20 faktaa minusta

Ajattelin tähän postaukseen koota asioita minusta. Nää on nyt sellaisia, jotka ensi hätään mieleen juolahtaa. Aloitetaanpa siis.

1. Olen 27-vuotias, täytin alkuvuodesta.

2. Ollaan reilut pari vuotta asuttu omakotitalossa ja käytännössä melkein koko talo pintarempattu ja vessa tehty kokonaan uusiksi. Vielä joskus tekisi mieli keittiö laittaa kokonaan ja ehkä kylppärikin. Ei tosin lähitulevaisuudessa tapahdu, mutta suunnittelukin on ihanaa.

3. Tykkään tehdä käsitöitä. Mun historia on sellainen, että kouluaikaan en tykännyt yhtään tekstiilitöistä, enkä todellakaan ollut niissä mitenkään hyvä. Mutta nyt vanhemmiten vapaa-ajalla niistä on oppinut nauttimaan. Rakas edesmennyt mummoni oli suuri vaikuttaja tässä, häneltä sain niin paljon neuvoja ja vinkkejä ja ennen kaikkea kannustusta, että käsityöt alkoikin tuntua omalta jutulta. Hänelle kannoin kaikki tekeleet näytille ja aina hän jaksoi kehua niitä. Vauvaa odottaessani innostuin toden teolla taas tekemään, ompelin ompelukoneella, kudoin ja virkkasin. En osaa tehdä mitään monimutkaista, se mainittakoon, mutta sitten kun innostun jostain teen sen tunnissa parissa valmiiksi. Se on terapeuttista ja hienoa, kun näkee heti oman kätensä jäljen ja saa valmiiksi jotain, mistä on haaveillut. Pojan syntymän jälkeen ei ole nyt tullut tehtyä mitään, paitsi eräänä päivänä surautin vähän kankaalle ompelukoneella ja muistin taas miten mukavaa se onkaan. Ehkä tässä taas lämmitellään hiljalleen tuotakin harrastusta.

4. Rakastan koiria. Meillä on aina ollut koira, mun syntymästä asti. Tällä hetkellä meidän perheeseen kuuluu 12-vuotias valkoinen paimenkoiraherra. Vaikeaa olisi kuvitella kotia ilman koiraa, tarkoitus on uusi koira ottaa sitten kun tästä vanhuksesta aika jättää.

5. Mä olen jokseenkin hajamielinen ja suurpiirteinen luonteeltani. Tämä ilmenee muun muassa ajoittaisena epäjärjestelmällisyytenä kotona. Toisaalta tykkään siivota mutta tavarat ei aina löydä takaisin oikeille paikoilleen. Ja sitten kun toinen osapuoli on kovastikin pedantti ja järjestelmällinen, _pieniä_ yhteentörmäyksiä aika ajoin tulee. Mutta uskon että vastakohdat täydentää toisiaan, tosin ehkä ei ihan vastakkain tämän asian suhteen olla, vaikkakin erilaisia ollaankin.

6. Rakastan Muumeja. Mun vauvakirjassa jo lukee äidin sanoin, miten Muumimania iski ja postiluetteloista piti etsiä Muumien kuvia. Sanomattakin selvää, että Muumit on koluttu jokusen kerran läpi, Muumimaailmassa on vierailtu, Muumimukeja löytyy kaapista ja niin edelleen. En usko että tää sen kummempia perusteluja kaipaa, kukapa ei niistä pitäisi. Mä tosin ehkä kuitenkin vähän enemmän kuin suurin osa muista. Ps. Ne on myös täynnä elämänviisauksia kun rupeaa oikein kuuntelemaan. En malta odottaa, että saan lapseni kanssa niitä katsoa ja viedä hänet sinne Muumimaailmaan.

7. Ajoin inssiajon autokoulussa neljä kertaa. Kyllä. Syytän jännitystä. Joka kerta ennen inssiä autokoulun opettaja sanoi, että noin kun ajat niin ei ongelmia päästä läpi. No sitten tuli aina joku kämmi, ja homma meni pipariksi. Muistan toisen tai kolmannen jälkeen olleeni raivona ja sanoneeni isälle, että ajan sitten vaan viis kertaa ja sit jos ei mene läpi niin antaa olla. No _onneksi_ neljäs kerta sanoi toden ja pääsin läpi. Ja ihan hyvä kuljettaja musta on kuoriutunut, eli ei se mitään taidoista lopulta kertonut.

8. Tykkään oikeastaan lähes kaikenlaisesta musiikista. Poissuljettakoon pahin mättöhevi, klassinen musiikki ja ehkä joku jazz ja ooppera. Raskausaikana parhaiten upposi rock ja heavy, jostain syystä melkein kaikki muu musiikki ärsytti. Edelleen huomaan mieluiten valitsevani autossa Rock-kanavan. Nyt kyllä pystyy kuuntelemaan jo muutakin.

9. Kirjoittaminen on ollut aina mulle lähellä sydäntä. Joskus teininä ja nuorempanakin kirjoittelin tietokoneen täyteen tarinoita. Ainut vaan, että useinkaan en kirjoittanut niitä loppuun, kun piti aloittaa jo uusi. Lisäksi kirjoittelin runoja. Niitä on ollut muuten hauska näin aikuisiällä löytää kaikenmaailman vihkojen sivuilta. Silloin ne kuulosti hyviltä. Koulussa myös tykkäsin kirjoittamisesta ja äidinkielessä olinkin vahva. Luova kirjoittaminen tosin silloinkin oli mieluisinta. Nyt en koe enää fiktiivisten tarinoiden kirjoittamista omakseni, mutta tää bloggailu tyydyttää mukavasti kirjoittamisen tarvetta. Haaveilin myös kirjailijan ammatista joskus ja pitkäänkin halusin toimittajaksi, mutta sitten muut intressit vei voiton ja ne unohtui. 

10. Olen käynyt lukion ja opiskellut sen jälkeen sairaanhoitajaksi. Alunperin haaveilin terveydenhoitajan ammatista, mutta halusin aloittaa syksyllä opinnot ja ajauduin sairaanhoitajakouluun. Ajattelin, että jatkan sitten terkan opintoihin, mutta toistaiseksi niitä ei ole tullut suoritettua. Never say never, ehkä vielä jonain päivänä.

11. Luonteeltani olen pääosin rauhallinen ja ujokin. Tosin ujous on hellittänyt iän myötä jonkin verran. Joskus nuorena se tuntui ainoastaan negatiiviselta piirteeltä, mutta vanhemmiten on alkanut nähdä myös hyviä puolia siinä, ettei ole tarvetta olla keskipisteenä.

12. Tykkään miettiä vauvalle asukokonaisuuksia. Siis tätä voi varmaan sanoa lieväksi neuroosiksi, mutta oon iät ja ajat ollut hyvin tarkka omissakin vaatteissani siitä, että värit käy yhteen. Ihan sama onko kyse kotivaatteista vai oonko lähdössä johonkin. No nyt poikaa pukiessa sama neuroosi ilmenee: mietin valmiiksi asukokonaisuuksia, että värit kävisi yhteen. Ainakin mun omasta mielestä. Musta tää on ihan kivaa ajanvietettä näin mammalomalle. Mulla on myös tapana laittaa sekä itselleni että vauvalle vaatteet aina seuraavalle päivälle valmiiksi. Esim miehelle tää on ollut vain helpotus, jos vaatteet on valmiina vauvalle kun joskus on hänelle aamutoimia tekemässä. Neuroosinsa kullakin.

13. Olen aina ollut kova höpöttämään unissani. Lisäksi vanhemmiten ilmeni narskutteluvaivaa, johon hommasin purentakiskon. Mä pidin miestä hereillä narskuttelun ja höpöttelyn takia, ja mies mua kuorsaamisen takia. No nyt mulla on kisko ja hänellä kuorsauskisko, eikä enää vaivaa kuin mun ajoittainen höpöttely. Viimeisin tapaus on parin yön takaa, olin ponnahtanut keskellä yötä istumaan sängyssä ja huudahtanut, että sängyssä on käärme, täällä on käärme. 

14. Mulla on vajaa kaksi vuotta nuorempi pikkuveli, joka on ollut aina läheinen. Hänestä tuli myös meidän pojan kummisetä, joka tuntui ilmiselvältä valinnalta. Ajoittain tuntuu, että hän olisi se isoveli, niin fiksusti hän asioista ajattelee ja takoo järkeä välillä myös isosiskon päähän.

15. Mun yksi intohimo on kirpputorit. Kun mietin, mistä tää innostus on lähtenyt, yhdistän sen opiskeluaikoihin. Silloisessa opiskelukaupungissani oli jokunen kirpputori, joilla käymisestä muodostui pysyvä tapa. Siitä asti se on jatkunut. Ostan oikeastaan pääosan mun sekä pojan vaatteista kirppareilta (lukuunottamatta sukkia ja alusvaatteita :D) ja kyllä ensimmäisenä käyn kirppareilta etsimässä, jos jotain tarvitsen. Toki nyt jotain ostan uutenakin, viimeksi vauvalle uikkarin vauvauintia varten tilasin kyllä uutena. Kirppareissa ei mun mielestä ole mitään huonoa: Sieltä saa tavaraa halvalla ja kyllä se ekologinen puolikin siinä kiehtoo. Lisäksi vauvan vaatteet menee niin nopeasti pieneksi, että en näe järkeä ostaa uutena paljoakaan. Kierrätän myös omat ja vauvan vaatteet eteenpäin, yleensä en jaksa myyntirumbaan ruveta vaan lahjoitan Facebookin Roskalava-ryhmän kautta tai sitten vien vaatekeräykseen.

16. Mä olen elämässäni muuttanut aika monta kertaa. Yli 15 ainakin. Lapsuudessa muutettiin tosin kotikunnan sisällä, kerran olen vaihtanut koulua toiseen. Aikuisiällä myös muutin opiskelukaupungissa kolme kertaa, sitten ollaan miehen kanssa muutettu jo neljä kertaa. 😀 Vaikea olisi kuvitella, että asuisi aina samassa paikassa. Mun mielestä asuinpaikan kuuluu vaihtua elämäntilanteen mukaan, enkä linkitä kotia mihinkään tiettyyn taloon tai asuntoon, vaan kyllä perhe tekee kodin. En ole siis koskaan, lapsenakaan, kokenut muuttamista millään lailla huonona asiana vaan pelkästään rikkautena, kun on saanut kokea kaikkea kerrostalosta maalaistaloon.

17. Rakastan englannin ja espanjan kieltä. Englanti on mun ehdoton vahva alue. Espanjaa luin lukiossa ne kurssit mitkä meidän lukiossa oli mahdollisia, siitä ehkä voin alkeet sanoa osaavani mutta en sujuvasti sitä osaa. Musta espanjaa on ihanaa puhua ja kuunnella, se on voimakas ja soljuva kieli. 

18. Mun ehdottomat lempparisarjat kautta aikojen on Serranon perhe ja Frendit. Lähipiiri tietää, että  molemmat on koluttu ties kuinka monta kertaa läpi. Omistan myös dvd:nä molemmista kaikki tuotantokaudet. Frendit oon viimeksi katsonut läpi monta kertaa, ja nyt saattoi tulla sellainen olo että ei ihan heti uudestaan tarvii katsoa. Serranoita en oo pitkään aikaan katsonut, ne ehkä täytyy jossain vaiheessa taas aloittaa. 😀 Ne vaan on ihan parhaita. Ja oon oppinut paljon lisää espanjaa niistä. 

19. Rakastan vähän kaikenlaista ruokaa, mutta mieluisimpia on kaikki tex mex-tyyppiset, tortillat sun muut ja kreikkalainen ruoka, kuten salaatit, pitat, moussakat sun muut. Myös muun muassa thairuoka on ihanaa. Matkustelussa yksi parhaimpia juttuja on kunkin kulttuurin ruoka, kokeilen aika ennakkoluulottomasti kaikenlaista. Kalaruoat on aina olleet mun suosikkeja, liha taas ei uppoa niin hyvin. Tuli vähän nälkä kun aloin miettimään, nam.

20. Mä voin sanoa rehellisesti, että tykkään kaikista vuodenajoista. Joskus jopa tykkäsin talvesta muita enemmän, mutta nykyään on vaikeaa erottaa suosikkia. Kesäkin on aivan ihana, lämpö ja aurinko antaa ihan hurjasti energiaa ja hyvää mieltä. Oon huono ottamaan aurinkoa, jotenkin se paikallaan makoilu jos on kuuma ei vaan iske. Sillä(kään) en koskaan rusketu, ei se väri kyllä muutenkaan muhun herkästi tartu. Talvessa on ihanaa ne aurinkoiset päivät ja lumi. Parhaita aktiviteetteja on laskettelu ja tulevaisuudessa varmasti pulkkailu, joskaan lasketteluakaan ei tule usein tehtyä. Kesällä on ihanaa esimerkiksi mökkeillä ja uida. Syksykin voi olla ihan kiva, ruska on kaunis ja viilenevät illat on ihania. Keväällä on taas ihana seurata kun luonto heräilee taas talven jälkeen ja kelit alkaa lämmetä. Ja sit kun se asfaltti tulee lumen ja jään alta esiin ja saa vetää ne kesätennarit ekaa kertaa jalkaan, se on ihana fiilis.

 

Tässä siis aika randomasioita minusta mitä ekana mieleen juolahti. Kiva jos jaksoit tänne saakka lukea 🙂

 

– Anni

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *