Kun Ruuneperi kohtaa Nutellapäivän

20190130_135832.jpg

Moi! 

Entinen blogini oli lähinnä leivontaa, ja mihin koira karvoistansa pääsisi. Olen jo vuoden haaveillut mitä syntyisi kun yhdistäisin kaksi rakkauttani: Ruuneperintortun ja Nutellan. Onhan 5.2. Kansainvälisesti tunnetummin Nutelladay, Nutellapäivä.

 

20190130_144356.jpg

Tästä reseptistä saat 12 pientä torttua. Koko on sopiva, koska nämä ovat makeita! Ohjeeseen ei mene koko purkillista tätä ruskeaa kultaa!

20190130_144418.jpg

Pandalla on noita maitosuklaalla päällystettyjä hasselpähkinöitä. Niitä pilkkomalla saa torttuun suklaata ja pähkinää joka korvaa normaalitorttuun tulevan mantelirouheen. Uskon että pari riviä suklaata ja puoli desiä mantelirouhetta on yhtä hyvä kombo. 

Tähän ohjeeseen meni 4 vaille koko pussi. Minne lienee ne neljä pyörähtäneet kun pienen toipilan kanssa leivoimme..

20190130_144331.jpg

Paistettujen ja jäähtyneiden torttujen päälle pieni lusikallinen nutellaa.

20190130_135856.jpg

Ja renkaaksi nutellalla maustettua kermaa.

20190130_144301.jpg

Siinä se on! Nutellatorttu!

 

Ja sitten ohjeeseen

Nutellatorttu

100 g voita tai margariinia

1 dl tummaa sokeria

1 kananmuna

120 g (noin) pandan maitosuklaa hasselpähkinöitä

1 dl korppujauho

1 dl vehnäjauho

1 tl leivinjauhe

Ja päälle kun jäähtyneet:

Nutellaa

2 dl vispikermaa

3 rkl nutellaa

ohje:

vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna lopuksi sekaan.

Pilko suklaapähkinät ja lisää taikinaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa vuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Jäähdytä.

Laita joka tortun päälle vähän nutellaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa lopuksi kerman sekaan noin 3 rkl huoneenlämpöistä nutellaa. Pursota joka tortun päälle rengas nutellakermaa. 

Ole hyvä ja maista!

 

Nämä tortut tulevat olemaan perheemme uusi ruuneperinpäivän herkku! Ylimakeat nutellapäivän luomukset!

20190130_135856.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma diy