Takana tammikuu

Moi! 

Tammikuu on nyt takana. Pakkasia ja lunta riitti. Tämä tammikuu oli minulle luopumisen aikaa. Luovuin noin 700 turhasta tavarasta, luovuin laiskasta elämäntavasta, luovuin neljästä koiranpennusta, luovuin nestemäisestä shamppoosta ja luovuin ajatuksesta täyttää kaappeja vaarallisilla kemikaaleilla. 

 

20190201_134842.jpg

Mutta mitä sain tilalle? 

Tilalle sain aamuisia auringon nousuja. Kun päättää lähteä säännöllisesti lenkille, tavoittaa aamun ensimmäisen hetken ja on valmis ottamaan vastaan kaiken mitä ilta tarjoaa. Juoksukoulu, puolimaran harjoitukset ja mojomornings.

Sain hyvän tekosyyn hankkia loppuun kuluneiden tavallisten kosmeettisten aineiden tilalle vain luonnonkosmetiikkaa. Sain myös huomata että monet jo käytössäni olleet aineet ovat sitä jo valmiiksi.

 

IMG_20190201_120651_999.jpg

Tilalle sain paljon tekemistä. Ei yhden, vaan kahden koiran kouluttamista. Koirat vain ovat niin ihania! Tammikuu on ollut sisäsiisteyskasvatusta, itkua luopumisen vuoksi, rikki purtuja liian matalalle jääneitä tavaroita, lukemattomia määriä kakittuja sanomalehtiä…

 

20190201_134815.jpg

Ja sain tammikuussa terveet hiukset joista pidän paljon. Kiilto on palannut hiuksiini, ja ne ovat paremmin hallinnassa. Sellainen lasittuminen on vähentynyt ja liika sähköisyys on poissa.

Niin se uusi vuosi lähti taas käyntiin.

Olen tosi huono tekemään mitään uudenvuoden lupauksia ja vielä huonompi pitämään niitä. Tälle vuotta lupasin edelleen rakastaa itseäni, ja se on pitänyt. Lupasin minimoida muovin kulutuksen, ja tässä asiassa voisin todella petrata nyt helmikuussa.

Muovipusseja olen ostanut kaupasta, samoin muoviin pakattuja elintarvikkeita. Osin tämä johtuu siitä että täällä meillä päin valikoimat eivät ole niin suuret että kaupoissa olisi paljon pakkaamattomia vaihtoehtoja, mutta myös siksi että olen tarkka ostamieni tuotteiden laadusta. Mutta  hedelmätiskillä olen tehnyt kaikkeni välttäkseni turhan muovin. Olen kuitenkin saanut pienennettyä muovin kulutusta perheessämme karkeasti arvioiden 25% tavanomaiseen nähden. Pienin askelin eteenpäin!

Vaikka ihminen luopuu paljosta niin henkisesti kuin materiaalisesti, voi se vapautunut tila täyttyä positiivisilla asioilla jotka antavat enemmän kuin materia ikinä.

Oi ihana helmikuu! Mitä kaikkea tässä kuussa vielä tapahtuukaan!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *