Popparit esiin – vauva.fi ja Facen vauvaryhmät

Ennen vauvan syntymää olin toki kuullut urbaanilegendaa Facebookin vauvaryhmistä sekä vauva.fi keskusteluista (kiitos Kalevauva), mutta en ollut koskaan ihan oikeasti livenä seurannut näitä. Raskausuutisten ja vauvan myötä sitten liityin näihin ryhmiin ja en kyllä enää koskaan aio niistä poistua, niin hyvää viihdettä ne ovat. Ei tarvita enää netflixiä tai stand up -keikkoja, kun on nämä vauvapalstat 😀

Toisaalta, nämä palstat ovat ainakin minun kohdallani varsin paradoksaalisia. Vaikka monet jutut naurattavatkin kovasti ja suhtaudun keskusteluihin kevyen humoristisella otteella katsellen niitä todella kriittiset lasit silmillä, on yleinen ilmapiiri päässyt tunkeutumaan minulla ihon alle. Osittain juuri näillä keskustelupalstoilla mylläävä tuomitsemisen ilmapiiri ja toisen valintojen mollaaminen ovat saaneet myös minut pelkäämään puhua omista valinnoistani. Ja siksi myös päädyin kirjoittamaan tätä blogia anonyyminä. Olen myös päätynyt tekemään tiettyjä valintoja esimerkiksi imetykseen liittyen, koska tunnen siihen niin kovaa painetta ns. ”äitiyhteisön” taholta. Ehkä olen tavallista herkempi, haluan miellyttää muita tai olen liian munaton seisomaan omien päätösteni takana. Oli miten oli, aika huolestuttavaa minusta.

Sekin täytyy kuitenkin sanoa, että olen ihan todella myös hyötynyt näistä ryhmistä valtavasti. Olen saanut loistavia vinkkejä raskaudesta ja vauva-arjesta selviytymiseen, vertaistukea vaikeina hetkinä sekä saanut iloita muiden puolesta, kun heille on tapahtunut jotakin mukavaa, jonka he ovat halunneet jakaa ryhmässä. Kiitos siis kaikille, jotka näissä ryhmissä ja keskustelupalstoilla aktiivisesti kirjoittavat.

Millaisia ajatuksia nämä palstat teissä herättävät?

– Anonyymi

PS. Seuraa instassa @anonyymivauvablogi

 

rawpixel-658245-unsplash.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *