Miksi maksaa illallisesta satoja euroja?

Kävin ensimmäisen kerran fine dining -ravintolassa noin seitsemän vuotta sitten ja minulle aukesi uusi maailma. Tätä ennen olin syönyt lähinnä peruspaikossa tyyliin Chico’s, Rosso, Memphis, jne. enkä ollut siis oikeastaan ikinä syönyt monen ruokalajin menua niitä hienosti piperrettyjä miniannoksia. Olin suorastaan hieman skeptinen sen suhteen miksi illallisesta muka kannattaisi maksaa monta sataa euroa. Ensimmäinen fine dining – kokemus oli kuitenkin niin mullistava, että paluuta Rossoon ei enää ollut. Miksi?

Ensinnäkin minulle aukesi täysin uusi makumaailma. En ollut ikinä kuvitellut, että ruoka voi maistua niin hyvältä. Oli myös huikeaa päästä maistelemaan erikoisista aineksista valmistettuja visuaalisesti upeita annoksia, mutta se uskomattoman hyvä maku oli kuitenkin kaikista tärkein.

Toinen seikka oli ruoan ympärille rakentuva kokemus. Fine dining -ravintolaan mennessäsi et maksa ainoastaan ruoasta, vaan koko siitä ruoan ympärille rakentuvasta kokemuksesta. Tähän kuuluu ravintolan tunnelma, palvelun laatu sekä henkilökunnan asiantuntemus, hienotunteisuus sekä tarkkaavaisuus. 

Fine dining -ravintolassa käynti on minulle kuin miniloma. Minulle fine dining – ravintola ei todellakaan ole paikka ottaa upeita Instagram-kuvia, sillä minulla lomaan ei kuulu kännykkää. Fine dining -ravintolaan mennessä kaikki arkihuolet ja muut jätetään ovelle ja keskitytään täysillä puolisoon, parisuhteeseen ja hyvään elämään – nautitaan! Kuten lomamatka, fine dining -illallisen kohde valitaan huolella, se varataan ajoissa, sitä fiilistellään ennakkoon ja valmistaudutaan hyvin esimerkiksi valitsemalla sopiva asu. Tähän kokonaisuuteen sijoitan mielelläni muutaman satasen.

Missä sinulla menee kipuraja – kuinka paljon olisit valmis pulittamaan illallisesta?

– Anonyymi

PS. Seuraa instassa @anonyymivauvablogi

eric-mcnew-762340-unsplash.jpg

 

Suhteet Ruoka ja juoma Rakkaus Mieli