Ladataan...

 

Aina välillä huomaa, etten tunne juurikaan muita äitejä. Jii hoitaa pääasiassa kaikki Koon päiväkotireissut eli en tapaa ketään Koon ikäisten lasten vanhempia esim. päiväkotiympäristössä. Mulle on siis osittain vähän epäselvää että mitä nelivuotiaan kuuluisi osata tai miten käyttäytyä. Ehkä siksi pidänkin Koota aina välillä ihan mahdottomana. Just viime lauantai esimerkiksi tuntui tosi raskaalta: Koo kiukutteli heti aamusta lähtien, ja veti ihan ihmeellisiä raivareita lempipelissään Yatzyssa (kun Koolla alkoi mennä vähän huonosti olisi pitänyt "vaihtaa jengiä" eli käytännössä pisteitä, että Koo olisi saanut mun hyvät pisteet ja mä sen huonot pisteet. Häh?). No, koko viikonloppu tuntui siis aika pitkältä ja kun sunnuntai-iltapäivänä Koo lähti äitinsä luokse, niin olin tosi helpottunut.

Sitten tiistaina kuulin työkaverilta että sillä on hirveän hankalaa nyt kun sen about Koon-ikäinen lapsi on taas alkanut juomaan kuravettä. Ai että mitä? Niin, luulin jo että se oli saatu karsittua pois mutta nyt se alkoi uudelleen. Aina kun kuulen tuommoisia juttuja niin Koon pisteet nousee hurjasti mun silmissä. On sitä muillakin ongelmansa lastensa kanssa. Mä kun vaan olen tämmönen puoliäiti niin en ehkä näe sitä kokonaiskuvaa vaan näen vaan Koon.

Ladataan...

Meillä on kotona uusi hitti, nimittäin mun lapsuudenkodista löydetty ikivanha Muumi-yatzy! Siitä on tullut todella suosittu. Pelataan sitä jatkuvasti. Ja se on mulle ihan ok, koska yatzy on ihan aikuisillekin sopiva noppapeli ja jaksan sitä paljon paremmin kuin joitain muita Koon leikkejä kuten loppumatonta autokauppaleikkiä. A.e.J. eli aikana ennen jatsia aamut meni yleensä sillee että sillä aikaa kun kävin suihkussa ja laitoin kahvin valumaan (KELLO 7!!!) Koo järjesti kaikki sen pikkuautot siistiin riviin ja sitten piti ennen päiväkotiin lähtemistä ainakin puol tuntia leikkiä autokauppaa pikkuautoilla. Jatsia voidaan sentään pelata pöydän ääressä ja voin juua sitä kahvia samalla.

Jatsissa on toinenkin hyvä puoli: Koosta on nimittäin tullut ihan älyttömän hyvä laskemaan. Nyt siis myös paljastus: Koo on oikeasti jo neljä vuotta. Se on aiemminkin osannut numerot hirveän hyvin ja osaa (ja jaksaa) laskea vaikka kuinka pitkään, mutta jatsin myötä se on alkanut tehdä aika viakeitakin laskutoimituksia. Muumijatsissa siis nopassa on esim. Pikku-Myy josta saa 6 pistettä, Nuuskamuikkuinen josta saa 5 ja niin edelleen. Heitetään viisi noppaa kolme kertaa ja yritetään saada erilaisia yhdistelmiä. Niin nykyisin Koo osaa laskea esim. kaksi Muumipeikkoa (2+2) plus kolme Hattivattia (4+4+4). Okei, luulen että se myös muistaa jo tietyt yhdistelmät ulkoa, että kaksi Pikku Myytä ja 3 Nuuskamuikkusta on 27 pistettä, mutta aika usein se kyllä selkeästi myös laskee (ainakin sormillaan).

Muumijatsille siis iso peukku täältä!

Ladataan...

Tein yksi päivä Koolle pastaa ja papukastiketta. Pavut nähdessään Koo tokaisi että hän ei sitten syö papuja, hän ei tykkää. Koska oon vähän bitch niin sanoin vaan että "kylläpäs syöt, sitten kun pavut on navassa niin saat jälkkäriksi ällölimakarkin" (oli halloween ja oli ostettu semmosia eri hyönteisten muotoisia limakarkkeja). Kyllä Koo sitten söikin ihan kiltisti.

Ruokailun lopussa kysyin että miltäs ne pavut maistui. Koo irvisti ja sanoi: "Noo, se ulkomaku ei ollut niin hyvä. Ja sisämaku ei myöskään ollut niin hyvä." LOLLLLL. 

Pages