”Baby, tein susta pastaa”
Selasin jokin aika sitten äidin Kotivinkki-lehtiä ja alkuvuoden tai kevään 2018 jostakin numerosta bongasin alla näkyvän reseptin. Päätin kokeilla sitä jossain vaiheessa, joten nappasin siitä ohimennen puhelimella kuvan myöhempää tutkailua varten. Kyseessä on carbonaratyylinen kasvispasta, jonka pääjuttu on pinaatti. Ja pinaattihan on (ainakin mun mielestä) superhyvää, joten kun vielä yhdistetään kuvioon pasta, parmesaani, sienet ja paljon mustapippuria niin homma ei oletettavasti oikein millään voi mennä kovinkaan pieleen.
Tällä viikolla pääsin vihdoin kokeilemaan tätä. Ja oli kyllä hyvää! Itse tein tuosta lehden reseptistä puolikkaan määrän ja siitä tuli kyllä kaksi hyvin isoa annosta. Kaupassa ei sattunut juuri tuolloin olemaan babypinaattia, joten ostin tavallista tuoretta pinaattia, jonka sitten nopeasti ryöppäsin ennen käyttöä. Tästä on ilmeisesti vähän jakaantuneita mielipiteitä onko se tarpeen, mutta koska se ei montaa minuuttia vie, niin päätin ryöpätä. Poistin myös lehtiruodot. Olen kyllä aiemmin syönyt tuota ns. perinteistäkin pinaattia vastaavanlaisissa yhteyksissä ihan tuoreena ilman ryöppäämistä ja hengissä tässä ollaan siitä huolimatta 😉
Tässä vielä resepti ja sen pääkohdat jos kuva ei näy kunnolla:
Pinaatticarbonara
4 annosta, 25 min
150 g tuoretta babypinaattia
1 rasia tuoreita herkkusieniä (200 g)
2 rkl öljyä
suolaa ja valkopippuria
100 g parmesaania raastettuna
2 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria ja suolaa
400 g pinaattitagliatelle-tuorepastaa
1 dl pastan keitinvettä
– Viipaloi sienet ja paista ne öljyssä.
– Sekoita noin 3/4 parmesaaniraasteesta, kananmunat ja keltuaiset, sitruunamehu, mustapippuri ja suola.
– Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Ota keittämisen jälkeen noin 1 dl keitinvettä talteen.
– Kaada pasta kattilaan/kulhoon ja kääntele joukkoon pinaatti, kananmuna-parmesaaniseos sekä sivuun otettu pieni määrä keitinvettä.
– Pyöräytä pasta ympäri ja rouhi joukkoon runsaasi mustapippuria.
– Ripottele päälle paistetut sienet ja loput parmesaanista. Tarjoile heti.
Itse tosiaan tein noin puolet tuosta reseptin määrästä. Valkopippurin skippasin ja suolaa en laittanut muualle kuin pastan keitinveteen. Mutta lisäsin sekaan vähän valkosipulia – koska miksi ei ;) Alla minun versioni kyseisestä pinaatticarbonarasta. Jatkoon!
Reseptin lähde: Kotivinkki, kevät 2018