Laskiaispullaa ja rubysuklaata

Tiesitkö että leipomot ja himoleipojat voivat saada käsiinsä sitä himottua rubysuklaata, luontaisesti vaaleanpunaista suklaata, isoissa tukkupakkauksissa? No nyt ainakin tiedät. Nyt minullakin on 2.5 kg Callebaut yrityksen Belgialaista rubysuklaata.

Rubykukkasia, eli Callebautin rubysuklaata.

Minulla on sisko, joka on leipuri. Hän on myös kahvilan pitäjä ja ystävällisimmistä ihmisistä mitä tunnen. Kun kävin hänen kahvilassaan syömässä pizzaa viikonloppuna, hän päätti yhtä äkkiä antaa minulle kassillisen uusia leivontajuttuja testiin. Ok. Onneksi meillä on näin keväällä syntymäpäiviä ja muita juhlia niin tulee enemmän leivottuakin.

Siskoni oli näet tilannut hurjan määrän kaikkea ihanaa leivontajuttua tulevaisuuden uutuuksia ja kokeiluja varten. Halusi sitten jakaa kokeilumielessä minullekin. Jotain tuotekehittelyä pitää harrastaa. Uusien reseptien kokeilu ja kehitys on yksi intohimoni.

Nyt siis kokeiltavana on muffinsintäytteita, marenkijauhetta, makutomusokeria,rubysuklaata, vaniljauutetta, makuaineita ja valkosuklaamuovailumassaa.

Tuo rubysuklaa on niin mukavan erilaisen makuista että pelkään jääkö siitä mitään temperointi ja konvehtikokeiluihin kun niitä tulee huomamattaan napsittua naamaan!

Eilen en kuitenkaan innostunut vielä sen suurempiin leivontakokeiluihin, teimme vain lasten kanssa perinteisiä laskiaispullia. Taikina ei saanut kohota tarpeeksi kauan kun leivoin niin kiireellä, joten valmiisiin pulliin tuli isot repeämät päälle, siispä tarjoilen teille nyt vain voideltuja raakoja pullia!

Tavallisesti kun leivon pullaa, mielessäni on tarkastuslista. Pullaan tulee 8 asiaa josta kaksi eli muna ja kaardemumma ovat vapaaehtoisia. En koskaan katso ohjetta kun teen pullaa. Lasken vain mielessäni että neste, sokeri, hiiva, suola,muna, rasva, kaardemumma ja jauho. Toki ainesuhteet ovat jossain syvällä mielessä, on ollut aikoja kun olin harjoittelussa eräässä henkilöstöravintolassa ja siellä joka aamu alkoi 3 eri pullalajin leivonnalla vitriiniin.

Tällä kertaa siis tein pullat runsaalla sokerilla ja kaardemummalla oikeaan voihin.

Laskiaiasesta pitäisi alkaa paasto. Olen tykännyt viettää aina jonkinlaisen paston vaikka en uskonnollinen olekaan. Olen ollut mm. Vegepastolla, karkkipaastolla ja kevennetyllä vegepaastolla, siis sellaisella että olen viikonloppuisin syönyt lihaa. Olen myös viettänyt juuri ortodoksisen paaston ohjeiden mukaisen paaston. Nyt vielä mietin haluanko viettää jonkinlaisen paston keskiviikosta alkaen. Ehkä joku ostolakko tai vastaava olisi nyt paikallaan!

Ai niin, mitä sinä leipoisit rubysuklaasta?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *