Luonnonkosmetiikkaa kahden vaiheilla

Ihoni ei ole ollut…

Näin huonossa kunnossa sitten ’90 luvun. Näin on asiat. Kun vuoden vaihteessa päätin vaihtaa kaiken kosmetiikan luonnonmukaiseen, luin netistä juttuja kuinka iho voi alkuvaiheessa käydä läpi ns. Puhdistumisreaktion jossa syntyy näppyjä. Hyväksyin asian koska onhan luonnollista että iho reagoi kaikkeen uuteen.

No, tämän reaktion olisi voinut luulla tapahtuvan joskus alkuvuodesta kun kasvojen puhdistusrutiini muuttui luonnonkosmetiikkatuotteilla suoritettavaksi. Aluksi en huomannutkaan mitään ihmeellistä. Kuitenkin kesästä asti on kasvoni kukkinut enemmän ja vähemmän mutta kuitenkin kokonajan. Kuplinta alkoi niihin aikoihin kun koko puhdistus ja kosteutus tuotevalikoima oli muuttunut kokonaan luonnonkosmetiikaksi.

Kaulani tällä hetkellä. Verestäviä kipeitä rakkuloita joita finniksikin kutsutaan koko kaulan alueella.

Ja on niitä muualla kasvoissakin..

Käytössä on säännöllisesti konjac sieni, puhdistusöljyt, seerumit, kasvovedet, kosteusvoiteet… kaikki luonnonkosmetiikaksi sertifioitua.

Olo näine näppyine tuntuu kyllä hyvin nuorekkaalta, kahden teinin taloudessa jopa ”muodikkaalta”. Mutta onhan se toisaalta noloa kun aikuisen naisen naama on finninen kuin pahimman murkkuiän kynnyksellä.En ole kyllä muuta selitystä tälle kaikelle keksinyt kuin sen että juuri minun ihoni ei kestä tai tykkää jostain käyttämästäni tuotteesta. Tiedostan sen että nämä luonnonkosmetiikkatuotteet ovat herkemmin pilaantuvia kuin vastaavat ”tehotuotetut”.

Jatkuuko yhteiselo?

Kyllä, kyllä se jatkuu.  Aion jatkossakin käyttää luonnonkosmetiikkaa ja varsinkin luomu ja eläinkokeettomia tuotteita, mutta tulevaisuudessa tulen käyttämään myös tavallisia, ei luonnonsertifioituja juttuja. Kun nämä olemassa olevat luonnonkosmetiikat on siinä pisteessä että täytyy ostaa tilalle uusi tuote, muutan ainakin kasvojen puhdistustuotteet johonkin sellaiseen jota käytin edellisenä vuonna, kun ihoni ei kukkinut näin.

Viimeiset 2 kuukautta  olen noudattanut muuten täysin gluteiinitonta ruokavaliotakin, eikä sekään ole vähentänyt kasvoissa ja kaulassa olevien näppyjen määrää. Gluteiinittomalla olen sen vuoksi, että testaan auttaako se minun suoliston ongelmiin ja muuhun siihen liittyvään. Kuten olen kertonutkin, on elimistöni ollut sekaisin ja tähystettykin on ja diagnoosi on ärtynyt suoli ja syynä suoliston mutkaisuus. No, siihen kun liitetään vielä keväällä puhjennut utikaria ja se seikka että syön nyt 4 kpl vahvoja antihistamiineja päivässä, ja siitä huolimatta tunnen että kehossa kaikki ei ole kunnossa niin ollaan pisteessä että etsin nyt joka puolelta keinoja saada keho tasapainoon. Se hyöty tästä gluteiinin välttämisestä on, että herkkujen syönti on pudonnut noin puoleen. Eikä lopultakaan enää kuola valu jokaisen herkkuviinerin kohdalla kun mieli on sisäistänyt että nuo eivät kuulu ruokavaliooni!

Mustavalkoisuus on pahasta

Kuten kaikissa asioissa, ei luonnonkosmetiikankaan kohdalla, kannata ajatella mustavalkoisesti. Ei kannata ajatella että käyttää vain tai ei ollenkaan. Tämä onkin siis oleva ohjenuorani, tulen olemaan ensi vuonna sekakäyttäjä.

Olenko ainoa jonka iho kertoo että kaipaa muutosta?

kauneus meikki terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *