Kevään merkki on… ?

Lumet on ainakin täällä Turussa sulaneet  kokonaan. Aurinkokin paistaa mukavasti ja ulkona ei ole kovin kylmä. Nämä ovat selkeitä kevään merkkejä. On myös muu erittäin suuri kevään merkki, nimittäin korkeakoulujen pääsykokeet ja niihin valmistautuminen. Itselläni myös tämä kevät sisältää kokeisiin pänttäämistä. Tavoitteena olisi päästä nyt syksyksi kouluun. Tietysti ei ole maailmanloppu jos ei nyt napsahda koulupaikka sillä onneksi on toinen mahdollisuus sitten syksyn haussa. Itse pyrin elämään mahdollisimman positiivisesti, joten en ota tästä liikaa stressiä itselleni vaan olen avoimin ja positiivisin mielin. Itseasiassa koen liian stressaamisen jopa haittaavan pänttäämisessä ja itse koetilanteessa.

Päätavoitteeni olisi päästä Turun AMK:hon sosionomin opintoihin. Olen jo pitkään miettinyt, että haluaisin tulevaisuudessa työskennellä lasten parissa, esim. päiväkodissa lastenhoitajana. Sosionomin opinnot olisivat sitä varten juuri sopivat. Tietysti yliopistossa voisi opiskella lastentarhaopettajaksi, mutta koen ammattikorkeakoulun olevan minulle parempi. Onhan minulla kuitenkin ollut yliopistokokemusta, sillä opiskelin viime syksyn Turun avoimessa yliopistossa kasvatustieteitä ja näin ollen pääsin hieman katsomaan millaista yliopistossa opiskelu olisi. Päädyin siihen tulokseen ettei yliopisto (toistaiseksi) ole minun juttuni.

Tasan viikon päästä olisi tiedossa SOTELI – esivalintakoe, joka tehdään verkossa. Olen joskus aikoinani osallistunut kyseiseen esivalintakokeeseen, mutta silloin koko esivalintakoe penkin alle kun en ollut päntännyt riittävästi. Tällä kertaa olen panostanut kunnolla ja käynyt erittäin huolellisesti ennakkomateriaalit läpi. Toivottavasti tämä kerta sujuisi sitten huomattavasti paremmin.

Olitko sinä hakenut kevään yhteishaussa, ja jos olit niin mille alalle? Onko täällä mahdollisesti muita jotka valmistautuvat SOTELI – esivalintakokeeseen tai joskus aikoinaan osallistunut?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *