Ilmastotekoja

Tänään on Suomessakin vietetty kansainvälisesti julistettua nuorten ilmastolakkoa johon monet osallistuivat esim jäämällä protestiksi pois koulusta ja osallistumalla mielenilmaisuun.

On hienoa että tämä ilmastoasia, meidän yhteisen pallon tulevaisuus on aktivoinut nuorisoamme. Kukaan ei tänään voi sanoa että nuoriso ei halua vaikuttaa asioihin.

Nuorissa on voimaa!

Minun on kuitenkin pakko myös heittää piikki, minua harmittaa se kuinka green peace on ikäänkuin valjastanut tänään lapset oman agendansa eteenpäin vientiin. Tämän huomaa tällä hetkellä kun lukee vähän aikaa twitterin palstoja.

Iso kiitos nuorisolle, miinus järjestöille

Omat lapseni eivät tänään lakkoilleet. Heille luontoa ja ympäristöä kunnioittava, päästöjä minimoiva ja mahdollisimman hyvin luonnon kanssa käsi kädessä vietettävä elämä on itsestään selvyys. Täällä maaseudulla meidän on pakko kunnioittaa luontoa, ei täällä muuten voi elää. Meidän kohdalla koulusta poisjäänti olisi aiheuttanut sen verran kovan ilmastorasituksen turhan päiten, että kouluun meneminen oli parasta. Jollekin toiselle jonka ei tarvitse matkustaa 70 km suuntaansa kouluun, lakkoilu on voinut olla ilmastoneutraali teko. Täällä siis bussi olisi kulkenut turhaan tuon reitin.Joissakin kouluissa osallistuminen lakkoon on tulkittu luvattomaksi poissaoloksi, ei mitenkään hyvä viesti nuorisolle!

Tuo yllä otettu kuva on meidän talosta katsoen vastarannalla. Väliin jää Kokkojärvi. Kuva on otettu kalmosärkältä kuivalle maalle päin. Minulle tuo särkkä, tuo suo, nuo pitkospuut, ovat paras ja mieleisin lähivirkistyskohde. Tuo suo ja särkkä on meidän perheelle myös sellainen kohde johon tiivistyy hyvin luonnon tasapainon järkkyminen. Särkkä näet sijaitsee emäjoen vesivoimalareitistön ylävesillä, ja säännöstely vaikuttaa veden korkeuteen todella voimakkaasti.

Energian tuotantotavoissa on aina haittapuolensa. Vaikka vesivoimaa voidaan ajatella ilmaston kannalta päästöttömäksi ja hyväksi vaihtoehdoksi, miellän minä vesivoiman yhdeksi kamalimmista vaihtoehdoista luonnolle. Vedenkorkeuden keinotekoinen nousu, ja välillä keinotekoinen lasku aiheuttavat esim tuolla särkällä kulumista. Särkältä on tehty runsaasti arkeologisia löytöjä kuten nuolenkärkiä ja metsästyskuoppia. Suuri osa särkän läheistä ympäristöä muinaismuistoineen on peittynyt veden alle.Veden jatkuvat korkeusvaihtelut ovat lisäksi erittäin haitallisia vesilintujen pesinnän kannalta, lohikalojen luontaisen käyttäytymisen hankaloittamisesta puhumattakaan.

Tuulivoima puolestaan rumentaa maisemaa ja heikentää asumisviihtymistä. Tuulivoima on minulle itselleni kuitenkin mieleinen vaihtoehto.

Sähkön tuotantotapa tulevaisuudessa onkin erittäin tärkeä asia nostaa esille nyt kun meillä on vaalit tulossa. Onko näistä tulossa ilmastovaalit? Nyt ainakin puolueilla ja ehdokkailla on aika kertoa millä keinoin Suomi meinaa tulevaisuudessa energiaa tuottaa. Nuorten aktivoituminen tänä päivänä on hieno asia  jota emme saa ohittaa olan kohautuksella.

Jokainen meistä voi myös omilla valinnoillaan vaikuttaa siihen , millainen tulevaisuus lapsillamme on.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *