Aurinkosuojaihme?

Auringonpolttamat

Ovatko sinun kasvosi aina aurikovoiteen levittämisen jälkeen rasvaiset ja kiiltävät? Onko sen päälle mahdotonta laittaa pysyvää ja tasaista meikkiä? 

Minun ovat. Olen kokeillut sataa eri merkkiä, koskaan en tosin ole maksanut pullosta paria kymppiä enempää. En ole uskaltanut pulittaa purnukasta maltaita, sillä pelkään lopputuloksen olevat joka tapauksessa sama. Silmiin valunut aurinkosuojavoide myös kirvelee. Ja aurinkosuojat jopa tuhoavat koralliriuttoja, sekin vielä. Aurinkotuotteen valinnassa on monia haasteita.

Yksi hyvä nettisivusto on http://www.blockshop.co.uk/, joka on urheiluun soveltuviin aurinkosuojiin erikoistunut nettikauppa. Kaupan valikoima ei ole huimaava, mutta se on koottu tuotteista, jotka soveltuvat vaativiin olosuhteisiin kuten esimerkiksi surffaukseen ja lasketteluun. En ole itse puljusta tilannut (vielä) mitään, mutta ehdottomasti aion tulevaisuudessa. Hinnatkin ovat hyvin kohtuulliset.

Pari päivää sitten suomalainen sukeltajalääkäri suositteli ihmeellistä P20-aurinkotuotetta. Kyseessä ei ole aurinkovoide, vaan nestemäinen aurinkosuojatuote, joka suojaa auringolta kymmenen tunnin ajan! Tuoteseloste lupaa tuotteen olevan täysin vedenkestävä ja kestää useamman uintikerran. Tuotteen pitäisi olla ihanteellinen auringossa urheileville.

Kyseistä tuotetta suositellut nelikymppinen naislääkäri oli parinkymmenen suomalaisen joukosta ainut, joka ei palanut kahden ensimmäisen päivän aikana. Hänen ihonsa ei kiiltänyt toisin kuin kollegoidensa, jotka olivat levittäneet iholleen tuhtia aurinkorasvaa. 

Itse levitän aurinkovoiteen iholleni joka aamu ennen töihin lähtöä. mutta silti palan liian usein ollessani polttavassa auringossa sukellusten välillä. Voide on yksinkertaisesti haihtunut iholtani ja vaalea nahkani palaa. Varsinkin nenä on usein punoittava illalla. Olisiko tämä tanskalainen tuote pelastukseni? Onko kenelläkään kokemuksia tästä tuotteesta, onko se niin hyvä kuin minun on annettu olettaa?

P20-aurinkosuojalle on haettu patenttia ja Suomessa sen hinta on noin viisikymmentä euroa. Kööpenhaminan lentokentällä purnukka oli vain puolet hinnasta, ja Blockshop-nettikaupassa hintaa jäi enää hieman vajaa 20 brittipuntaa. 

Oletko kokeillut? Kerro onko tuote maineensa veroinen!

Kommentit

Anna Karhubear

Hei jee, mä vannon P20:n nimeen! Olen suojannut sillä ihoni Kanarialla ja Kreikan paahteessa tosi mallikkaasti. Pikku purnukka riittää hyvin viikon lomalle (jopa kahdelle, jos toinen ei ole ihan niin innokas rasvan kanssa lotraaja...) Tosi kätevä tuote, helppo levittää, kuivuu hetkessä ja suojaa koko päivän (kunhan hakeutuu kovimmassa paahteessa varjoon välillä, tietty).Haju tosin on karmea, mutta haihtuu pian.

Mutta mutta... tämän talven Thaimaan-lomalla tuote ei suojannut tehokkaasti ja paloin siitä huolimatta aika pahasti paikka paikoin. (Toisaalta mulla oli sellainen lääkekuuri päällä, joka saattoi vaikuttaa asiaan.) Kannattaa siis kokeilla!

Sohvi.

Haa, meidänkin kylppärin kaapissa nököttää kyseinen purnukka, poikaystävän toimesta kylläkin. Hänkin vannoo tämän aurinkosuojan nimeen ja on kehottanut minuakin monesti vaihtavaan niveani tuohon, mutta olen vain kohautellut olkiani ja jatkanut niveoilla lotraamista vanhaan malliin. Nyt sait minut kyllä ajattelemaan, että ehkä poikaystävänkin kosmetiikkavinkit voisi välillä ottaa vaikka ihan vakavastikin.

nansk

AWESOME. Nyt tiedän millä naamani ei kiillä ensi kesänä koko aikaa! Inhoan sitä, kun auringossa hikoillessa aurinkorasva valuu pitkin naamaa ja vähäkin ripsiväri päätyy poskille. Annan kommentin perusteella sillä pärjää Portugalissa vallan mainiosti (: Oma iho on sellainen, että se palaa aika herkästi, muttei pahasti ja ruskettuu kunnolla.

Syötkö sellaisia aurinkokapseleita? Tai tabletteja? Niillä kuulemma palaminen vähenee huomattavasti. Myönnettäköön, en tiedä ollenkaan voiko niitä syödä pidemmän päälle vai ei, kun kerran asut kokoaikaisesti auringossa. Muutama tuttu ainankin vannoo totaalisesti niiden nimeen.

Löytääköhän tätä Helsinki-Vantaalta? Tai edes Frankfurt-Hahnilta? Voisi kuvitella, right?

Anna Karhubear

Mulla nansk palaa iho myös tosi herkästi ja rusketun aika huonosti, eli sopii meille kalvakoille. Ja naamassa on erityisen mukava, koska ei tule sitä rasvahikistä olotilaa...

Olen ostanut omani Helsingin keskustan Stokkan apteekista (Yliopiston apteekista olen ostanut ennen, nyt oli loppu sieltä). Helsinki-Vantaalla näin myös myynnissä!

Jemma T
Auringonpolttamat

Hei kiitti Anna tosi hyvä kuulla, että tuote on ollut toimiva! Mulla on kyllä sen verran hyvä rusketus koko ajan päällä, että uskoisin selviävän tuon P20:n avulla palamatta päiväntasaajallakin. Mun ongelma on nimen omaan se, että rasva liukenee veteen sukellusten aikana, ja sukellusten välillä palan lämmitellessäni veneen kannella. Jos tuo P20 oikeasti säilyisi sen kymmenen tuntia iholla niin olisin kyllä todella yllättynyt!

Nettisivun listan mukaan tätä tuotetta ei myytäisi Helsinki-Vantaalla, mutta hyvä jos näin on! Kuinka paljon Anna maksoit apteekissa?

Hei nansk mitäs tommoset aurinkokapeselit oikein on? En ole koskaan kuullutkaan (älkää naurako jos tää on joku juttu jonka kaikki tietää), mutta täytyypä ottaa selvää. Siis onko se joku aurinkorasva, joka nautitaan suun kautta? Kuulostaa todella hämärältä ja vähän pelottavalta. Mä olen usein miettinyt aurinkovoiteiden järkyttäviä kemikaalimääriä, että kuinkahan ne pitkän ajan saatossa vaikuttaa ja mihin... Ei ole kuulemma mitään tutkimusta aiheesta, yritin etsiä ja kysellä.

Anna Karhubear

Hitsi vie, en muista tarkalleen, mitä se maksoi (kun samassa satsissa oli sitä sun tätä), mutta joitain kymppejä. Kalliimpaa se tais olla kuin tavallinen aurinkorasva, mutta myös riittoisampaa. Yllätyin itsekin, että sitä oli lentokentällä myynnissä, varminta tietty ostaa apteekista valmiiksi. Ja kestää tosi hyvin uimisen, voi snorklailla menemään ihan huolella!

Se tosiaan pistää miettimään, että minkälaista myrkkyä tuo mahtaakaan olla, kun tollee suojaa... Mutta ei auta herkkäihoisen olla ilman suojaa. Pari vuotta sitten etsin P20:stä apteekista ennen reissua, mutta se oli pois myynnistä just siksi, että siinä oli jotain epäilyttäviä/tutkittavia ainesosia, mutta on sittemmin palannut myyntiin.

nansk

Noista kapseleista löysin tällaisen: http://www.verkkosivuapteekki.fi/epages/JamsanApteekki.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/JamsanApteekki/Products/Bio_Karote_E/SubProducts/Bio_Karote_E-0001

Tuollaisia yksi tuttuni tietääkseni popsi, täytyy varmaan itse kokeilla ensi kesänä kanssa. Tiedä sitten millainen kemikaalipommi tuo mahtaa olla, mutta olen melko varma että otan mieluummin ne kemikaalit aina kerran vuodessa kuin kärvennän nahkani joka kesä.

-m-- (Ei varmistettu)

Vichyn kasvoille tarkoitettu aurinkosuoja imeytyy hyvin ja sen päällä pysyy meikki hyvin :)

Jemma T
Auringonpolttamat

Hei nansk noi kapselithan vaikuttaa aika lupaavilta! Tosin niin kuin sanottua, mulla on koko ajan tasainen rusketus jo päällä, mutta silti palamiselta ei voi välttyä. Eli en usko, että kapselit itsessään ovat riittävä suoja. Jopa mieheni, jolla on sukujuuret mustassa Afrikassa, palaa täällä tasaisin väliajoin. 

Niistä lisäaineista vielä sen verran, että muistan jostain joskus lukeneeni (eli tämä on siis varma fakta), että ihmisen virtsasta voi vielä parin päivän kuluttua nähdä, jos ihminen on laittanut aurinkovoidetta iholleen. Eli aikamoinen "myrkky" on siis kyseessä.

nansk

Veikkasinkin, että saattavat nuo kapselit olla vähän liian kevyttä kamaa sinne teille (: Ja todella pelottava ajatus nuo kemikaalit. Eikö niistä juuri tässä joku supermalli huudellutkin? Giselekö se oli? Ettei käytä moisia myrkkyjä, siis.

Mullakin on ihan hyviä kokemuksia tosta, muutaman vuoden takaa parin viikon mittaiselta aurinkorantalomalta. Aika tasaisesti sen saa kyllä levittää, mulle esim. jäi kaverin käden jälki selkään kun levitteli vähän kiireellä... :D Ja sain tästäkin aurinkovoiteesta näppyjä, toistaiseksi mikään aurinkosuoja ei ole ollut niitä aiheuttamatta. Siispä nykyään en käytä aurinkorasvaa - en vain ole auringossa. Tosin, onnistuu täällä Suomessa hippasen paljon helpommin :D

Jemma T
Auringonpolttamat

Olin tänään sukellusreissulla ja &%€?>!"# Nivea petti jälleen.

t. Punanaama

nansk

Hassu juttu ettei punainen nenä ja poskipäät ole koskaan in. Kuinka paljon helpompaa elämä olisi meille kesän Petteri Punakuonoille? :D

tiutiu (Ei varmistettu)

Itsekin innostuin tästä heti kun sain käsiini, mutta tuotetta levittäessä täytyy olla tosi tarkka että sen saa tasaisesti kaikkialle. itse ainakin paloin laikukkaaksi Barcelonan auringossa. Pysyi kyllä hyvin vedessä!

Jemma T
Auringonpolttamat

Kiitos tiutiu levitysvinkeistä! :D Et arvaa kuinka monta laikukasta turistia olen nähnyt täällä Indoissa, hihiii. Mutta kyllä mä olen silti puheiden perusteella myyty tuohon P20-tuotteeseen, otan sen kokeiluun ehdottomasti. :)

Uusi lukija :) (Ei varmistettu)

Moikka,

äitini osti tuota apteekista viime kesänä ja tosiaan ei ekaa kertaa ikinä palanut etelässä ollessamme.

Miinukset: haisee alkoholille ja värjää helposti valkoiset vaatteet

Jemma T
Auringonpolttamat

Värjää valkoiset vaatteet? Kuulostaapa huonolta. Mutta ehkä tuotteen pitää vain antaa kunnolla imeytyä ennen vaatteiden pukemista... Joka tosin on aika hankala toteuttaa, tuppaan olemaan aina vähän myöhässä aamuisin. Eh.

Ja toi alkoholille haiseminenhan on vaan hyvä juttu. Voi kankkuspäivänä laittaa kaiken aurinkosuojan piikkiin! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuote on tosiaankin toimiva ja ikivanha aine. Minulle ostettiin ko. ainetta jo ollessani lapsi eli tuote on todella vanha keksintö! Tuolloin aineta etsittiin kissojen ja koirien kanssa, mutta lopulta luontaistuotekaupasta löytyi. Ja tosiaan tuote toimii kuten lupaa: imeytyy hetkessä ihoon, ei jätä rasvaista tunnetta, kestää uinnin ja sen 10h (kunhan muistaa, ettei pyyhkeellä hankaa ihoa vaan taputtelee kuivaksi) eikä ainetta tarvitse laittaa kovinkaan paljoa. Minulla oli tuolloin erittäin helposti palava iho ja silloin SK20 riitti oikein hyvin. Käytin yhden pullon per kesä eli riittoisaa tavaraa oli. Silloin maksoi n. 120mk eli hinta on "hiukan" noussut. Nykyään saa 100ml ja 200ml kokoisissa puteleissa ja SK:n voi valita 10,20,25,50 välillä. Suosittelen herkkäihoisille ja helposti palaville! Ei ole huuhaatuote. Oon käyttänyt tätä putkeen nyt varmaan 10 vuotta ja nyt kätän jo omille lapsille eli tehokas on.

Jemma T
Auringonpolttamat

Hei vierailija!

Kumma juttu, etten ole tähän koskaan ennen törmännyt, vaikka olen aurinkosuojahyllyjä kolunnut vuosikausia! Moni on tätä kyllä kehunut, itse en ole VIELÄKÄÄN päässyt sitä testaamaan. Damn.

nansk

Huomasinpas tuossa, että tätä saa Sokokselta. Että sieltä sitten kaikki Suomessa oleskelevat hakemaan (:

Kommentoi