Pihamaan muokkausta

Meidän pihalla on koko kevään ollut jatkuva kaaos enemmän tai vähemmän. Saunan rakennusta, navetan katon remonttia, pihamaan tasoittelua, kasvimaan ja kanalan tekoa, talon maalausta.. Lista on loputon. 😄

Jotakin on kuitenkin valmiiksikin jo saatu, esimerkiksi kasvimaa navetan taakse. Sekin projekti alkoi siivoamisella.

Navetan takana oli muutama auton romu jotka luojan kiitos sai väistyä kasvimaan tieltä. 😇
Tämä kuva kertoo romujen määrästä enemmän. 😄 Maalikin oli melko rapistunut vielä navetassa. Kuva taitaa olla syksyltä 2019.
Sitten oli taas tiedossa haravointia, samalla löytyi hieman vanhempi särkylääkerasia.

Roskaa lähti pari peräkärryllistä kolmen koivun alta, muitakin löytöjä  sieltä teki tuon rasian lisäksi, esimerkiksi kokonainen bensakanisteri oli hautautunut lehtien ja oksien alle. Kertoo siitä ettei ihan hetkeen ole pihassa haravoitu.

Haravoimisen jälkeen jyrsittiin sopivan kokoinen alue kasvimaalle.
Myös pari kirsikka- ja luumupuuta istutettiin, hain ne kotipaikalta. 🌸 Istuttaessa mietin että samaisia puita istutin oman isän kanssa v. 2005 ja nyt hain niiden tekemiä taimia tänne meille.

Tähänkin hommaan meni muutama ilta, kun siivottavaa oli melko paljon ja pihassa maaperä on melko savista niin joutuu muokkaamaan sitä ja lisäilemään multaa että puut ja kasvit alkaisivat kasvaa.

Nyt siellä on valmis kasvimaa, ympärille lisätty hiekkaa. 😍

Seuraava projekti tulikin nopeammin mitä odotin. Ollaan miehen kanssa puhuttu, että kanoja voisi ottaa parin vuoden sisällä. Sitten kun koti on muuten remontoitu ja laitettu, että nyt ei ylimääräisiä projekteja tarvitse.

Olin jo tähän tyytyväinen ja haaveilin valmiiksi miten kiva on sitten hoivata myös kanoja. Kunnes viime viikolla, maanantaina mies laittaa viestin että hän osti kuusi kanaa. Kysyin että mihinkäs ne laitetaan? Vastasi että se on ruettava kanalan tekoon. Niinpä ne appiukon kanssa pariin iltaan rakensivat meille kanalan, uudet asukkaat saapuivat jo perjantaina. 😍

Navetan takapiha ennen kanalaa.
Neidit pääsivät muuttamaan uuteen kotiinsa. Koirat oli ihmeissään uusista kavereista.

Olin kyllä itsekkin alkuun vähän hämillään ja jännitti mennä lähelle kanoja. Nyt keittelen niille makaroonia, pilkon rasioihin valmiiksi kaalia ja porkkanaa ja lässytän niinkuin koirille..

Lueskelin mitä virikkeitä kanoille voisi tehdä. Tässä on neitien kylpyamme jossa he voivat tehdä kuivakylpyjä. Amme on ollutkin käytössä jo. ❤️
Pojatkin tottuivat uusiin asukkaisiin, eivät meinanneet malttaa sisälle tulla kun piti vahtia neitejä. Kaapo piti vahtia navetan edessä, Jekku pötkötti tarhan edessä.

Ns. Lisähommaahan nämä uudet asukkaat tuo, mutta se ei haittaa. Rakastan eläimiä ja jos olisi mahdollista niin mielellään hoitaisin vaikka työkseni kotona erilaisia eläimiä. On ihanaa pitää huolta ja hoitaa, tuli niin hyvä mieli jo heti seuraavana aamuna kanojen tulon jälkeen kun kanalassa odotti kaksi munaa. 😍 Luin että voi mennä pari viikkoakin ennenkuin kanat alkavat munia uudessa paikassa. Voisi siis päätellä että heillä on ihan hyvä olla meillä. ❤️

Ensimmäisinä aamuina neidit piti patistaa ulos, nyt ne ovat jo itse siirtyneet ulos aikaisin.
Joka aamu kanalassa on odottanut 2-3 munaa.

Kun kanat saatiin kotiin ja heille koti valmiiksi, oli aika siirtyä taas pihamaan kimppuun.

Pihamaa oli savinen ja täynnä traktorin jälkiä kun ajettiin pois haravoituja roskia. Lisäksi yksi kitukasvuinen pensasaita poistettiin. Kuva keväältä 2019.
Tällä viikolla laitettiin uusi nurmikko kasvamaan.
Pihasta lähti myös kaksi pihlajaa. Lisää tasoitusta ja uutta nurmikkoa tilalle.

Nyt kun näitä vanhoja kuvia itsekin katsoo niin tajuaa miten paljon on jo tehty. Vaikka hommaa vielä on mutta kokoajan helpottaa ja ehkä ensi kesänä saadaan jo nauttia valmiissa pihassa kesäpäivistä. 😍

Ideoita on kyllä kummallakin vaikka kuinka paljon, eikä sitä ikinä tiedä mitä yhtäkkiä päätetäänkiin tehdä.

Ensi postauksessa ajattelin kertoa maalla asumisen hyvistä ja huonoista puolista. 😊

koti diy remontointi piha-ja-puutarha
Kommentit (2)
  1. Kiva juttu nuo yllätyskanat! Hauskaa lukea, mitä olette touhunneet. Käyttekö töissä kaupungissa molemmat, onko pitkät työmatkat?

    1. Onpa kiva kuulla! 😍 Kyllä käydään molemmat kaupungissa töissä missä asuttiin aiemmin. Matkaa sinne tulee noin 43 km. 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *