Grombre

Moi!

Luin juuri jutun aiheesta grombre, siis sana jota käytetään sosiaalisessa mediassa tunnisteena #grombre kun halutaan kertoa että hiukset saavat harmaantua omassa tahdissaan eikä sitä yritellä peitellä. Kuuluu olevan suosittu muoti-ilmiö somemaailmassa.

Tässä hiusten väriä säätelevässä lotossa minä olen saanut osakseni hiukset jotka alkoivat harmaantua jo täytettyäni 20. Ensimmäiset harmaat nypin pois sitä mukaa kun niitä ilmestyi. Sitten aloin värjäämään säännöllisesti mustaksi, punaiseksi, kuparin väriseksi ja loputa niin lähelle luonnollista sävyäni kuin mahdollista.

Kuitenkin muutama vuosi sitten aloin harventaa värjäystahtia koska aloin jollain tavoin ķaivata luonnollista minääni. Kampaajatkin kertoivat leikatessaan että minulla on sellaisia ihan valkeita alueita päässäni. Ja niin onkin. Takaraivolla on molemmilla puolilla valkeat raidat. Valkeita hiuksia jotka ovat muita hiuksia paksumpia ja jäykempiä, ilmestyy päähäni joka päivä enemmän. Nopeasti vaaleneva kuontalo on lähisuvussani yleistä. 

Nyt hiukseni ovat olleet vuodesta 2017 asti värjäämättömät. Koko pää alkaa siis olla luonnollisessa värissään. En koe juuri nyt tarvetta peitellä harmaita, joiden määrä on jo ajat sitten ylittänyt rajan joka mahdollisti harmaiden peittelyn nyppimällä.

Kannatan siis juuri nyt ilolla ajatusta ylistää luonnollisesti harmaantuvaa hiuslaatua! Toki vielä hiuksissani tuo tumman ruskea on hallitseva, enkä koe vaaleiden hiusten häiritsevän. En missään nimessä sano, että enää ikinä värjäisi hiuksiani. Sanon kuitenkin sen, että en juuri nyt koe tarvetta radikaaleihin hiusten värjäyksiin saati harmaiden peittelyyn.

 

20190202_230041.jpg

 

Eläköön ajatus, että naiseus ei ole kiinni siitä, minkä väriset hiukset ihmisellä on. Itsensä hyväksyminen voi lähteä niinkin pienestä asiasta, kuin siitä että jättää harmaat hiukset nyppimättä.

Jonna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *