Salmiakki-lakritsa kakku

Tämä resepti oli entisen blogini suosituimmasta päästä. Olen aivan mahdoton lakritsa ja salmiakki fani! Kuvan kakku oli lahja ystävälle joka valmistui muistaakseni sillä kertaa lähihoitajaksi.

Kakku saa makunsa kick patukoista ja turkinpippurirouheesta, ja musta kiiltävä pinta taas on tavallista purkissa myytävää lakritsikastiketta joka on maustettu turkinpippurirouheella ja hyydytetty liivatelehdellä.

Kohta on taas aika miettiä mitä tarjota valmistujaisissa. Tässä yksi vaihtoehto!

 

Pohja:

200g tummia täytekeksejä

liraus öljyä

Täyte:

6 kpl kick patukoita

2 dl kuohukermaa

3 liivatelehteä

1 prk flora vispi

1/2 dl vettä

Vajaa pussillinen turkinpippurirouhetta

Kiille:

n. 2 dl Lakritsakastiketta

2 liivatelehteä

 

Sulata lakupatukat kermaan ja jäähdytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi ja tee keksipohja murskaamalla keksit ja lisäämällä liraus öljyä.

Vatkaa lakritsakerma vaahdoksi. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. kiehauta vesi ja sulata liotetut liivatelehdet veteen. Sekoita vaahdot turkinpippurirouhe ja liivatteet ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin.

Kiehauta lakritsakastike, lisää loput turkinpippurirouheesta ja liivatteet. Jäähdytä hyvin, ennen kuin kaadat kakun päälle! Hyydytä kakkua vielä muutama tunti ja koristele vähän ennen tarjoilua.

koti diy ruoka-ja-juoma