”Baby, tein susta pastaa”

Selasin jokin aika sitten äidin Kotivinkki-lehtiä ja alkuvuoden tai kevään 2018 jostakin numerosta bongasin alla näkyvän reseptin. Päätin kokeilla sitä jossain vaiheessa, joten nappasin siitä ohimennen puhelimella kuvan myöhempää tutkailua varten. Kyseessä on carbonaratyylinen kasvispasta, jonka pääjuttu on pinaatti. Ja pinaattihan on (ainakin mun mielestä) superhyvää, joten kun vielä yhdistetään kuvioon pasta, parmesaani, sienet ja paljon mustapippuria niin homma ei oletettavasti oikein millään voi mennä kovinkaan pieleen.

DSC_2086.JPG

 

Tällä viikolla pääsin vihdoin kokeilemaan tätä. Ja oli kyllä hyvää! Itse tein tuosta lehden reseptistä puolikkaan määrän ja siitä tuli kyllä kaksi hyvin isoa annosta. Kaupassa ei sattunut juuri tuolloin olemaan babypinaattia, joten ostin tavallista tuoretta pinaattia, jonka sitten nopeasti ryöppäsin ennen käyttöä. Tästä on ilmeisesti vähän jakaantuneita mielipiteitä onko se tarpeen, mutta koska se ei montaa minuuttia vie, niin päätin ryöpätä. Poistin myös lehtiruodot. Olen kyllä aiemmin syönyt tuota ns. perinteistäkin pinaattia vastaavanlaisissa yhteyksissä ihan tuoreena ilman ryöppäämistä ja hengissä tässä ollaan siitä huolimatta 😉

Tässä vielä resepti ja sen pääkohdat jos kuva ei näy kunnolla:

Pinaatticarbonara
4 annosta, 25 min

150 g tuoretta babypinaattia
1 rasia tuoreita herkkusieniä (200 g)
2 rkl öljyä
suolaa ja valkopippuria
100 g parmesaania raastettuna
2 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria ja suolaa
400 g pinaattitagliatelle-tuorepastaa
1 dl pastan keitinvettä

– Viipaloi sienet ja paista ne öljyssä.
– Sekoita noin 3/4 parmesaaniraasteesta, kananmunat ja keltuaiset, sitruunamehu, mustapippuri ja suola.
– Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Ota keittämisen jälkeen noin 1 dl keitinvettä talteen.
– Kaada pasta kattilaan/kulhoon ja kääntele joukkoon pinaatti, kananmuna-parmesaaniseos sekä sivuun otettu pieni määrä keitinvettä.
– Pyöräytä pasta ympäri ja rouhi joukkoon runsaasi mustapippuria.
– Ripottele päälle paistetut sienet ja loput parmesaanista. Tarjoile heti.

 

Itse tosiaan tein noin puolet tuosta reseptin määrästä. Valkopippurin skippasin ja suolaa en laittanut muualle kuin pastan keitinveteen. Mutta lisäsin sekaan vähän valkosipulia – koska miksi ei 😉 Alla minun versioni kyseisestä pinaatticarbonarasta. Jatkoon!

DSC_2095.JPG

 

Reseptin lähde: Kotivinkki, kevät 2018

Koti Ruoka ja juoma

Uusi sali, uusi alku (ja alennuskoodi)

Mun uuteen alkuun ja arkeen liittyy olennaisena osana kuntosali. Kuten jo edellisessä kirjoituksessa sivusinkin, niin olen toki liikkunut ja kuntoillut aiemminkin, mutta salijäsenyyttä minulla ei vuosiin ole ollut. Koska jaksaminen on ollut hyvin kortilla, niin en ole halunnut maksaa loppupeleissä ihan huomattavia summia siitä hyvästä, että saan käytyä salilla kerran tai kaksi kuussa. Kuntoiluni on ollut pääasiassa kävelyä, lenkkeilyä ja kotijumppaa esimerkiksi kahvakuulien kanssa, eli sellaista mitä on voinut tehdä aika lailla ajasta ja paikasta riippumatta – juuri silloin kun sitä energiaa on sattunut olemaan.

Nyt tilanteen ollessa toinen (ja toivottavasti pysyessä niin!) totesin, että tulen kesän jälkeen ehdottomasti tarvitsemaan myös mahdollisuuden salitreeniin. Sattuman ja onnenkantamoisenkin kautta päädyin voittamaan ilmaisen tutustumiskuukauden kotiani lähimpänä olevalle pikkusalille, jossa en ollut vielä ikinä käynyt. Syyskuusta alkaen päätin nyt jatkaa siellä, jotta minulla olisi mahdollisuus ihan kunnolliseen treeniin myös syys- ja talvikelien koittaessa (hui, mihin se kesä hurahti?!). Ja vielä kaiken lisäksi mahdollisimman lähellä kotia.

DSC_1984.JPG

Muun muassa tässä vietin tänään aikaa. Olipa taas kiva päästä treenaamaan ”kunnolla”!

 

Tällä mun pienellä lähisalilla on monta hyvää puolta ja ominaisuutta, joista melkeinpä saisi oman kirjoituksensa. En nyt lähde tekemään mitään luetteloa, mutta tässä kohtaa on pakko mainita sauna, jonka löylyt ovat sähkösaunaksi I-H-A-N-A-T. Rakastan saunomista kosteissa ja lempeissä löylyissä! <3 Ja nyt näitä lempeitä löylyjä saa myös salilla, mikä ei todellakaan ole kovin yleistä. Toinen tämän salin kiva puoli on rentoutumis-/venyttelyhuone, johon saa himmeän valaistuksen ja joka on varusteltu myös parilla hierontatuolilla. Ja poikkeuksellisesti nuo hierontatuolit oikeasti tekevätkin jotakin – yllätyin positiivisesti jokin aika sitten kokeillessani niitä ensimmäistä kertaa.

_20180902_200309.JPG

Rentoutmis-/venyttelyhuoneen hierontatuoli.

Kuntosalille paluuta silmällä pitäen päätin myös taas pitkästä aikaa hankkia paria erilaista proteiini-/palautusjuomajauhetta. Edellisten jämät heitin joku aika sitten roskiin, kun olivat ehdottomasti parhaat päivänsä nähneet 😀 Ajankulusta kertoo myös se, että aiemmin käyttämäni ja minulle mieluinen proteiinijauhe oli jo häipynyt markkinoiltakin tässä välissä.

Koska en tosiaan pitkään aikaan ole oikein käynyt salilla, näihin juomiinkaan ei ole tullut minkäänlaista rutiinia, vaikka ne tietysti palvelevat muutenkin kuin vain salitreenin yhteydessä. Päädyin nyt tähän hätään tilaamaan yhden heraproteiinijauheen ja palautusjuomaksi Massin mansikanmakuisen Recoveryn. En todellakaan ole näissä mikään asiantuntija, mutta katsotaan miltä vaikuttavat käytössä pidemmällä aikavälillä. Tähän mennessä olen yhden käyttökerran jälkeen lähinnä päässyt toteamaan sen, että ne menevät alas – mikä ei aina näiden jauheiden kohdalla ole itsestään selvää. Jos sinä olet vailla proteiinijauheita, välipalapatukoita tai muita lisäravinteita ja haluat testata Massin tuotteita, niin täältä saat 30 % alennuksen (ehtoina, että olet uusi asiakas ja että tilaat yli 30 eurolla). Ja mainittakoon vielä, että kyseessä ei ole minkäänlainen kaupallinen yhteistyö.

 

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Hyvinvointi Liikunta Ajattelin tänään