Avantouinnin aloittaminen

Kylmään avantoon meneminen ei ehkä kuulosta ajatuksena houkuttelevalta. Aloitin avantouinnin tänä talvena. Kuvittelin ensimmäisen avaantoon menemisen olevan kokemuksena hurjempi, kun se lopulta olikaan. Tuttu avantouimari neuvoi, ettei avantoon mentäessä saa ajatella mitään. Avantoon laskeudutaan rauhallisesti hengittäen ja noustaan hetken kuluttua ylös. Vedessä oloaikaa voi pidentää pikkuhiljaa, mutta alussa nopea kastautuminen riittää hyvin. Avannosta nousemiseen jälkeen on kylmä. Suuntaan suorinta tietä pukuhuoneeseen lämmittelemään. Kylmyys kestää vain hetken. Saatan lähteä uudelleen pulahtamaan, kun lämmin hyvä olo valtaa kehon. 

 

b221ade0-b78e-4a1e-b729-5a8191087c0b.jpeg

aa873327-6fae-4553-bb4f-24002b67bfdf.jpeg

6ebf66f0-c8b0-4400-8296-3a9dbe6de550.jpeg

 

Avantouintia varten minulla uimakengät ja neopreenihanskat, jotka pitävät kädet lämpiminä. Kenkien tarkoitus on suojata jalkoja kylmyydeltä ja terävällä jäältä, mikäli avantoon ei kulje lämmitettyä kulkureittiä. Vedessä kengät tuovat mukavuutta uimiseen jalkojen ylttäessä pohjaan saakka. Alan liikkeet myyvät myös varsinaisia avantouintiin suunniteltuja neopreenista valmistettuja avantouintikenkiä. Osa avantouimareista menee avantoon sukat jalassa. Sukat ovat avannossa ihan Ok, mutta ne on otettava uinnin jälkeen nopeasti pois, etteivät jalat palellu. Avantoon mennään lisäksi pipo tai muu lämmin päähine päässä. Sukeltamista tai pään kastelemista on vältettävä. Ota aina kaveri mukaan, mennessäsi avantouimaan. 

 

15b0695d-e205-4a1e-971f-af82af1c5296.jpeg

 

Uinnin jälkeen on virkeä ja uskomattoman hyvä ja raukea olo. Avantouinnilla kerrotaan olevan lukuisia terveysvaikutuksia (sisällöntuottaja Katoni):

 

Avantouinti

 

 

Avantouimarin turvallisuusohjeet:

http://tukes.fi/fi/Kuluttajille/Vapaa-aika/Avantouinti/

 

Aurinkoista viikonloppua! 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *