa, tehdään itse. Kaasot on myös tosi luovia ja taitavia tekemään, joten heistä on isosti apua. Koen myös, että tuon tyylinen koristelu sopii miljööseen hyvin ja kunnioittaa sitä. Näistä tulossa jatkossa tarkemmin.

Tässä ensimmäisiä ajatuksia hääjutuista, kasailen jatkossa vähän aihepiirettäin ja tarkemmin suunnitelmia ja miten asiat etenee.

Kiva jos luit tämän,
– Anni

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *