Ladataan...
Arjen Henki By Inga S.

 

Vaikka saavuin Amman luo heikkona, huonovointisena ja herkkänä,  soljahdin ashram-elämään yllättävän helposti. Jännällä tavalla minussa yhdistyi tunne, kuin kotiin olisi tullut ja se fakta, että ashramin rutiinit olivat täysin uutta normaaliin arkeeni verrattuna! Mikä kontrasti!

 

Kysellessäni ensimmäisinä päivinä neuvoa kokeneemmilta, sanoi suomalainen ashram ystävä, että ei kannata yrittää alkaa suorittamaan henkisyyttä tai ashramin elämää. Varmaan havaitsi minussa juurikin sen suorittamisen, sillä siihen suorittamiseen olin jo hyvää vauhtia pyrkimässä. Halusin ymmärtää heti kaikkien rituaalien merkitykset, mantrat ulkoa, sisäistää Amman opit sormia napsauttamalla jne. Minulla on aina kauhea kiire. Kiire oppia kaikki ja oivaltaa heti. Heti, kaikki, mulle, nyt! Mutta sainkin neuvoksi ottaa rauhallisesti ja go with the flow ja että pyrkisin vain oleskelemaan mahdollisimman paljon Amman läheisyydessä, neuvoi ystävä. Siinä tilanteessa en oikein ymmärtänyt vielä, että miksi. Mutta tulisin kyllä huomaamaan että miksi! Suurin oivallus nimittäin koko reissullani oli se energia minkä Amman läheisyydessä tuntee. Ensimmäisen halauksen yhteydessä olin niin sekaisin, että kaikki tällainen hienous meni minulta vielä auttamattomasti ohi.

 

Seuraavina päivinä ja rauhoittuneena huomasin valtavan energia latauksen monien metrienkin päässä Ammasta. Energia tuntuu konkreettiselta sähkövirralta, joka kutittelee nenää ja päälakea. Herran jestas olin aivan haltioissani! Mitä tuo nainen tekee?! Mistä tämmöinen ilmiö johtuu?! Miten se voi olla näin konkreettisen tuntuista?! Ilmiö tuntuu koko kehossa monen kymmenenkin metrin päästä lavalla ihmisiä halaavasta Ammasta.

 

Värähtelyä ja energiaahan me kaikki ollaan, ja sitä kautta yhteydessä toisiimme ja Jumalalliseen. Käsitykseni siitä mitä Amman läheisyydessä tapahtuu on se, että kun olet itse hieman nähnyt vaivaa omien chakrojesi avaamiseksi (ottanut yhden askeleen kohti Jumalaa, koputtanut) niin Amman energia vaikuttaa chakroihisi puhdistaen sinua ja avaten sinua, parantaen sinua ja herkistäen sinua (Jumala ottaa 99 askelta sinua kohden, niin teille avataan). Kyllä Amman energia tietenkin työstää sinua, vaikka et chakrojasi olisi rassannutkaan. Silloin ei vain välttämättä tunne energiaa/työstöä itse. Ammaa ei hänen seuraajansa pidä valaistuneena guruna/mestarina, vaan itse asiassa vieläkin suurempana Jumalan avattarena, Jumalan ruumiillistumana. Eli Amma kyllä työstää sinua energiallaan, otat sen vain vastaan ja sen tuomat seuraukset vastaan.

 

Ensimmäisinä päivinä kuulin myös, että lavalle Amman kanssa pääsee halauksen lisäksi myös sittingiin eli istumaan ja olemaan Amman lähellä. Puoli tuntia päivässä oli tähän varattu kaikille ashramissa asuville. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi prasadin antajaksi tai prasad passingiin. Prasad on pieni lahjanyytti jonka Amma antaa jokaiselle halauksen jälkeen. Siellä on sisällä yleensä karkki. Prasadin antajan tehtävä on laittaa lahjanyytti Amman käteen kun hän avaa kämmenensä. Tämä tietenkin nopeuttaa Amman halaamistapahtumaa. Ja toisaalta antaa useimmille ihmisille mahdollisuuden viettää aikaa Amman suorassa läheisyydessä. Ja halattavia riittää! Jokaisena darshan päivänä hän halaa, ei pelkästään ashramin asukkaita, vain myös turistiryhmät ja muut kauempaa Intiasta matkustaneet Amman seuraajat. Päivittäinen joukko halattavia huimaa päätä.. Eikä ne määrät ole mitään verrattuna siihen kun Amma lähtee kiertueelle..

 

Prasad karkki toimii minulla kuin burana. Mahahan täällä on ollut kipeä, sekaisin uudesta ympäristöstä. Amman karkki nassuun ja zapp- kipu on poissa! Kaikki asiat täällä, jopa karkit tuntuvat henkisiltä! Aivan kaikella tuntuu olevan maaginen ulottuvuutensa, puhuttiinpa sitten kuinka arkipäiväisestä asiasta vain. Meren pauhu tuntuu voimallisemmalta, pään yläpuolella kaarteleva kotka on tietenkin voimallista myös suomessa, mutta intiassa se tuntui jo ihan huutomerkiltä!

 

Ei Amman energia ole koko aikaa hyvältä tuntunut. Olen saanut myös rajuja närästyksiä hänen lähellään ja se liittyy luultavasti edellisen postauksen aiheeseen eli karman polttoon. Olen tuntenut myös päänsäryn alkavan Amman lähellä ja se liittyi läheisesti siihen että pyysin saada Ammalta omaa mantraa, mutta siitä lisää omassa kirjoituksessaan. Kaikkea olemista täällä leimaa pyrkimys kasvuun. Ja kasvuahan yleensä edeltää luopuminen ja luopuminen ei ole aina niin kivaa.

 

NOTE TO MYSELF: Mene virran mukana ja hiljenny tuntemaan energia ympärilläsi.

Ladataan...
Arjen Henki By Inga S.

Voi väsymys, yökötys, migreeni, matkapahoinvointi ja heikotus!! En olisi voinut olla enempää rikki ja puhki, kun yhden ja puolen vuorokauden matkustamisen jälkeen saavuimme Keralan Amritapuriin, Amman ashramiin. Olin niin huonossa kunnossa, etten olisi selvinnyt ilman matkaseurueeni apua sisäänkirjautumislomakkeista ja huoneen löytämisestä. Lentomatkojen, hektisten lentokenttien, ihmismassojen, vaikeiden viisumitarkastusten ja pahoinvoivana ylipitkän taksimatkan jälkeen, olin niin onnellinen päästyäni alkeelliseen huoneeseemme ja kovanpuoleiselle laverille pitkäkseni, että teki mieli vain huutaa ääneen: ”Jes jes, mää oon täällä!! Mää oon TÄÄLLÄ!!”

Kuviin tsemppasin, ettei jäisi liian ankeat muistot matkasta! ;-) Huonovointisuuden lomassakin olin innoissani, että pystyin nauttimaan ihanan lempeistä tuulenhenkäyksistä, jotka risteilivät seitsemännen kerroksen huoneessamme avoimista ikkunoista. Henkäyksessä aisti puhtaan energian, rakkauden ilmapiirin, ihmisten hyväntahtoisuuden ja luonnon kauneuden. Huoneemme ikkunoista pauhasi meri ääninä, energiana ja näkymänä. Toisella puolella niemeä tiesin olevan takavedet. Tämä paikka on  rehevä, palmupuiden peittämä suistoparatiisi. Kalitemppelin väriloisto, symboliikka, värit, tuoksut, rehevyys, meren kohina, takavesien seesteisyys, hengellisyys ja arkisuus, runsaus ja askeettisuus. Täällä se kaikki kohtaavat.

 

Askeettisuudesta sen verran, että huoneet tosiaan ovat aika karuja. Ei verrattavissa lomakohteiden hotellitasoon. Se taitaakin olla osa Amman suunnitelmaa. Tärkeä osanen vieraiden henkisessä kehityksessä. Osaatko luopua ja löytää onnen yksinkertaisista asioista? Mitä sitä nyt ihminen oikeasti tarvitsee? No sitä löytyy kyllä ashramista yllin kyllin ja muu on turhaa!

 

Siinä ei kauan aikaa levätty, kunnes jo alkoi Amman Bahjan-iltamat ja Darshan. Bahjanit ovat hengellisiä lauluja, joita Amma itse esittää ja darshan tarkoittaa Pyhän ihmisen kohtaamista eli halia Amman kanssa. :-) Olemattomilla yöunilla suoraan Amman halaukseen! Olin aivan houreissa ja pökerryksissä koko touhusta. Kuunneltiin Amman kiihkeää laulua illan hämärässä ja kaikki oli niin intensiivistä, että en kyennyt pidättämään itkuani enää. Lähdinkin tilaisuudesta hieman etäämmälle palmujen alle istumaan ja itkemään. Ja itkin ja itkin aivan tolkuttoman pitkään! Istuin puiston penkillä kauniissa puutarhassa, illan pimeydessä ja syrjässä, mutta siltikin ihmisjoukkojen lähellä ja Amman laulu korvissani, kokemassa jotain uutta sisälläni. Kummallisinta tässä on se, että voin aivan vilpittömästi sanoa, ettei minulla ole minkään sortin ideaa itselläni siitä mitä itkin. En keksinyt yhtäkään syytä miksi olisin sillä hetkellä ollut onneton. Olin itse asiassa onnesta soikeana siitä ihanasta paikasta minne olin saanut tänään saapua ja kaikki oli aivan täydellistä. Siltikin kyyneleet virtasivat melkein tunnin solkenaan ja kun ne tyrehtyivät palasin seurueeni luo, joka opasti minut suoraan Amman halausjonoon. Tähän se nyt kulminoituu, ajattelin pökkyröissäni, tunnemyrskyn kuohuissa. Mutta eihän se nyt niin mennyt. Se oli itse asiassa kulminoitunut jo paljon aikaisemmin ja tulisi kulminoitumaan vielä Amman halauksen jälkeenkin. Ei se halaus, vaan se elämä Amman kanssa! Sanoisin näin..

 

Sanotaan, että Amman luo ensi kertaa matkaavat saavat yleensä helpon laskeutumisen ashramin arkeen ja elämään, mutta minulla näköjään alkoi karman poltto saman tien. Karman poltto tarkoittaa aikaisemmin elämässä tai aikaisempien elämien huonojen valintojen poispyyhkiytymistä. Tai ikään kuin trauman poistumista kehostasi. Ja tämä on hyvin tyypillistä Amman vaikutuspiirissä oleskeleville. Olin aika herkkä ja auki ja valmista kauraa saapuessani Amman syliin. Etenin muiden mukana lyhyessä jonossa, sillä tämä ei ollut normaali darshan -päivä. Ihmisiä sai tulla halattavaksi vain rajattu määrä. He, jotka saapuivat tänään tai olivat lähdössä tänään. Lähestyin valkoisiin pukeutunutta, tuolillaan istuvaa Ammaa ja minua ohjeistettiin pitämään kädet sivuilla. Häneen ei saisi tarttua. Juuri ennen halausvuoroa minut ohjattiin kumartumaan lähemmäs lattiaa ja painamaan pääni Amman syliin. No saman tien unohtuivat säännöt kiinnitarttumisesta ja halasin häntä niin, niin kuin halata kuului. Amma otti minut syliinsä, piti päästäni kiinni ja supisi korvaani jotain sellaista, joka kuulosti lapsen rauhoittelulta, boo boo boo boo.. Ja sen jälkeen hän alkoi kikattamaan! Muita nauratti Amman ihana reaktio ja minä se huulipyöreänä ihmettelin, että mitäköhän nyt tapahtui! No, siinä se Amman halaus sitten oli. Siihen hetkeen ei liittynyt ihmeellisiä Jumalallisia heräämisiä tai ilmestyksiä. Olin silti hyvin onnellinen iltapalan jälkeen kaatuessani laverilleni. Sydämessä oli rauha ja onni siitä, että olen oikeassa paikassa. Amman halaus ei ollut ihmeellinen, vaan ihmeellistä oli ollut jo koko matka ashramiin! Mitä sisälläni tapahtui tuona päivänä, oli kuin solujani siivottaisiin, jotta uusi pääsee minussa kasvamaan.

 

 

NOTE TO MYSELF: Ihmeellisintä ei välttämättä ole Amman halaus, vaan elämä Amman kanssa. Avaa sydämesi Amman vaikutuksille ja anna (karman) palaa!

Ladataan...

 

Takaisin aiheeseen Intia ja Amman ashram. Matka lähestyy. Katsotaan mitä blogilleni käy H-hetken jälkeen. Olenkohan näistä kirjoittamistani asioista edelleen samaa mieltä kun olen halannut Ammaa? Ehkä jopa useampaan kertaan. Ennakko-odotukset ovat suuret. Mullistaako tämä minun elämäni? Jännittää.

 

Lukemiseksi olen lainannut kirjastosta Amman elämäkerran ja pääsen sitäkin kautta tutustumaan syvemmin Amman filosofiaan. Luin että Amma on kuulemma syntynyt maailmaan täysin itkemättä ja HYMYILLEN! Jo 2-vuotiaana hän on laulanut taukoamatta hengellisiä lauluja, joita hänelle ei ole kukaan opettanut! Vanhempana hänet on pitkällisten kokeiden jälkeen todettu aidoksi ihmetekoihin pystyväksi mestariksi. Tätä varten Intiassa on oma lautakunta joka erottaa huijarit oikeista valaistuneista. Ajatelkaa! Lautakunta! Elämäkertaa lukiessani ymmärrän että Amma onkin oikeastaan vielä kovempi juttu kun osasin edes odottaa. Hän osaa muuttaa veden viiniksi niin kuin raamatussa! Paitsi että Amma muutti veden vanukkaaksi. Ja Pienestä vanukaskiposta riitti vielä kaiken lisäksi kaikille sadoille paikalla oleville seuraajille syötävää. Oikeasti! Eihän tällaisia juttuja ole tottunut pitämään tosina ja tässäpä sitä nyt lukee lautakunnista ja sadoista todistajista. Ihmetekojen lista on tietenkin vieläkin pidempi, mutta tässä nyt alkajaisiksi muutama maistiainen. Pari päivää ennen matkaan lähtöä kysyn poikaystävältä: ”Miltä sinusta tuntuisi jos tietäisit kahden päivän päästä tapaavasi tyyliin Jeesuksen?” Hän vastasi että varmaan aika hurjalta… Word!!

 

Om namah shivaya. Tervehdin Jumalaa sinussa. Tätä lausahdusta olen yrittänyt opetella, jotta se soljuisi sujuvasti suusta heti ashramiin päästyäni. Se nimittäin toimii tervehdyksenä, kiitoksena ja anteeksipyyntönä jne. Amman luona.

 

Valmistautumiseen kuuluvat myös vasanat. Matkakumppanini Kirsi kertoi näistä ihmismielen negatiivisista energioista, läksyistä jotka meidän tulee tehdä. Vasana voi olla esimerkiksi jokin negatiivinen tottumus tai ajattelutapa, joka vaikuttaa negatiivisella tavalla nykyhetkeesi. Itse suomentaisin vasanan huonoksi puoleksi. Muuttamalla tämän tottumuksen, oppimalla tämän huonon puolesi läksyn, muokkaat tulevaisuuttasi ja läheistesi tulevaisuutta positiivisemmaksi. Vasanat nousevat useasti käsiteltäväksi kun astut kulkemaan Amman vanaveteen ja ne nimenomaan ovat tärkeä osa henkistä kasvua. Kohtaa ja käsittele siis omat huonot piirteesi. Apua! Niitähän sitä yrittää kiven kovaan juuri peitellä ja selitellä! How nice.. Kaiken kukkuraksi niitä saattaa nousta esiin jo ennen matkaa. Niin sanottuja Amman vaikutuksia sinuun kun olet solminut alustavan suhteen tähän mestariin ja ”koulutuksesi” alkaa.

 

Ja vasanoitahan tuli! TÄYDELLINEN identiteettikriisi ja pohjamutien tarkastus jo hyvissä ajoin ennen matkaa! Kyseenalaistin oman matkani ja sitä kautta itseni. Mitä olen tekemässä? Lähden jotain Ammaa moikkaan ashramiin, kun jännin reissuni aikaisemmin elämässäni ovat olleet Kanarian ja Kreikan saaret! Mitä mää lähden etsimään, mitä kuvittelen löytäväni? Olenko siis jotenkin hukassa!? Hetkinen, siis kuka minä olen? Mikä minut määrittää? Ja tämän nyt otan koulutuksena ja iloiten vastaan niin kuin edellisessä postauksessani totesin.

 

Kuvassa: Lähtötunnelmaa.

 

Lähtöpäivän aamuna olo on kaikesta huolimatta varma ja innostunut. Seikkailu odottaa! ”Saa nähdä mikä Big Brother –talo siellä perillä sitten odottaa”, ystäväkitaristini sanoja lainaten.. Heippa!

 

NOTE TO MYSELF: Amman luo lähteminen on jo ennen matkaa ja matkan aikainen ihmiskoe. Ota negatiiviset tuntemukset vastaan, tarkastele niitä ja opi.

 

Pages