Käsinompelu; Piilotikki

Meiltä pyydeltiin ohjeita mitä voi tehdä ilman ompelukonetta joten päätin tehdä tällasen sarjan jossa näytän/opetan käsinompelun erinlaisia tikkejä. Kaiken voi nimittäin ommella käsin, eihän ompelukoneita ole aina ollut olemassa!

Ekana opetan piilotikin, se on varsin simppeli ommel ja sopii moneen paikkaan. Kuten nimestä voi päätellä tikin tarkoitus on jäädä piiloon. Sillä voi korjata nopeasti purkautuneen sauman siististi, voit yhdistää huonekalujen verhoiluja, takinvuoren korjaus ym.ym… Kovin suuressa rasituksessa tämä ommel ei ole paras mahdollinen. Tätä ohjetta tehdessä käytin jäykähköä huonekalukangasta.

Aloitus; mie käytän luisusolmua melkeen joka paikassa missä on jäykempi kangas

blogi_hel-20126.jpgTee pieni pisto kankaaseen, tee langan ”hännällä” solmu langan ympärille, kiristä ja vedä solmu kankaan tyveen kiinni

img_2266.jpgKäyräneula on tähän tarkoitukseen hyvä olla. Näitä löytyy esim. eurokankaan valikoimista.

img_2269.jpgPiilotikissä tehdään pisto vuorotellen kappaleen 1 ja 2 välillä

blogi_hel-20127.jpgKun tulet kappaleesta 1 neulalla ulos menet SAMASTA kohtaa mistä neula tulee ulos kappaleeseen 2 sisään neulalla ( kuvassa ), tikin pituus kohteesta riippuen 4mm-10mm, mitä pienempi tikki sitä siistimpi jälki.

Tikki näykyy heti jos et tee tätä kohtaa tarkkaan ja siksi tämä ommel kannattaa tehdä yksinkertaisella langalla jotta se on helppo purkaa jos tikki ei mene ihan kohilleen.

img_2274.jpgLopputulos, tikki piilossa.

Olipas jotenki kauheen hankalaa yrittää selittää tätä =) Toivottavasti joku ymmärsi idean! Kysykää jos joku jäi epäselväksi niin yritän selventää.

Kommentit (2)
  1. Kiva jos tästä oli jotain apua!

  2. Jipii kiitos tästä, keksinkin jo heti mihin tätä aion kokeilla! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *