Pääsiäismuisto vuodelta 2012

On taas aika nostaa jotain aikan sopivaa vanhan blogin puolelta. Tähän nostoon päädyin koska etsin vanhoista resepteistäni jotain pääsiäis tunnelmaan vievää kakkuohjetta. Mieli alkoi näet kääntyä jo pääsiäisen viettoon vaikka tälle vuotta en minkäänlaista paastoa viettänytkään. Viikonloppuna lapset kävivät taas perinteisellä virpomiskierroksella naapurustossa ja saivat aika saaliin munia. Ajattelin mielessäni että jokohan oli viimeinen virpomispäivä meidän lapsilla! Palmusunnuntai päättyi meillä päivystysvastaanotolle, puolisollani todettiin keuhkokuume. Kaikkea sitä yhdelle ihmiselle yhden kevään aikana voi tullaki.

Mutta siis reseptiin. Tämä kuvassa oleva pääsiäiskakku oli ainakaan ensimmäinen kokeiluni tehdä kakkuun spritsaus suklaareunus! Itse kakkuohje on sekoitus omaa improvisointiani ja kinuskikissan reseptipankkia. Jotain tämän suuntaista ajattelin viikonloppuna tehdä. Tuo blogin reseptityökalu pitää opetella että miten se toimii, kirjoitan siis reseptin tähän käsin. Lopussa vielä pohdintoja kuinka reseptiä voi parantaa terveellisemmäksi.

Ohje kannattaa aina lukea läpi loppuun asti niin selviää mitä kaikkea tarvitaan.

Pääsiäisen  juustokakku

pohja:

50g mariekeksejä murskana

150g diggestive keksejä murskana

1 prk mango sosetta, niitä vauvan purkkeja

Itse  juustokakkumassa:

1 prk philadelphia tuorejuustoa

1 prk valion sitruunarahkaa

2dl kuohukermaa vatkattuna vaahdoksi

1 dl sokeria

n.1 dl vaaleata siirappia

2 tl vaniljasokeria

3-4 liivatelehteä

1 sitruunan mehu, joukkoon voi raastaa hieman sitruunan kuorta

pinta:

2 appelsiinin mehu puristettuna, joukossa saa olla hedelmän lihaa

3 liivatelehteä

laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperia, se helpottaa kakun irrottamista vuoasta. Öljyä kakkuvuokan reunoja hieman. Murskaa keksit ja pyöräytä taikinaksi piltin kanssa. Painele murutaikina kakkuvuokan pohjalle.

Liota liivatteita vedessä, mielestäni lioitusvesi kannattaa vaihtaa kerran liotuksen aikana (en tiedä mistä tämö villitys lähti.) Vatkaa kerma vaahdoksi, kiehauta sitruunan mehu ja liota liivatteet siihen. sekoita juusto ja rahka vatkaimella sekaisin, lisää vatkattu kerma ja sokerit ja siirappi sekä sitruunaliemi. Sekoita tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Jäähdytä kakku hyvin tässä välissä, saa mielellään hyytyä muutaman tunnin ennen pinnan lisäämistä.

Purista appelsiinien mehu. Liota liivatteita ensin vedessä ja sulata ne sitten kuumaan appelsiiniliemeen. Jäähdytä liemi hyvin ennen kakun päälle lisäämistä.

Tykkään tästä kakusta sen vuoksi että siinä on keltaisena pintana oikea tuorepuristettu appelsiini perinteisen mangon sijasta. Kakku on koeteltu ja todettu hyväksi tuossa muodossaan useampaan kertaan, silti voi aina miettiä mitä tekisi toisin.

Miten parantaisin kakkua?

Pohjalle voisi laittaa muruseoksen itselle mieluisemmista kekseistä, tai vaikka kääretorttuviipaleista. Myös joku raakakakkupohja voisi olla hyvä.

Valkoisen sokerin ja vaalean siirapin voi korvata vaikka tummalla ruokosokerilla ja hunajalla.

Vaniljasokerin voi korvata vaniljauutteella.

Kakkumassan sekaan voi sekoittaa vaikka säilykehedelmänpaloja.

Tuorejuustoksi voisi sopia paremmin mascarpone.

Kuohukerman voi korvata flooravispillä tai floora vaniljalla. Jos valitsee vaniljan niin ohjeesta voi sokerimäärän puolittaa.

Tähän kakkuun on tehty koristeet suklaasta, ja noihin koristeiksi tehtyihin juttuihin löytyy todella hyviä ohjeita netin syövereistä.

 

Hyvää pääsiäisleipomusten aikaa – leipaskaa!

Koti Ruoka ja juoma Oma elämä Lapset