Kirjoja ja uusia tapoja

Äskettäin lukemani kirjat:

Renate Dorrestein: Hyvä äitipuoli, Alankomaat, Helmet  40. 2010-luvulla kuolleen kirjailijan teos

Arnaldur Indridason: Räme, Islanti, Helmet 34. kirjan nimessä luontoon liittyvä sana

Renate Dorresteinin teos oli mielenkiintoinen kuvaus uusioperheestä ja väärinkäsityksistä, joita seuraa nopeastikin, jos et puhu toisen kanssa. Alankomaalaisia tapoja ja sanontoja kirjassa oli myös riittävästi, se päästi tutustumaan maan kulttuuriinkin. Pidin kirjasta ja se oli nopealukuinen.

Räme puolestaan oli hieno dekkari, todella nopea lukea. Olen käynyt Islannissa kerran ja hullaantunut maisemiin ja kieleen. Taidan lukea Arnaldurin muitakin kirjoja. Pidän kovin paljon heidän nimistä ja koska olen katsonut myös tv-sarjaa Loukussa, kuulen puheetta mielessäni.

Elämänmuutokseni mukaan olen ollut ilman colajuomia, mutta vain melkein, join yhden keskiviikkona ja yhden lauantaina. Kieltäytyminen on tuntunut vain uuden tavan opettelulta, eikä lakolta, niin kuin kuuluukin. Nyt en ole kaupoissa edes pysähtynyt miettimään ostanko, vaan ostanut esim. vichyä sen sijaan. Olen alkanut myös juoda teetä kupillisen aamulla ja yhden iltapäivällä. Toin ison teeboxin mökiltä sitä varten, että vien sen töihin, jotta on vähän vaihtoehtojakin. Lisäksi teeboxini teet vanhentuvat heinäkuussa, töissä minulla on paremmat mahdollisuudet juoda teet pois kuin mökillä näin talvikaudella.

Käytiin siis mökilläkin. Siellä oli mukavaa, luin siellä mukavassa nojatuolissani tuon islantilaisen dekkarin. Mies touhusi ulkona ja koiramme vuorotteli kummassakin. Koiramme on ollut vähän erilainen kuin ennen tuon toisen koiramme poismenon vuoksi. Kävin koiran kanssa lenkilläkin, toisin kuin kesällä, jolloin hän kulutti energiansa pihalla hihnassa leikkien. Nyt kun ei ole lunta, oli kyllä todella pimeää ja taskulamppu tuli tarpeeseen.

Elämänmuutokseni myötä tutustuin intuitiiviseen syömiseen ja kiinnostuin siitä. Taidan yrittää sitä, vaikka vähän sellaista syömiseni onkin viime aikoina ollut. Olen myös täsmäsyönyt, mutta vähän huonosti, kun töissä se aina unohtuu ja ruokailujen välit pitenevät turhaan. Täsmäsyönnillä voin harjoitella oikeanlaista ruokarytmiä ja intuitiivisella syömisellä puolestaan hoitaa kehoani sen tarvitsemilla ruoka-aineilla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *