Olen nyt rv32+5

Alle 8viikkoa laskettuunaikaan (15.7)

Monenlaisia ajatuksia on pyörinyt päässä koko raskauden ajan.mm.

  • Onko lapsi terve
  • ei kai sillä ole mitään kehityshäiriöitä
  • kasvaako se normaalisti

Uskon, että monella  raskaana olevalla naisella pyörii samat ajatukset mielessä. Aluksi en edes uskonut, että olen raskaana (tämän takia tein kaikenkaikkiaan kolme raskaustestiä ja kävin vielä verikokeissa, kävin myös varhaisultrassa viikolla 7). Minulla ei ollut minkäänlaisia oireita, vatsa ei edes kasvanut. Viikolla 21 alkoi näkyä pientä muutosta, mutta kukaan ei siitä olisi voinut sanoa, että olen raskaana. Enkä todellakaan uskonut sitä, että ensimmäisestä mahdollisesta kerrasta voisi tulla raskaaksi.

Nyt kun olen jo näin pitkällä pelot ja huolet ovat alkaneet hellittää, mutta pian lähestyy synnytys. Se tuo mukanaan lisää erilaisia oloja, varsinkin kun ihmiset kyselevät paljon, odotanko synnytystä, pelottaako minua ja kaiken lisäksi kerrotaan kauhutarinoita ja epämiellyttävia kokemuksia. Suomalainen perinne, aina puhutaan ”kuinka huonosti menee”.

Itse en tunne, että pelottaisia. Enemmänkin jännittää ja mietityttää uusi kokemus, mutta en näe siinä mitään pelättävää. Jokainen synnytys on erilainen. Olen tässä nyt miettinyt erilaisia asioita, mitä voisin toivoa synnytykseltä/ kätilöltä. Pää lyö tyhjää.. Mitä nyt olen listannut;

  • Perhehuone
  • Mies mukaan
  • Mahdollinen vesi tai seisoma synnytys
  • Tarvittaessa kivunlievitystä
  • Minut pidetään ajantasalla mitä tapahtuu ja minulta kysytään lupa, jos jotain leikellään yms.

Kun on ensisynnyttäjä, tuntuu että on tietämätön. Ei tiedä yhtään mitä on tulossa vastaan, kuinka nopeasti ja miten. Olen lukenut paljon ja yrittänyt keskustella asioista, jo synnyttäneiden kanssa ja silti tuntuu että tieto on vähäistä..

Toisaalta hormoonit hyrräävät ja keskittyminen olennaiseen on vaikeaa, kun tunteet vaihtuvat tuulahduksella. Välillä itkettää ja välillä on tosi hyvä olla. Näin ollen, odotan tulevaa positiivisella asenteella. Toivon, että muutkin jotka ovat kanssani samanlaisessa tilanteessa uskaltavat puhua ja olla avoimia omien ajatustensa kanssa.

 

Raskausmahan kehitystä;

rv.jpg

 

suhteet oma-elama raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *